A köznevelési intézményekbe miért lenne értelme annyi pénzt invesztálni?
Köznevelés, tehát általános iskolák és középiskolák.
Az ellenzékiektől és sok kormánypártitól is hallani,hogy minél több pénzt kell erre költeni.
A miértjét viszont egyikük sem tudja megmagyarázni.
Amibe, szerintem pénzt kell nyomni rendesen, az elsősorban a felsőoktatás és a szakoktatás.
Ugyanis, ezeken a helyeken végző emberek termelik a GDP-t, tervezik a házakat, döntenek a pénzügyi kérdésekről és szerelik az autókat és még lehetne sorolni.
A köznevelési intézményekben nem kapnak az emberek érdemi tudást, amit tudnak használni a munkaerőpiacon.Hiszen, mire jó egy 8 általános vagy egy érettségi?Max elmehet vele az ember a sorra egy gyárba vagy raklapokat pakolni egy szupermarketban.
Az érettségi az olyan, mint a plasztikkártya, amit a jogsiszerzés után visz a postás.Anélkül is tudna vezetni valaki, csak nem teheti meg.Vagyis, csak arra jó,hogy bekerülj vele egyetemre.Más értelme nincsen.
Vagyis, van.Ezek az iskolák főleg gyermekorzóként szolgálnak ameddig a szülők dolgoznak.
A diákok többsége utál is ezekbe járni.
Én is utáltam az általános iskolát és a gimnáziumot is, viszont az egyetemet nagyon szerettem.
Sok tárgyhoz teljesen felesleges tanár, otthon is megtudnák tanulni oktatóprogramokkal a gyerekek, digitalizálni lehetne rengeteg mindent.
"Amibe, szerintem pénzt kell nyomni rendesen, az elsősorban a felsőoktatás és a szakoktatás."
Ha nincs meg az alapismeret, alapkészség-fejlesztés, akkor mire építesz?
1#
Nem minden szakon szükséges alapkészség.
Sok helyen meg az egyetemi elvárások olyanok, hogy arra nem lehet felkészülni középiskolákban.
Például nálunk matekból, mechanikából meg hasonlókból a hallgatók többsége privát órákat vett, mert függetlenül az előtanulmányaitól nem ment nekik.
Kedves kérdező!
Magyarországon ma a 18 éven aluli gyerekek harmada-negyede funkcionális analfabéta.
Ez az adat mutatja, hogy milyen gyenge az általános és középiskolai oktatás színvonala.
Márpedig ezekre épül a szakoktatás és a felsőoktatás.
Vagyis Magyarországon pont az oktatás alapjai gyengék. Az oktatás pedig egy egymásra épülő rendszer, amely gyenge alapokkal nem fog jól működni.
2#
Nem ezt mondtam.
Arra gondoltam, olcsóbban működhetne a közoktatás.Interaktív oktatóprogramok, oktatóvideók segítségével.Teljesen felesleges sok tárgyhoz tanár.
Pont ezért. Hogy az ilyen emberek, mint Te, ne tegyenek fel ilyen buta kérdéseket, mert tanultak.
"A köznevelési intézményekben nem kapnak az emberek érdemi tudást, amit tudnak használni a munkaerőpiacon"
A köznevelési intézmények, azokat is jelentik, ahol szakmát tanulnak az emberek. Szakácstól, automatizálásig ...stb. Ezenfelül megalapozza a tudást az egyetemhez. Például, ha nincs megfelelő alap matematikai tudásod, akkor egy mérnöki képzés során elhasalsz.
"Interaktív oktatóprogramok, oktatóvideók segítségével.Teljesen felesleges sok tárgyhoz tanár."
Ez mind pénz, és elég sokba kerül. Magad ellen érvelsz most barát.
4#
Nem értek egyet.
Egy 18-19 éves érettségizett embernek nem kell enciklopédiának vagy helyesírási szótárnak lennie.
Az én szakdolgozatomat is átnézte egy nyelvtantanár,hogy minden rendben legyen és megjelölte a javítani való részeket,fogalmazási hibákra tett javaslatot.
Ez egyáltalán nem ciki.
Sokan még a 19. században élnek.
A 21. században a felsőoktatásnak nem az a célja,hogy szalonokban szivarozgató, filozofálgató akadémikusokat neveljenek ki, hanem,hogy a munkaerőpiac igényeit elégítsék ki.
"Teljesen felesleges sok tárgyhoz tanár."
Bizonyos életkor felett természetesen már egyedül is lehet nyomtani, vagy online kurzusokkal. Ezzel nincs baj. De van egy életkor ahol a személyes interakció fontos, különben magukba szűkülnek, és különböző mentális problémák fognak jönni. Nem mindegy, hogy az ember introvetált vagy extrovertált vagy valahol a kettő közötti aranyúton van. Ha nem kerülnek személyes interakcióba akkor introvetált emberek lesznek, akik későbbiekben semmire se lesznek jók.
"A köznevelési intézményekben nem kapnak az emberek érdemi tudást, amit tudnak használni a munkaerőpiacon"
"A 21. században a felsőoktatásnak nem az a célja,hogy szalonokban szivarozgató, filozofálgató akadémikusokat neveljenek ki, hanem,hogy a munkaerőpiac igényeit elégítsék ki."
Nem kéne mindennek a kapitalizmusról vagy a piacról szólnia.
"Sok tárgyhoz teljesen felesleges tanár, otthon is megtudnák tanulni oktatóprogramokkal a gyerekek, digitalizálni lehetne rengeteg mindent."
Ez meg sok esetben káros
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!