Akik mindig azzal fenyegetnek, hogy elhagyják az országot, miért gondolják, hogy bárkinek hiányozni fognak?
Tényleg nem értem. Tipikusan melegeknél van ez, legutóbb ZSHOW Zsolti kürltölte szét, hogy bezárja az éttermét (igen, egy meleg nyithat éttermet ebben az alnyomó országban, ráadásul EU pénzből) és kimegy a kis barátjával a nem tudom hová. Úgy adta elő, mintha bárki vissza akarná tartani, holott szó sem volt ilyenről: a fanjai ösztönözték, hogy menjen is ebből az "elmaradott" országból, akik meg nem bírták az arcát, szintén támogatták ebben.
De melegnek sem kell lenni, valahogy fiataloknál, akik semmit nem tudnak a világról különösen azt, hogy külföldön sem várja őket senki jobban, mint itthon, sőt, ott méginkább "kitaszított" lesz, mivel nem az adott néphez tartozik és ezt az akcentusból is azonnal levágják beszéljen bármilyen jól is angolul, jártatjk a szájukat, hogy itthagyják az országot. Más kérdés, hogy jelentős részük soha nem megy ténylegesen (Zsolti is itt maradt).
De miért gondolják ezek az emberek, hogy aki kivonja magát a közös munka alól és semmit nem fizet vissza az országának cserébe azért, hogy felnevelkedhetett, bárkinek is hiányozni fog?
(Külön kiemelném: nem azokra gondolok, akik magasabb pénz reményében kimennek egy évtizedre, majd visszajönnek - azokról beszélek, akik a saját nemzetüket köpködve mennek ki.)
Az előttem válaszolók egész jól leírták a lényeget, de azért én még hozzátennék egy keveset:
Én is meleg vagyok és tényleg hatalmas dillema az, hogy mit válasszak. Tudod, nekünk is vannak érzéseink és egyáltalán nem jó érzés az, ha el kell válnünk mindentől, akit eddig ismertünk (rokonok, ismerősök, a hely, ahol felnőttünk stb.). Ebbe a dillemába a kormány és a sok homofób kényszerít minket. Én például nagyon szeretem a magyar hagyományokat, az országot és büszke vagyok arra, hogy magyar lehetek, mert igenis egy nagyon érdekes népnek tartom, érdekes múlttal. Nem vagyok nacionalista, de hiányozna minden, ami itt van (leszámítva a kormányt és az emberek felfogását). Mégis valószínű, hogy itt fogom hagyni a hazám, mert itt nem számíthatok igazi boldogságra.
Hogy válaszoljak is a kéddésedre: Mi is dolgozunk, nem otthon ülünk. Ha elmegyünk, azzal az ország munkaerőt veszít, így várhatóan a nyugdíjjak értéke is csökken, hisz nem lesz elég a beérkező pénz, amit a munkavállalók termelnek ki. Nyugaton is alacsony a szaporulat (bár a legtöbb országban nagyobb, mint Magyarországon), de ott mégis nő a lakosság a bevándorlás miatt, tehát ott lesz jó nyugdíj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!