Ha 100 forintomat átváltottam ausztrál dollárba, kaptam érte ma 0.45öt,akkor ha 0.50et fog érni mondjuk egy ausztrál dollár mennyi forintom lesz és miért? Teljesen belebonyolódtam
Figyelt kérdés
2021. júl. 20. 14:52
1/7 kicsibarany válasza:
Elméletben 0,50/0,45*100-at fog érni, de nem ugyanannyi a vételár és az eladási ár. Ennél többet kell növekednie az értékének hogy megérje.
2/7 anonim válasza:
Ha már megkaptad a pénzt, utána hiába érne 0.50-et, a nálad lévő összeg nem fog változni.
3/7 anonim válasza:
Ha a 100 ft-odat átváltottad ausztrál dollárba és kaptál érte 0.45-öt, akkor mindig is 0.45 dollárod lesz, soha nem fog 50-et érni.
Forintod meg semennyi nem lesz, mert átváltottad dollárba.
Ha vissza akarod váltani, akkor - ahogy előttem is írták: jóval nagyobb értéknövekedést kellene elérnie, hogy megérje ft-ba visszaváltani, ugyanis minden váltásnál van kezelési költség is.
4/7 A kérdező kommentje:
Mennyi kell legyen az ausztrál dollár hogy megérje? Teljesen elméletben számítva
2021. júl. 20. 15:47
5/7 A kérdező kommentje:
Természetesen, ha visszaváltom forintba
2021. júl. 20. 15:50
6/7 anonim válasza:
Ha nem vesszük figyelembe a konverziós díjakat és az árfolyammarzsot:
Ma átváltod a HUF-odat 0,45 AUD-ra, az ma 100 forintot ér.
Holnap az AUD leértékelődik, és 0,50 AUD fog érni 100 forintot. Ekkor a te 0,45 AUD-od 90 Ft-ot ér.
Máról holnapra elszenvedtél 10 forint nem realizált árfolyamveszteséget. Ha visszaváltod forintba akkor realizálttá válik.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2021. júl. 20. 18:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!