Az a sok önkéntes civil, aki most az ukrán menekülteket befogadja/segít nekik vajon 2015-ben is ugyanezt tették a szír/afgán menekültekkel?
Figyelt kérdés
Őket is bombázták, ők is rémülten jöttek ide és közöttük is sok gyerekes anyuka volt akik nagyon örültek volna a segítő kezeknek és szállásoknak, hogy ne megbélyegezve fagyos éjszakákon át gyalogoljanak a senki földjén.
Én nem nagyon hallottam akkor ilyen akciókról, hogy facebook-on tömegesen kerestek volna szállásokat nekik, meg tonnányi ételt gyűjtöttek volna meg arról sem hallottam volna, hogy - mint most - a kormány támogatja azokat a cégeket akik menekülteknek ad munkát.
De pl. ez a jól szituált középosztálybeli keresztény házaspár anno vajon ugyanúgy befogadott egy szír családot?
Na jó nem húzom tovább ezt a köntörfalazást, szóval qrvára megkérdezem: lényegében ugye a magyar társadalom zsigereiben rasszista?
2022. márc. 13. 18:15
12/13 anonim válasza:
Na jó én sem köntörfalazok, hogy választ kapj a kérdésedre...igen mindenki rasszista, csak van egy rakás ember aki magának se vallja be...és ez nem magyar tulajdonság.
13/13 anonim válasza:
Az ukrajnából menekülők egy része magyar, a túlnyomó többségük nő és gyerek. Egy szomszédos országból menekülnek, ezért Magyarország az első ország ahova megérkeznek, ezért itt kell, hogy ellátást kapjanak, nyugi mert ők se hülyék és 90%-uk tovább áll nyugaton dolgozó rokonaikhoz. A közelkeleti menekültek túlnyomó többsége férfi, és ők is kaptak ellátást abban az országban ahova a menekültként megérkeztek és ahol mellesleg az asszonyaikat, gyerekeiket hagyták. Magyarországon leginkább a civilszervezetek végzik az ukrán menekültek ellátását, a kormány jórészt most is lesz@rja. Senki nem kötelez arra, hogy segíts az ukrán menekülteknek, de az sincs megtiltva, hogy segíts a szíreknek. Az elvakult középkori sötétségben leledző mohamedánokat én se engedném be európába pedig kőkeményen megvetem a fide$zt. Az sem mellékes szempont, hogy ezek az arabok kb 10x annyian vannak mint egész ukrajna. Biztos rasszista is vagyok de ha választanom kellene én is inkább egy fehér európai nőn segítenék, mint egy füstösképű, agresszívan hablatyoló szakállas arabon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!