Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha veszít a Fidesz, akkor...

Ha veszít a Fidesz, akkor gyászolni fogunk?

Figyelt kérdés
Ha elveszíti az áprilisi választást a Fidesz, akkor nem lesz aki megvédje az országot Sorostól, meg a migránsoktól, meg az lmbtq-tól sem. Ez sokakban okoz majd lelki törést?

2022. márc. 17. 10:32
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
9%

#30 "Mit gondolsz, 200 ezer forintos bérnél ugyanannyira megterhelő egy 15%-os adókulcs, mint mondjuk egymilliós bérnél? "

Nem, de az adózás nem erről szól. Amit te akarsz az a kommunizmus, hogy vegyük el a gazdagtól amije van, aztán adjuk a melósnak! Ebből nem kérünk többet, elsőre sem jött be az a szép mese amit hirdettek.

Pont amiatt lett lecsökkentve 15%-ra a korábbi 32%-os adókulcs KISEBBRE a korábbi alsó adókulcsnál, 17%-nál, hogy mindenkinek egyformán megfizethető legyen az adó. Ezért van magas forgalmi adó és alacsony jövedelemadó, ahogy a forgalmi adónál is van kedvezményes 5%-os kulcs az alapvető termékekre, hogy aki keveset keres az keveset is adózzon meg a fogyasztását kitevő legnagyobb rész is kevesebb forgalmi adóval legyen terhelve - míg aki sokat keres az így is sokat adózik és a fogyasztásával is sokkal többet adózik, mert nem csak élelmiszerre meg rezsire, gyógyszerre költi el.

Te azt számolgatod mennyi marad, miért nem azt számolgatod, hogy ugyanazon ország ugyanolyan állampolgáraként melyik mennyit fizet be adóba?

A 200 ezres bérből 30 ezret fizet adóba, míg az 1 milliósból már 150 ezret, azaz az 5-ször nagyobb jövedelméből pont 5-ször annyit fizet adót.

Ugyanazért!

"De mi van, ha a milliós fizetést adóztatjuk meg 36%-al?"

Akkor az van, hogy 5-ször annyit keres, de 8-szor annyit fizet adóba. csak mert neked úgy jobban tetszik, hogy neki se maradjon több pénze a fizetéséből.

2022. márc. 22. 18:10
 32/40 anonim ***** válasza:
20%

31. pont ezt akartam én is írni. Nem csak adózás, de matek is. 5x többet keresek 5x többet adózok. + az Áfa. Többet költök mert több jut többet adózók az áfával.

30. És senkit nem tart vissza semmi attól, hogy többet, jobban dolgozzon, hogy előrébb jusson, esetleg tanuljon és befektessen a saját képzésébe. És ne gyere nekem azzal, hogy nincs pénze valakinek tanulásra, mert én is munka mellett saját magam fizetve végeztem el két diplomát. És még sokan mások. Persze itt főleg a verseny szférára gondolok. Vannak bizonyos szektorok pl egészségügy meg katonák, tűzoltó stb nyilván az a szakma is elengedhetetlen akiket jobban meg kell fizetni, de onnantól ők is jobban fognak örülni az egykulcsos rendszernek. Ezeknek a szektoroknak a fizetését is abból tudják emelni, hogy csökken az adó és az adó elkerülés tehát több a bevétel.

2022. márc. 24. 21:49
 33/40 anonim ***** válasza:
64%
Szerencsére attól sem tart vissza senki, hogy az ellenzékre szavazzak :) Megvallom, munka, család (feleség és gyerek) mellett nincs nagyon időm egy 30 négyzetméteres lakásban tanulni. Erre korábban kellett volna gondolnom. De az ugye tiszta, a többkulcsos adó főleg a minimálbéresek szempontjából fontos, engem jó eséllyel nem érintene? :)
2022. márc. 24. 22:22
 34/40 anonim ***** válasza:
30%

A. Nem vagyok politikus! Sem baloldali bolsevik sem jobboldali Fideszes!

B. Az is igaz, hogy mostanában már jobban élek! Beszélek több nyelven és egyetemi végzettséggel rendelkező férfi vagyok!

A bérem több mint 1 szóval egy millió Ft, ja és havonta!

Azért írtam le szóval, hogy a sárga irigyek is megértsék!

Nem kapok a Fidesz KDNP - től semmiképpen és semmilyen krumplit!

C. Hogyha a mérlegre teszem akkor a baloldali ellenzéki összefogás 30 % és a Fidesz - KDNP 70 % !

D. Igen nagyon kíváncsi vagyok rá a pontozás alapján a következő válaszokra is.

(Remélem itt vannak a sárga irigyek is)?

2022. márc. 27. 06:19
 35/40 anonim ***** válasza:
35%

A minimálbéresek miatt még egyet is értenék a több kulcsossal pl. hogy a minimál bér 0% vagy az lenne kevesebb és akár fölötte lehetne 15 helyett 16 vagy 17%.

Arról azért nem beszélve, ha valaki épp hogy beleesik egy felsőbb sávba, az előfordulhat hogy kevesebbet, ugyanannyit vagy minimálissal fog többet keresni átmenetileg tehát nem munka ösztönző. És továbbra is azt mondom, hogy ha valaki 10x többet keres az pont 10x többet adózik az egykulcsos adóval és nem 15x többet vagy akár mennyire is jön ki. Az ellenzék nem oszt meg semmit erről vajon miért nem? Mindig csak azt mondják, hogy kicsit fájni fog, meg mindenkitől többet kérnek majd egy kicsivel. Ezt már hallottuk és jött a csőd. a Bokros alatt még 48% is volt és nem csak egy nagyon magas szint felett mert ilyen sávok voltak (20% 25% 35% 40% 44% 48%). Továbbá az a pénz amit be fogunk esetleg fizetni a nagyobb adóval ha ne adj isten ők nyernek, az majd megint nem oda megy ahova kell, hanem nylon zacskókban vissza lesz osztva vállalkozóknak, politikusoknak a sleppnek. lásd az összes ügyet ami 2019 óta nyilvánosságra került, mióta Budapesten ismét hatalomra kerültek. Akkora bukta és csőd lesz ebből megint a ha visszajönnek, hogy az fájdalmas lesz mindenkinek.

2022. márc. 28. 11:46
 36/40 anonim ***** válasza:

[link]

A baloldalon látható a csalás!

A márki zay péter gyerek!

[link]

2022. márc. 31. 20:26
 37/40 anonim ***** válasza:
25%
Most néztem a híradót és a drogpénzen kampányoló Szabó Tímea azt találta mondani, hogy követelik, hogy az EU-től most kapott 16000 milliárd forint támogatást már a baloldal használhassa fel hogy a válságban lévő gazdaságok ki tudják húzni. Ez két okból nevetséges. 1 mert megnézem és 28000 milliárd forint a magyar költségvetés tehát nehezen elképzelhető hogy több mint a felét megkapnánk az EU-tól támogatásként bár jó lenne, a másik pedig hogy ha körbenéz és nem csak a drogból befolyó pénzek elköltésével foglalkozna akkor láthatná, hogy naponta jelentenek be újabb beruházásokat és hogy munkaerő hiány van. Valamint a CDS felár amit a piac határoz meg nagyon nem azt mutatja, hogy válság lenne, ellentétben azzal ami 2010-11 ben volt ami még az Ő munkájuknak az eredménye és onnan csökket 7-8% ról 1%-ra. Ezek akarják az országot irányítani, fogalmuk sincs, soha semmiről. Lásd MZP amikor 5-en kellettek hozzá, egy sajtótájékoztatón, hogy mire adnak be népszavazási kezdeményezést, mit miről akarnak változtatni, vagy mikor lesz évértékelés és kintről segítettek neki stb. Nevetséges az egész. A legszomorúbb, hogy egyáltalán van mérhető támogatottságuk.
2022. ápr. 1. 18:44
 38/40 anonim ***** válasza:

#37 Valóban válság van, csak nem magyar válság, hanem energiaválság, meg háború. Ez az amit laza ballibes egyszerűséggel összevonnak és kijelentik a zorbán a hibás!

Nevetséges volt ahogy hisztiztek a 9%-os infláció miatt, hogy Orbán ilyen válságot okozott, miközben egész Európában nagy az infláció, van ahol még ennél is jóval magasabb. Még az USA-ban is negyven éves csúcson van az infláció, de tuti a zorbán okozta azt is. Nyilván semmi köze az inflációhoz meg a "válsághoz" azoknak az európai országoknak, akik ostoba energiapolitikájukkal sikeresen elérték, hogy a gáz és áram ára többszörösére emelkedjen pár hónap alatt. Csakis Orbán okozhatta náluk is a magas inflációt.

[link]

2022. ápr. 1. 19:16
 39/40 anonim ***** válasza:

Hali mindenkinek. Nem azért jöttem ide hogy kárörvendjek, hanem inkább csak hogy rávilágítsak megint a baloldal példátlan magatartására. Az hogy az MZP ott állt egyedül a színpadon a családjával és senki nem jelent meg az ellenzékből ez szégyen és felháborító. Én sajnáltam szerencsétlen embert. Utána persze egyből már rá is tolták a felelősséget ahogy borítékolva volt. Tudták is, mert nem együtt tartották az eredményvárót. Mint ahogy megírták korábban sokan Gyurcsánynak ez lehetett a célja, hogy Ő legyen a legnagyobb frakció és be is jött neki. "Nem attól lesz kapitány, hogy megválasztják" hanem akkor mitől? Akkor minek kellett ez az egész bohóckodás az előválasztással? Gyurcsány miért nem mert maga elindulni? Vagy miért nem kampányolt Ő is és hangolták össze a mondani valót. Talán mert akkor 4/5-lett volna és be sem jutnak a parlamentbe.

Ami viszont csalódással tölt el, az az hogy a 16000 milliárdos Szabó Tímea bejutott, meg a diplomát hazudó Hajnal is. Nevetséges.

2022. ápr. 4. 14:39
 40/40 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

A Mi Hazánk Mozgalom!

2022. ápr. 6. 10:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!