Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miniszterelnök jelölése...

Miniszterelnök jelölése témába kicsit belebonyolódtam? (!)

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, a miniszterelnököt a parlamenti többség jelöli. Viszont volt előválasztás, ahol MZP nyert a szavazók (nép) akaratából. Kérdésem az volna, ebbe bonyolódtam bele, ha ellenzéki többség lesz a parlamentben, akkor melyik variáció fog megvalósulni? Úgy értem mi a garancia arra, hogy elesben, a miniszterelnök jelölésénel valóban MZP-t jelöli meg a többség? Konkrétan: van-e valamilyen garancia arra, hogy figyelembe lesz véve, be lesz tartva a az miniszterelnök jelölti előválasztás eredménye?
2022. márc. 12. 16:27
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Nincs rá garancia törvényileg, de ha nem így tesznek, akkor teljesen hitelüket vesztik.
2022. márc. 12. 16:29
 2/27 anonim ***** válasza:
37%
Ez igazán fogas kérdés.
2022. márc. 12. 16:29
 3/27 A kérdező kommentje:
1-es de ha hitelüket vesztik az őket nem fogja érdekelni. Azt vettem észre, mindenki a tüzbe tenné a kezét amiatt, hogy az összefogás be fogja tartani az előválasztás eredményét. Csakhogy ott a nép választotta meg MZP-t, nem pedig a parlamenti többség, ahogyan élesben lesz.
2022. márc. 12. 16:36
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Arre sincsen semmi garancia, hogy a fidesz Orbánt szavazza meg, és nem mondjuk Semjént. Ezekre nincs garancia, de a pártok vállalták, hogy győzelmük esetén MZP-t fogják jelölni. Ha nem így tesznek, akkor az politikai öngyilkosság lenne.

Másrészt azzal sem lesznek előrébb ha nem őt jelölik, hiszen akkor valaki mást kellene megválasztani, na de kit? A 6 párt még egy olyan köztársasági elnök-jelöltben sem tudott megállapodni az ultolsó napokig, akinek egyértelműen nem volt esélye nyerni, így tulajdonképpen tökmindegy volt, hogy kit húznak elő. Gondolod, hogy egy új miniszterelnök-jelöltben meg tudnának egyezni? Dehogy tudnának, MZP-t már elfogadta mindegyik párt, senkinek semmi oka nincs rá, hogy ezzel szembe menjen.

2022. márc. 12. 16:37
 5/27 A kérdező kommentje:

4-es vállalták? Szóban vagy hogy vállalták hogy MZP-t is jelölnék ha arra kerül sor?

Helyette kit? Dobrevet. Ebben viszont biztos vagyok.

2022. márc. 12. 16:39
 6/27 anonim ***** válasza:
50%

Szóban, igen.

2022. márc. 12. 16:41
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

#5 Dobrev még a parlmentbe sem akar beülni, akkor miért jelölné bárki is miniszterelnöknek? És kik fogják megszavazni? Mert a Momentum és a fidesz biztos nem szavazza meg, és itt már el is dőlt a dolog, hiszen nem lesz hozzá meg a többség.

Írásban, nyilatkozatokban vállalták, de nem tudok neked pontos dokumentumot mutatni róla. Ha lesz időm, utánanézek egy kicsit jobban.

2022. márc. 12. 16:42
 8/27 A kérdező kommentje:
A szóbeli megállapodás tudjuk mennyit ér... Nem véletlen hogy mindennek írásos bizonyítéka kell hogy legyen.
2022. márc. 12. 16:43
 9/27 A kérdező kommentje:
7-es és pedig biztosra veszem hogyha úgy lenne MZP helyett Dobrev lenne. Én egy politikusnak sem hiszek hogy betartja amit mond, ígér.
2022. márc. 12. 16:44
 10/27 A kérdező kommentje:
7-es azt megköszönném ha tudnál nekem írásos garanciát mutatni arra hogy biztos MZP-t jelölnék-e? Ha van is ilyen dokumentum, nekem elkerülhette a figyelmem.
2022. márc. 12. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!