Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyit keres egy kezdő és...

Mennyit keres egy kezdő és egy már ismertebb (nem kezdő) Jogász, ügyvéd? Magyarországon megszerzett diplomát mindnehol elfogadják a világon?

Figyelt kérdés

Engem leginkább az érdekelne, hogy ha én megszerzek itthon egy Jogász diplomát akkor én a világon bárhol lehetek vele ügyvéd?

És egy jogász/ ügyvéd mennyit keres kezdőként és nem kezdőként? Külföldön és velföldön ( külfölfdön inkább Amerika, Ausztrália, Anglia, Németroszág,Svájc érdekel) ja meg ah hogy mennyire nehéz meg tanulós egy jogi egyetem? Előre is köszönöm :D

2018. márc. 12. 14:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%

Attól függ, hogy hol helyezkedsz el.

Kezdőként minimálbért.

Külföldhöz nemzetközi jog kell, meg az adott ország joggyakorlatának ismerete+vizsgák.

Nehéz, száraz és magolós a jogi egyetem.

2018. márc. 12. 15:25
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Közalkalmazotti bértábla szerint .
2018. márc. 12. 16:07
 3/13 A jó édes ***** válasza:
66%
Mindenhol elfogadják a magyar diplomákat, mint diplomát. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden munkahelyre és álláshoz belépési engedélyt is biztosít. A jogi diploma csak egy előkövetelmény a jogász-világban való szerepléshez, hogy ki mit hoz ki belőle, az már az egyéni karrierútjának a kérdése. Az ügyvédi munka például szinte mindenhol - Magyarországon is - az ügyvédi kamarai tagsághoz kötött, egy USA vagy svájci ügyvédi kamarai tagsághoz viszont egyáltalán nem biztos, hogy elég egy magyar jogi diploma (sőt, biztos nem elég). Ha valaki huzamosabb ideig foglalkozik az adott ország jogával, akkor persze elérheti azt a szintet, hogy felvételt nyer, de azt világosan látni kell, hogy ez nem az a pálya, ahol 1-2 év gyakorlat után szabadon kereshetsz munkát a világ bármely országában. Ez mondjuk abból a szempontból nem baj, hogy jogi diplomával Magyarországon is elég nehéz éhen halni, de ha valakinek ilyen világutazó ambíció vannak, akkor kevés olyan lehetőség áll rendelkezésére, amihez a jogi diploma illene.
2018. márc. 12. 17:09
 4/13 A kérdező kommentje:
Akkor nem érdemes a fizetés miatt ügyvédként dolgozni sem itthon semm külföldön?
2018. márc. 12. 19:00
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy ügyvéd annyit keres, amennyit dolgozik, és amennyire profi. Az én ügyvédem pl. 500 eurós cipőben jár, tehát nem hiszem, hogy csak 200-300 ezret keresne.
2018. márc. 13. 02:21
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak a pénz miatt akarsz ügyvéd lenni, az nem elég, mert kell hozzá némi elhivatottság, érdeklődés is - ellenkező esetben sosem leszel igazán jó és akkor igazán nagy pénzeket sem fogsz keresni. Sokan végeznek jogot, de kiemelkedni nem mindenkinek sikerül.
2018. márc. 13. 11:13
 7/13 A kérdező kommentje:
És ahoz hogy amerikában legyek ügyvéd/ jogász, ahoz mit kell tenni? Mik szükségesek?
2018. márc. 13. 16:51
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

ha az USAban akarsz dolgozni, raadasul jogi palyan, akkor nem eleg a megfelelo angol tudas. Tokeletes nyelvtudas szukseges!

Csak hogy erzekeltessem: Londonban vegeztem a Cambridge University CAE majd a CPE tanfolyamat kivalo eredmennyel. Nem volt olyan szovegkornyezet/tema, ahol elpirultam volna a beszelgetes kozben, mert valamit nem ertettem. Kiveve egy: a jog.

Mikor kikerultem az USAba es elkezdtem jogi kornyezetben dolgozni (sima titkarnokent) olyan szavakkal talalkoztam (es talalkozom a mai napig) hogy hiaba ertem a szot, tudom a magyar jelenteset, mivel nem volt jogi kepzettsegem, ha magyarul lenne a cucc, akkor sem ertenem, hogy mirol van szo.

Tehat a minimum, ami szukseges almod megvalositasahoz, az a kivalo angol tudas.

Illetve, ahogy fentebb irtak, ez nem szakma, ez hivatas. Ha a jog erdekel, akkor kezdd elobb Magyarorszagon, kesobb szakosodj amerikai jogra, vagy folytasd itt kint a tanulmanyaidat, de mindenfele jogi elokepzettseg nelkul kikerulni az USAba egy jogi egyetemre, tuti recept a bukashoz. Foleg ugy, hogy csak azert akarod csinalni, hogy jol keress vele. Persze, gusztustalanul lehet vele keresni, de ahhoz eszmeletlen sokat kell tanulni. A fonokom ugyvedje orankent 1,095 dollart szamol fel. Tudod mi az? 275ezer forintos oraber. Felveszi a telefont, pofazik az ugyfellel 2 orat es zsebrerak felmillio forintot! Elkepeszto. De csak ezert csinalni nem lehet, nem is szabad!

Csak erdekessegkent olvass bele ebbe a sima, hetkoznapi szosszenetbe:

[link]

2018. márc. 13. 17:41
 9/13 A kérdező kommentje:

Szóval akkor érdemesebb lenne Amerikában lediplomázni? De az meg rengeteg pénz. Hogyha Bécsben vagy Londoban diplomázok le vagy netán Budapesten jogi egyetemen, akkor még megoldható hogy azzal a diplomával én kint dolgozzak amerikában mint ügyvéd?

Ui: tudom hogy azt írtam, hogy pénz miatt, de nem csak az miatt kezdeném el. Vonz valamennyire ez a hivatkozás, de azért szeretnék jól keresni hogyha ennyit tanulok érte.

2018. márc. 13. 19:34
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

"akkor még megoldható hogy azzal a diplomával én kint dolgozzak amerikában mint ügyvéd?"

Nem; nezd meg ezt. latni fogod, hogy nem is hasonlit az alapja a magyar jognak az amerikai joghoz, az USAban (meg Angliaban), ugynevezett common law van. Mo-n pedig nem.

[link]

Akkor mukodik a dolog, ha nemzetkozi/kereskedelmi jogot tanulsz, valoszinu ugy, hogy ezeket a targyakat mar angolul tanulod. Elhelyezkedsz valami nemzetkozi cegnel, akiknek van kepviselete az USAban es ha szerencsed van kikuldenek.

2018. márc. 13. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!