Szerintetek van értelme a vallásnak/intézményesített hitnek?
Ma is ugyan azért fontos az egyház, pénzt nyernek vele, csalhatnak és ha már nem is annyi emberre, de még mindig rengeteg emberre hathatnak, szerencsére főleg a felnőttekre, öregekre...
Pár országban pedig a háborús hátteret is megadja...
Semmi sem változott, a vallást még mindig ugyan arra a zsarnok és rengeteg helyen kegyetlen dolgok miatt használják, csak rengeteg azt hiszik, hogy már olyan rohadtul modern a világ...
3-as vagyok
Szívcsi. :P
Am bocsi ,fáradt vagyok meg minden. :DD
Nos,én úgy találom -humanisztikus zsidóként- ,hogy egy közösség ami a híveket egybe tartja (mármint összeköti) jó.
Bár nálunk -humanisztikus zsidóknál- nem a hiten van a hangsúly ,hanem a kultúrán/identitáson ,szóval sábesz tartás mellet bárki lehet full kő ateista ,vagy I-tenhívő. :)
3-as/5-ős vagyok:
UI:
Ez volt picit rövidebben. ;)
UI2:
Jajj ,tényleg nagyon fáradt vagyok. :,D
*hosszabban
Nos, keresztény szemszögből azt kell mondani, hogy Krisztus nem alapított volna egyházat, amely egyház az idők végezetéig fent fog maradni, ha nem lenne ennek értelme.
A bűnbeeséskor megsérült emberi természetnek szüksége van erre a "mankóra" hogy az eredeti paradicsomi állapothoz hasonlót tudjon teremteni maga köré, ami aztán a végső üdvösség felé segíti őt.
Egyébként meg, teljesen tudományos szemszögből vizsgálva a dolgot, az ember azóta hajszolja bele magát egy globális ökológiai katasztrófába (ami a kihalásához fog vezetni) amióta eltávolodott a vallásosságtól.
De hogy még pontosabban fogalmazzak, a világ elvállástalanodott kisebb hányada fogja magával rántani a pusztulásba a még vallásos (iszlám, hindu, buddhista, keresztény, stb.) nagyobb hányadát.
Ejha! Kedves kilences, tehát szerinted...
1. a keresztény egyház az idők végezetéig fent fog maradni? (szerintem ki fog menni a divatból)
2. amit Ádám és Éva elkövettek, megmutatkozik egy hatezer évvel később megszületett emberben? (láttál már csecsemőt? szerinted bűnös? szerintem nem)
3. egy embernek kizárólag a kereszténység nyújthat "mankót" ahhoz, hogy jó életet éljen? (szerintem más vallások is, de akár vallás nélkül is lehet egy ember jó és erkölcsös)
4. a kereszténységtől való eltávolodás és a globális katasztrófa egyszerre indult? (szerintem több mint száz év telt el a felvilágosodás és az ipari forradalom között)
5. minden rosszról az "elvallástalanodottak" tehetnek? (egy vallásos ugyanúgy szennyezheti a környezetét...)
más kivetnivalót nem találtam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!