Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek van értelme a...

Szerintetek van értelme a vallásnak/intézményesített hitnek?

Figyelt kérdés
Nem évszázadokkal ezelőtt, amikor például egy uralkodó hatalmának ez adott stabilitást, vagy egyes háburúknak ideológiai hátteret, vagy jelentős bevételt az egyházaknak stb. Hanem ma, a modern világban...? Vagy az emberiség még nem nőtt fel a feladathoz, hogy mindenki vallási előírások nélkül is törekedjen a jóra?

2016. márc. 13. 19:17
1 2
 1/15 gnoomage ***** válasza:
63%

Ma is ugyan azért fontos az egyház, pénzt nyernek vele, csalhatnak és ha már nem is annyi emberre, de még mindig rengeteg emberre hathatnak, szerencsére főleg a felnőttekre, öregekre...

Pár országban pedig a háborús hátteret is megadja...

Semmi sem változott, a vallást még mindig ugyan arra a zsarnok és rengeteg helyen kegyetlen dolgok miatt használják, csak rengeteg azt hiszik, hogy már olyan rohadtul modern a világ...

2016. márc. 13. 19:32
 2/15 anonim ***** válasza:
Ez nem értelem kérdése és az ember ma is (attól tartok) pár tízezer évvel ezelőtti genetikai állománnyal születik (eltekintve a járványos betegségekkel kapcsolatos változásoktól), ami az értelmi és érzelmi szempontokat illeti.
2016. márc. 13. 19:33
 3/15 anonim ***** válasza:
Van (röviden).
2016. márc. 13. 19:42
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszi, kedves harmadik, de hosszabban is érdekelne. ;)
2016. márc. 13. 19:58
 5/15 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

Szívcsi. :P

Am bocsi ,fáradt vagyok meg minden. :DD

Nos,én úgy találom -humanisztikus zsidóként- ,hogy egy közösség ami a híveket egybe tartja (mármint összeköti) jó.

Bár nálunk -humanisztikus zsidóknál- nem a hiten van a hangsúly ,hanem a kultúrán/identitáson ,szóval sábesz tartás mellet bárki lehet full kő ateista ,vagy I-tenhívő. :)

2016. márc. 13. 20:04
 6/15 anonim ***** válasza:

3-as/5-ős vagyok:

UI:

Ez volt picit rövidebben. ;)

2016. márc. 13. 20:05
 7/15 anonim ***** válasza:

UI2:

Jajj ,tényleg nagyon fáradt vagyok. :,D

*hosszabban

2016. márc. 13. 20:05
 8/15 A kérdező kommentje:
Oké, köszi :D
2016. márc. 13. 20:09
 9/15 anonim ***** válasza:

Nos, keresztény szemszögből azt kell mondani, hogy Krisztus nem alapított volna egyházat, amely egyház az idők végezetéig fent fog maradni, ha nem lenne ennek értelme.

A bűnbeeséskor megsérült emberi természetnek szüksége van erre a "mankóra" hogy az eredeti paradicsomi állapothoz hasonlót tudjon teremteni maga köré, ami aztán a végső üdvösség felé segíti őt.

Egyébként meg, teljesen tudományos szemszögből vizsgálva a dolgot, az ember azóta hajszolja bele magát egy globális ökológiai katasztrófába (ami a kihalásához fog vezetni) amióta eltávolodott a vallásosságtól.

De hogy még pontosabban fogalmazzak, a világ elvállástalanodott kisebb hányada fogja magával rántani a pusztulásba a még vallásos (iszlám, hindu, buddhista, keresztény, stb.) nagyobb hányadát.

2016. márc. 13. 20:11
 10/15 A kérdező kommentje:

Ejha! Kedves kilences, tehát szerinted...

1. a keresztény egyház az idők végezetéig fent fog maradni? (szerintem ki fog menni a divatból)

2. amit Ádám és Éva elkövettek, megmutatkozik egy hatezer évvel később megszületett emberben? (láttál már csecsemőt? szerinted bűnös? szerintem nem)

3. egy embernek kizárólag a kereszténység nyújthat "mankót" ahhoz, hogy jó életet éljen? (szerintem más vallások is, de akár vallás nélkül is lehet egy ember jó és erkölcsös)

4. a kereszténységtől való eltávolodás és a globális katasztrófa egyszerre indult? (szerintem több mint száz év telt el a felvilágosodás és az ipari forradalom között)

5. minden rosszról az "elvallástalanodottak" tehetnek? (egy vallásos ugyanúgy szennyezheti a környezetét...)

más kivetnivalót nem találtam :D

2016. márc. 13. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!