Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miniszterelnök jelölése...

Miniszterelnök jelölése témába kicsit belebonyolódtam? (!)

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, a miniszterelnököt a parlamenti többség jelöli. Viszont volt előválasztás, ahol MZP nyert a szavazók (nép) akaratából. Kérdésem az volna, ebbe bonyolódtam bele, ha ellenzéki többség lesz a parlamentben, akkor melyik variáció fog megvalósulni? Úgy értem mi a garancia arra, hogy elesben, a miniszterelnök jelölésénel valóban MZP-t jelöli meg a többség? Konkrétan: van-e valamilyen garancia arra, hogy figyelembe lesz véve, be lesz tartva a az miniszterelnök jelölti előválasztás eredménye?
2022. márc. 12. 16:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

A poltikában nagy nyilvánosság előtt kimondott megállapodások jóval többet érnek, mint írásban kötött megállapodasok, amiket egy aktatáska mélyére dugnak, vagy titkosítanak évekre.

2022. márc. 12. 16:47
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
#9 De nem érted, hogy többségi támogatás kell hozzá, és egyszerűen nem lesz elég képviselő, aki támogatná Dobrevet? A fidesz a Gyurcsány-ellenességével 100% hogy nem szavazza meg, a Momentum pedig éppen Dobrevvel szemben támogatta Márki-Zay Pétert már az előválasztáson is. Ráadásul Dobrev már korábban bejelentette, hogy Európai Parlamenti képviselő kíván maradni a továbbiakban is, ezért a magyar parlamentbe sem fog beülni és nem lehet miniszterelnök sem, hiszen a két pozíció összeférhetetlen egymással.
2022. márc. 12. 16:48
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
#9 nem kell ehhez hinned a politikusoknak, egyszerűen nincs olyan reális forgatókönyv, ahol Dobrevnek lenne elég szavazata.
2022. márc. 12. 16:49
 14/27 A kérdező kommentje:
12-es várd ki a végét. Ha nem akar beülni a parlamentbe akkor mit is kampányol? Elvesztettem a fonalat 🤔🙃
2022. márc. 12. 16:50
 15/27 A kérdező kommentje:
13-as szerintem meg Dobrevnek jóval több volna mint MZP-nek. Ez csak az én véleményem, hiszen látod a Jobbik is összefogott a Dk-val, meg mindenki mindenkivel, ennyi erővel miért ne volna reális hogy Dobrev legyen az?
2022. márc. 12. 16:52
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
#15 mert a DK és a Jobbik bőven nem fog 50% elérni, hogy egyedül megszavazzák.
2022. márc. 12. 17:04
 17/27 A kérdező kommentje:
Nem csak Dk és Jobbik van az összefogásban. Én nagyon bizalmatlan vagyok idén ezzel a miniszterelnöki dologgal kapcsolatban. Olyan összeborulások és olyan hátba támadások voltak már, hogy kételkedem abban hogy élesben valóban MZP-t jelölnék.
2022. márc. 12. 17:08
 18/27 anonim ***** válasza:
86%
Akkor kételkedj. Ha vérszerződést kötnének is kételkednél, innentől kezdve mit lehet tenni?
2022. márc. 12. 17:10
 19/27 A kérdező kommentje:
18-as nem tudom te láttál-e írásos garanciát arról hogy valóban MZP-t is fogják jelölni? A média azt mondza megállapodtak. Oké, ez szép, de hogyan? Kezet fogunk hogy úgy lesz? Politika kőkemény világ, üzlet, pénz, hatalom és önös érdek. Senkinek ne legyenek illúziói arról hogy valójában a népnek akar jót bármelyik politikus.
2022. márc. 12. 17:13
 20/27 A kérdező kommentje:
Nem vagyok Fideszes xarházi hanem elkenzéki vagyok aki nem fanatikus és nem elfogult! Van ám ilyen is!
2022. márc. 12. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!