Hogyan tudnék segíteni az ukrán menekülteknek önkéntes formában? 🇺🇦❤️
Egyszerűen meghasad, megszakad a szívem, látva azt a sokezer gyereket, nőt és férfit, akik földönfutóvá váltak és menekülniük kell. Sírni tudnék, hogy hogy lehet ilyen igazságtalan a sors! Azok az ukrán civiliek, anyák és gyerekek mi rosszat tettek? Néztem videókat erről, tiszta világháborús állapotok vannak pl a Keletinél.
Szeretnék segíteni nekik valamilyen formában, akár önkénteskedni, ételt osztani nekik. Én itthon meresztem a seggemet, ukrán emberek meg szétfagynak a hidegben, éheznek és nélkülöznek. Egyszerűen bűntudatom van, hogy nekem van fedél a fejem felett, van mit ennem, szegény menekültek meg napról-napra élnek.
Gonosz ember vagyok, hogy nem teszek semmit, valami azt mondatja velem, hogy márpedig segítenem kell. Ha egy ukrán bajbajutott bekopogtatna hozzám, örömmel fogadnám őket meleg teával és pogácsával. Szorosan átölelném őket és mondanám nekik, hogy ne féljenek és hogy szeretem őket.
Nagyrészt adományokkal tudsz segíteni nekik, vagy ha teheted személyesen is, csak ahhoz a határhoz közel kellene laknod.
Nyújthatsz szállást menekülteknek, ha van rá lehetőséged - sokan jönnek úgy, hogy fogalmuk nincs, hol fognak éjszakázni...
Tegnap olvastam egy családról, akik átjöttek, és itt szembesültek azzal, hogy a magukkal hozott nemtudommennyi hrivnyát itt nem váltják be. Hiába hoztak egy csomó készpénzt, mintha csak nincstelenek lennének.
A facebookon is rákereshetsz a segítségnyűjtás lehetőségeire.
Tényleg megkönnyeztem amúgy a képsorokat. Emberek váltak otthontalanná, hontalanná, gyakorlatilag a 0-ról kell kezdeniük MINDENT az életben.
Szívfacsaró, szívszorító látvány. És csak azt tudom kiáltani: Miért? Tényleg nincs igazság? Tényleg ennyire gonosz és kegyetlen a világ?? ☹️☹️
Segitsegnyujtas Ukrajna
(Facebook csoport ez a neve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!