Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az Euro árát miért nem fagyasz...

Az Euro árát miért nem fagyasztják be?

Figyelt kérdés
Hasonlóan a benzinéhez? Egyáltalán meg lehet ilyet tenni törvényhozás által? Milyen hatásai lennének?

2022. márc. 15. 22:07
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
0%
#29. Nem, nem "jövünk" ezzel 20 éve, sőt. Most sem azt mondjuk, hogy csak hátránnyal járna, azt viszont én gondolom, hogy több hátránnyal, mint előnnyel járna a jelenlegi helyzetben. Nem mondom, hogy ez soha nem változhat meg, el is lehet kezdeni érvelni, de nem azon a proli ballib szinten, hogy "euró jó forint rossz", meg "Orbán nem akarja, úgyhogy mi csakazértis". Ha megnézem, hogy jártak azon országok, akik bevezették, sajnos nem arról vagyok meggyőződve, hogy jól döntöttek, épp ellenkezőleg. Ez még akkor is igaz, ha a szlovákok például bizonyosan kisebb hátrányban találták magukat 2008 őszén, mint mi, ugyanakkor azt is el kellett fogadniuk, hogy a sokkal nagyobb lábon elő (herdáló) görögöket is az ő pénzükből (az ő hátrányukra is) mentette az Unió. És akkor nem beszéltünk olyan komoly problémákról, mint például hogy az euróval fel kellene adnunk a monetáris politikánkat és ki kellene tennünk magunkat egy olyan egyenlőtlen versenyhelyzetnek, amiben a közös pénznem miatt Németország, mint exportgóliát uralja le minden vetélytársát az eurózónában. Míg a forint megtartásával lehetőségünk van tovább közelíteni az EU magországainak szintjét, addig az euróval a jelenlegi állapotot betonoznánk be akár több generációra. Én a magam részéről egyelőre arra szavazok, hogy a saját utunkat járjuk, ne másokét. Nem mondom, hogy soha nem szeretnék eurót, azt mondom, hogy jelenleg nem szeretnék eurót.
2022. márc. 25. 13:20
 32/40 anonim ***** válasza:
70%
de bizony. 20 éve hallgatom ezt a nyafogást. közben meg elment mellettünk a világ.
2022. márc. 25. 14:10
 33/40 anonim ***** válasza:
21%
#32. Komoly érvek. Tőlem ugyan nem hallgatod, de a Fidesztől sem, hiszen 20 éve még bőven azon az állásponton voltak ők is, hogy szeretnék bevezetni. Aztán akik azóta sem tanultak semmit, és most is úgy vannak vele, hogy mindenáron be kell vezetni, na azok mellett valóban elment a világ. Mi meg a régión belül is elég jó ütemben haladunk előre (nem pedig leszakadunk, mint a szocik alatt), vissza is előztük euró nélkül a szlovákokat, akik 2009-re bevezették az eurót és elhúztak az akkori Magyarország mellett.
2022. márc. 25. 15:25
 34/40 Fsms ***** válasza:
54%

Jó ötlet. Gyurcsány idejében 280 volt amit Viktor kritizált és azt mondta ezért le kell mondania.

Szerintem 260 jó lehet. Ki tudna szólni Viktornak, hogy intézkedjen? Fideszesek előnyben. 😂😂😂😂

2022. márc. 26. 06:34
 35/40 anonim ***** válasza:
0%

#34. Fárasztó már egy kicsit. Egy hoaxon lovagoltok lassan egy évtizede.

[link]

Amúgy ha mondott volna ilyet, még igaza is lett volna, hiszen az akkori kormányok mániája valamiért az erős forint volt. Ennek ellenére gyengült (mert elqrták). A mostani kormány mániája meg a gyenge forint, tudatosan van agyonra gyengítve. Nagyon sajnálom, de a szocik "erős", de gyengülő forintja sokkal rosszabb volt, mint a mostani gyenge.

2022. márc. 26. 07:22
 36/40 anonim ***** válasza:
71%
#33 ez pártfüggetlen. az "elit" elkótyavetyélt 30 évet. mindenkinek fontosabb volt a harácsolás mint az ország.
2022. márc. 26. 09:22
 37/40 anonim ***** válasza:

okoska nevű euroellenes okostojás privát hozzászólása/"érvelése":

"A linken amit elkudltel ott van hogy tortentelmi maximum:399,8.Nem volt 400 sohasem. Nincsmit.." - nem szuperbarom, hanem 99,8%-ig agyhalott!

2022. márc. 28. 20:19
 38/40 anonim ***** válasza:
#37. Szóval most ragaszkodtál hozzá, hogy beírd ide is, hogy igaza van? Wow, legendás korrektség, restecpa!
2022. márc. 28. 21:41
 39/40 anonim ***** válasza:
38: miét nem vállalod fel, hogy te voltál ez sunyi bunkó? Nekem te ne írogassál privátban: félsz, a nyilvánosságtól, mint Orbán-istened? Gyáva vagy! (te is!)
2022. márc. 28. 21:57
 40/40 anonim ***** válasza:
#39. Én ugyan biztosan nem írtam neked privátban semmit, ám igen jól szórakozom a primitív vergődéseden. :)
2022. márc. 29. 00:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!