Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit kellene az LMBTQ-kal...

Mit kellene az LMBTQ-kal kezdeni? Milyen engedményt adni nekik?

Figyelt kérdés
Mármint ami épeszű dolog, nem ilyen melegházasság stb. Mitől nyugodnának meg?

2022. febr. 20. 03:41
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
88%
Nem velük kell kezdni valamit, hanem abbahagyni a hisztériát.
2022. febr. 20. 07:42
 12/53 anonim ***** válasza:
89%

Van egy sorozat. Van benne kb. 8-10 rendszeresen feltünő karakter és pár száz arctalan figura. És egy meleg karakter.

Átlag fideszes: "de miért kell mindig az arcunkba tooooolniiiiiiii!!!!!!!!!!"

2022. febr. 20. 08:03
 13/53 anonim ***** válasza:
87%

Mondjuk, el kellene fogadni őket.

Már a kérdésekből is látszik, hogy homofób vagy, és problémaként tekintesz rájuk. Pedig a probléma a te fejedben van.

2022. febr. 20. 08:08
 14/53 anonim ***** válasza:
81%

Tisztázni kellene néhány dolgot. Az első Pride felvonulást 1993-ban rendezték meg Magyarországon.

Jómagam homoszexuálisként a melegházasság esetében a templomi esküvővel magam sem értek egyet, de a polgári szertartást kellene engedélyezni.

A gyermekvédelem nem arról szól, hogy a 12-17 év közötti homoszexuális-biszexuális-transznemű fiatalt valódi segítség nélkül hagynak. A szülőkkel kínos erről beszélni. A legtöbbjük egy teljesen idegen ember (pszichológus, pszichiáter) előtt nemigazán tud megnyílni. Ebből kifolyólag egy mentsváruk volt, mégpedig a pedagógus. Az ő szájukat az új jogszabály befogta, így nem mernek róla beszélni a diákjaival (még akkor sem, hogyha esetleg sejtelme van arról, hogy van LMBT diákja), mert fél azoktól a diákoktól és szüleiktől, akik szélsőségesek ebben a témában.

2022. febr. 20. 10:27
 15/53 anonim ***** válasza:
80%

Szabó T. Gábor 1993-as Pink Piknik egy proto Pride volt, de még nem nagy nyilvánosság előtt, hanem egy erdős részeken...

Egyébként meg milyen perverióról beszélt az előtted lévő hozzászóló? Én nem vágyok, se fojtogatós szexre, se köpködésre, se arra, hogy elverjenek egy szíjjal vagy korbáccsal, egyszerűen csak arra, hogy egy pasival legyek együtt, és hogy ő mellette találjam meg a boldogságot, ezt olyan nehéz felfogni? Ebben mi a perverz? Hidd el, két pasi, vagy két nő kapcsolata is lehet harmonikus és szeretetteli mint egy férfi-női kapcsolat... én is rengeteg diszharmonikus heteroszexuális kapcsolatot láttam magam körül, és ha többségében ilyet láttam, akkor mondjam azt, hogy az egész heteró társadalom bántalmazó, féltékenykedő? Pont most hallottam, hogy egy nő a férjét baltával, míg másik konyhakéssel szúrta le féltékenységben, vagy még mindig tart Orosz Bernadett ügye, akit a katona exe vert meg...akkor vonjak le én is általánosításokat?

2022. febr. 20. 13:51
 16/53 anonim ***** válasza:
86%
nem engedményt, hanem azt kéne nekünk megadni, hogy ne másodlagos állampolgárok legyünk, ne kezeljenek minket olyan más lmbtq emberekkel egycsoportba akikhez azt leszámítva hogy ők se tartoznak a ciszhetero kategóriába semmi közös nincs bennünk, hanem arra lenne szükség, hogy a társadalom részeként kezeljenek, és ne vmi különálló szektaként vagy párhuzamos társadalomként, ami alkalmatlan a gyereknevelésre, a normáknak megfelelő öltözködésre, és terjeszteni akarja az őrültségét.
2022. febr. 20. 17:48
 17/53 A kérdező kommentje:

a házasodásoktok nem másodrendűség, mivel én sem házasodhatok azonos neművel hetetóként...

ez csak szimpla társadalmi szabály, normalitásnak hívják

vagy ennyi erővel házasodhassak a gyerekemmel, kutyámmal is

2022. febr. 20. 17:54
 18/53 anonim ***** válasza:
88%

Ez igaz, hiszen voltak olyan romanticizált dolgok, hogy vannak nyugati világban olyan helyek, hogy városon belüli gay villagek vagy másnéven meleg falvak és negyedek és erre voltak terve itt is, és én is támogattam mint ötletet, de rájöttem, hogy igen, élsz mondjuk a Belgrád-rakparton 5. kerületben vagy a 6-7-8. kerületben hoztak volna létre ilyen meleg negyedet, de úgy bele gondolsz, hogy ott élsz, szabadon bulizhatsz, járhatsz szaunákba, de pl 30 évesen mivel normális és szeretteli kapcsolatom van anyámmal, és 3 bátyámmal, meg rokonaimmal, így én nem szeretnék feltétlen egy ilyen meleg-negyedben élni, és csak szexpartyra és bulikra alapozni az életemet.

Hanem mondjuk 30 évesen lehet arra is vágynék, hogy legyen olyan párom, akivel bejegyzett élettársi kapcsolatot kössek, amire van lehetőség, de mivel nincs egy vasfüggöny az életünkben ami megakadályozza, hogy átjussanak az információk Nyugat-Európából az ember életébe, pláne ha én a fent említett közösséghez tartozó embernek titulálom magam, így nyilvánvalóan van fogalmam arról, hogy jó pár országban a parlament, két helyen népszavazáson szavazta meg a lakosság döntő többsége, jó pár másik helyen meg az alkotmánybíróság mondta ki, hogy igen is a házasság intézményét ki kell terjeszteni az azonos nemű párokra is. Azt is feltenném egy homofóbnak a kérdést, hogy ha lenne 2 gyereke és egyikük meleg lenne, akkor nem örülne annak, hogy ha meleg gyereknek is lenne joga ahhoz, hogy házasodhasson? Nem tudná megszeretni a gyereke társát, ha a melegségét leszámítva, egy kedves és családcentrikus valaki?

2022. febr. 20. 17:58
 19/53 anonim ***** válasza:
90%

#17 (ma 17:54)

A kedves "normálisnak" mondott házasságból lassan minden második-harmadik válással végződik. Többnyire azután, hogy gyermekáldásra kerül sor. Sajnos, ha dupla annyi kezem lenne, amennyi van, akkor is kevés lenne az ismeretségi körömbe összeszámolni, hogy mennyi házasság ment így tönkre. A másik az, amikor egy külső (társadalmi) kényszer miatt vagyis a nagyobb társadalmi elfogadása érdekében házasodott meg és tette a saját és házastársa életét ezzel. Sajnos ilyenből sem egyet ismerek. Ennyit a "normális" házasságról.

2022. febr. 20. 18:23
 20/53 A kérdező kommentje:

"Azt is feltenném egy homofóbnak a kérdést, hogy ha lenne 2 gyereke és egyikük meleg lenne, akkor nem örülne annak, hogy ha meleg gyereknek is lenne joga ahhoz, hogy házasodhasson?"

Miért mindig ezzel jöttök, hogy meleg lenne a gyerekem meg ez meg az? Nyilván szeretném és támogatnám. Abban nem, hogy házasodhasson. ha mégis házasodna, elmennék az esküvőre tiszteletből, de ettől még elmondanám neki, hogy az én értékrendembe nem fér bele.

Miért gondoljátok, hogy ezek ilyen nagyon fogós kérdések?

2022. febr. 20. 18:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!