Mennyit keres egy kezdő és egy már ismertebb (nem kezdő) Jogász, ügyvéd? Magyarországon megszerzett diplomát mindnehol elfogadják a világon?
Engem leginkább az érdekelne, hogy ha én megszerzek itthon egy Jogász diplomát akkor én a világon bárhol lehetek vele ügyvéd?
És egy jogász/ ügyvéd mennyit keres kezdőként és nem kezdőként? Külföldön és velföldön ( külfölfdön inkább Amerika, Ausztrália, Anglia, Németroszág,Svájc érdekel) ja meg ah hogy mennyire nehéz meg tanulós egy jogi egyetem? Előre is köszönöm :D
Attól függ, hogy hol helyezkedsz el.
Kezdőként minimálbért.
Külföldhöz nemzetközi jog kell, meg az adott ország joggyakorlatának ismerete+vizsgák.
Nehéz, száraz és magolós a jogi egyetem.
ha az USAban akarsz dolgozni, raadasul jogi palyan, akkor nem eleg a megfelelo angol tudas. Tokeletes nyelvtudas szukseges!
Csak hogy erzekeltessem: Londonban vegeztem a Cambridge University CAE majd a CPE tanfolyamat kivalo eredmennyel. Nem volt olyan szovegkornyezet/tema, ahol elpirultam volna a beszelgetes kozben, mert valamit nem ertettem. Kiveve egy: a jog.
Mikor kikerultem az USAba es elkezdtem jogi kornyezetben dolgozni (sima titkarnokent) olyan szavakkal talalkoztam (es talalkozom a mai napig) hogy hiaba ertem a szot, tudom a magyar jelenteset, mivel nem volt jogi kepzettsegem, ha magyarul lenne a cucc, akkor sem ertenem, hogy mirol van szo.
Tehat a minimum, ami szukseges almod megvalositasahoz, az a kivalo angol tudas.
Illetve, ahogy fentebb irtak, ez nem szakma, ez hivatas. Ha a jog erdekel, akkor kezdd elobb Magyarorszagon, kesobb szakosodj amerikai jogra, vagy folytasd itt kint a tanulmanyaidat, de mindenfele jogi elokepzettseg nelkul kikerulni az USAba egy jogi egyetemre, tuti recept a bukashoz. Foleg ugy, hogy csak azert akarod csinalni, hogy jol keress vele. Persze, gusztustalanul lehet vele keresni, de ahhoz eszmeletlen sokat kell tanulni. A fonokom ugyvedje orankent 1,095 dollart szamol fel. Tudod mi az? 275ezer forintos oraber. Felveszi a telefont, pofazik az ugyfellel 2 orat es zsebrerak felmillio forintot! Elkepeszto. De csak ezert csinalni nem lehet, nem is szabad!
Csak erdekessegkent olvass bele ebbe a sima, hetkoznapi szosszenetbe:
Szóval akkor érdemesebb lenne Amerikában lediplomázni? De az meg rengeteg pénz. Hogyha Bécsben vagy Londoban diplomázok le vagy netán Budapesten jogi egyetemen, akkor még megoldható hogy azzal a diplomával én kint dolgozzak amerikában mint ügyvéd?
Ui: tudom hogy azt írtam, hogy pénz miatt, de nem csak az miatt kezdeném el. Vonz valamennyire ez a hivatkozás, de azért szeretnék jól keresni hogyha ennyit tanulok érte.
"akkor még megoldható hogy azzal a diplomával én kint dolgozzak amerikában mint ügyvéd?"
Nem; nezd meg ezt. latni fogod, hogy nem is hasonlit az alapja a magyar jognak az amerikai joghoz, az USAban (meg Angliaban), ugynevezett common law van. Mo-n pedig nem.
Akkor mukodik a dolog, ha nemzetkozi/kereskedelmi jogot tanulsz, valoszinu ugy, hogy ezeket a targyakat mar angolul tanulod. Elhelyezkedsz valami nemzetkozi cegnel, akiknek van kepviselete az USAban es ha szerencsed van kikuldenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!