Gyerektelenségi adó!? Hallottátok?
Most volt a TV.-ben, nálam kiborította a bilit, mivel most spórolok, hogy a gyerek normális pü-i helyzetbe érkezzen! És most pont velünk akarnának fizettetni adót, akik már nem vehetnek fel szoc.polt ...stb... persze akik 3 évvel ezelőtt szültek, azoknak járt még szoc.pol, tudtak házat/lakást venni mi meg még az albiba sínylődünk, mert ügye hitelt most nagyon nem akarunk felvenni... (többe kerül, a törlesztőrészlet mint az albidíj)
Nem idegesítő?
(szerintem mindenki vállaljon annyi gyereket, amennyivel elbír, hozzák vissza a szoc.polt, építsenek több bölcsit, és támogassák a cégeket, hogy anyákat is szívesen alkalmazzanak, ne csak pasikat! És láss csodát, biztos, hogy megnőne a népesség!)
20:13-as látom fogalmad nincs a nyugdíjrendszerről. Mi ugyanis nem azt a pénzt kapjuk az államtól, amit a hosszú évek alatt befizettünk. Azt most fizetik ki a jelenlegi nyugdíjasoknak. Szóval a mi gyerekeink fogják kifizetni a mi nyugdíjunkat. Ha nincs gyerek, nem lesz adófizető, nem lesz nyugdíj sem. Ez ilyen egyszerű. A gyereket vállaló családok gyermekei fogják fizetni (ha még egyáltalán lesz) a gyermektelenek nyugdíját. Sajnos egy a helyzet, hogy folyamatosan fogyunk.
Ettől függetlenül ez egy oltári barom ötlet. Inkább a gyermek vállalását kell elősegíteni, nem büntetni azokat, akik nem találják meg az igazit vagy meddők. Ez önmagában is elég nagy büntetés.
Miért ne járjanak a nők egyetemre? Nagyot veszített volna a világ, ha a nők nem tanulhatnának pl. Marie Curie. Egy személyes tapasztalat, az én csoportomban csak a lányok szorgalmasak, matekból bukott minden fiú! Akkor ki járjon egyetemre? Az egyetemre járás nem zárja ki a gyerekvállalást! Pl. én mindig is nagyon szerettem volna gyereket.
A film eleje tanulságos: *****
* Automatikusan eltávolított tartalom.
"pontozzatok le felőlem, de szerintem a gyerektelenségi adó helyes."
Ezért csak felfelé pontozhatlak. :) Én is legmesszemenőbbig támogatom.
Nekem magánpénztáram van (2 is, kötelező és önkéntes), az államiba amit vonnak, az ennek csak töredéke.
Az a baj ezzel a gyermektelen adóval, hogy ez is a dolgozni nem akaró segélyeken élőknek lenne jó. De mikor fogják végre támogatni a tisztességes, dolgos embereket? Segélyekből egyesek jobban megélnek, mint a tisztességes ember munkából és bérből? Hogy van ez?
"20:13-as látom fogalmad nincs a nyugdíjrendszerről. Mi ugyanis nem azt a pénzt kapjuk az államtól, amit a hosszú évek alatt befizettünk"
Nagyon jól tudom, hogy nem azt a pénzt gyűjtötték egy kalapban, aztán azt kapják most. De akkor is befizették a járulékot, és nem kell őket eltartani. Ez független attól, hogy ki vállal gyereket és ki nem. Én is fizetem 26 éve a járulékokat és nem azért szültem, hogy nyugdíjam legyen. Azt szülés nélkül is meg kell hogy kapjam, hiszen fizettem a járulékot.
"Miért ne járjanak a nők egyetemre? Nagyot veszített volna a világ, ha a nők nem tanulhatnának pl. Marie Curie. Egy személyes tapasztalat, az én csoportomban csak a lányok szorgalmasak, matekból bukott minden fiú! Akkor ki járjon egyetemre? Az egyetemre járás nem zárja ki a gyerekvállalást! Pl. én mindig is nagyon szerettem volna gyereket. "
Nem arról van szó, hogy egyáltalán ne járjon egy se. De ezek már túlzásba viszik. Minden ostoba parasztribancot betolnak az egyetemre utána elvégez még hármat a mások adójából aztán kiáll a sarokra. Most kérdem én, szopáshoz mért kell három diploma az én pénzemből? He??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!