Mi a sz,rért fagyasztják halálra az embert a vonaton?
Figyelt kérdés
17 órás vonatúton végig 18 fokos légkondi ment kb. Nem lehet kikapcsolni, pedig fülkés vonatok vannak. De ez a zónázóra is igaz. Ott is elképesztően hideg van, és konkrétan le lehet betegedni, ha felszáll leizzadva 40 fokból az ember. Komolyan mondom, hiányoznak a sebes vonatok ahol megsültek az utasok. Szó szerint kabát kellene, hogy ne fázzon az ember2020. júl. 28. 05:26
1/17 anonim válasza:
Sosem betegedtem meg le vonatozastol. Vigyel magaddal pulcsit, ha fazol, eszlenyke.
2/17 D. Brasco válasza:
Ha klíma van az a baj,hogy 30fok lenne a vonaton mert nincs klima akkor meg az a baj...........
3/17 anonim válasza:
Mert nincs mindenkinek jó hőmérséklet. Mi a munkahelyi irodában 8-an vagyunk, kettő izzadós, pár normális hőérzetű, és kettő olyan személy, aki akkor is vinnyog, ha a 30+ fokban kinyitod az ablakot, mert huzat van és fázik...
Vegyél fel egy pulcsit.
4/17 anonim válasza:
Hosszú távú utakon nem a külső és a belső hőmérséklet különbsége függvényében állítják a hőmérsékletet (mint mondjuk egy villamoson), hanem egy állandó, adott esetben a kintihez képest jóval hidegebb hőmérsékletet állítanak be, mivel az utasok többnyire nem mozognak a vonaton kívül (persze, tudom, van aki leszáll pl sétálni egyet vagy dohányozni , de nem ez a jellemző).
5/17 A kérdező kommentje:
Tökmindegy hogy kiszállunk e vagy se, 20 fokban ülni nem kellemes. Nyár van. 1 táskával jöttem. Nem fogok pulcsit pakolni. Legyen normális hőmérséklet, vagy lehessen kezelni. 6an ültünk a fülkében és mindenki megfagyott egész úton
2020. júl. 28. 06:54
6/17 anonim válasza:
Mert a legtöbb vonton nem szabályozható a légkondi.
7/17 anonim válasza:
Nekem is ez a tapasztalatom. Bp-ről mire leérek Pécsre konkrétan kockára fagyok. Kötekedők: veszek fel pulcsit ,de a lábam akkor is lefagy, zokniban is :(
Szoktam szólni a kalauznak hogy vegyék feljebb a hőfokot.
8/17 anonim válasza:
"Nem fogok pulcsit pakolni."
Akko' fázzá hulyegyerek
9/17 anonim válasza:
Múltkor Pestről mentem Debrecenbe vonattal, mert szervizben volt az autóm. Szerencsére volt nálam pulcsi, de bizony lilára fagytam szálltam le a vonatról, és ahogy néztem, nem én voltam az egyetlen a kocsiban, aki magára húzott valamit. Lehetett vagy 16 fok.
10/17 anonim válasza:
Hát lehet itt magyarázni, hogy nincs mindenkinek megfelelő hőmérséklet meg hogy vegyél pulcsit, de baromi kellemetlen tud lenni egy több órás vonatutat vacogva végigülni. Én nem hiszem, hogy ez a hőmérséklet a nagy többségnek így felelne meg, mert rendszeresen tapasztaltam, hogy a fülke/kocsi összes utasa egyetértésben kérte a kalauzt, hogy vegyék feljebb, az meg kurtán közölte, hogy nem lehet. Szóval oké, hogy ha amúgy nyárias ruhában mennék valahova kevés cuccal, emiatt vegyek az útra zárt cipőt, hosszú nadrágot meg pulcsit, de szerintem lenne ennél jobb megoldás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!