Csak én nem tudok hetekig hónapokig gyászolni? Szerintem elveszi idejét fontosabb dolgokról embert!
Attól függ, hogy mit jelent számdora a gyászolás. Én gyász mellett is folytattam a számomra fontos dolgokat.
Ha arra gondolsz, hogy van, aki teljesen befelé fordul, igen, ilyen is van. Ahogy már írták, nem vagyunk egyformák.
Idén három embert gyászoltam. Egy kollegámat akit a covid vitt el, a legjobb barátom aki motor balesetben vesztette életét és a nagymamám aki végkimerülésben hunyt el.
A kollegám hetekig beteg volt, kórházban feküdt, beteges, idős volt. Felnéztem rá, rengeteget tanultam tőle és megviselt a távozása.
Három napra rá a legjobb barátom is távozott, 24 évesen. Nem ő volt a hibás, de ez nem hozza vissza. Az ő halála viselt meg a három közül a legjobban. Mai napig fel fel törnek az emlékek, pedig több mint fél éve volt.
Nagymamám októberben távozott, elötte két hónapig a kórházi ágy és a saját ágya között ingázott, állapotától függően. Nagyon szenvedett, így egy kicsit megkönnyebbülés érte a családot amikor elment, hogy tovább nem kell szenvednie.
Nem érzem magam rossz embernek azért mert a legjobb barátomat jobban gyászoltam mint a nagymamám. Mindhárom gyász megviselt, de mindet másképp éltem át.
Nem lehet ‘jól’ és ‘rosszul’ gyászolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!