Szerintetek van értelme a vallásnak/intézményesített hitnek?
Jézus avval amit kijelentett, elvetette az intézményesített vallást.
azt mondta, hogy nem csak Ő nem része ennek a világnak, de a majdani királysága sem, és a Követői sem lesznek része a világnak.
Jó lehet itt kell élniük a világban.
S gyakorolják a hitüket, az imádatukat, de nem a világban elvárt módon. Hiszen a világ szereti azt ami az övé, de Krisztus követőit nem szereti, mert nem alkotják részét annak.
kedves 11es, miről beszélsz? Jézus intézményesített vallást HOZOTT LÉTRE!
és a világ nem szereti a keresztényeket? hát az arab világ nem, de a keresztény világ nagyonis!
@Kérdező
A 11-es válaszolót félreértetted.
Ő ugyanis nem a keresztényekről beszél, hanem a Jehova tanúiról, hiszen ő maga is az.
A tanúk úgy gondolják, hogy egyedül csak ők képviselik az igazságot, ezért gyűlölik őket, és a nagy kereszténységre alapból elítélően néznek, mivel szerintük az hitehagyott.
Természetesen nem igaz, amit ők állítanak. Jehova tanúi csak egy 19. században alapult apokaliptikus és resztoriánus szekta, amely félrevezeti a saját híveit. A nagy kereszténység (katolikus és ortodox egyház) hitelesen képviseli az apostoli hagyományt immár 2000 éve. De még a reformáció egyházai is idetartoznak, kivéve a neoprotestánsokat.
1. a keresztény egyház az idők végezetéig fent fog maradni? (szerintem ki fog menni a divatból)
Igen, fent fog maradni. Kétezer éve mondják, hogy ki fog menni a divatból, ehhez képest folyamatosan nő a hívők száma.
2. amit Ádám és Éva elkövettek, megmutatkozik egy hatezer évvel később megszületett emberben? (láttál már csecsemőt? szerinted bűnös? szerintem nem)
Ebbe ne menjünk most bele, mert alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában. Bocsi. A csecsemő nem bűnös, de ugyebár halandó, ezt remélem nem tagadod... Erről volna itt szó, meg még egyéb dolgokról, de majd a hosszú hétvége után keresd meg a suliban a hittantanárt, el fogja mondani részletesen. :)
3. egy embernek kizárólag a kereszténység nyújthat "mankót" ahhoz, hogy jó életet éljen?
Ezt attól kérdezd, aki ilyent mondott. De az nem én voltam.
4. a kereszténységtől való eltávolodás és a globális katasztrófa egyszerre indult?
Nagyjából igen, de nem az időbeli egybeesés a fontos, hanem az ok-okozati összefüggés.
Egyébként meg még egyszer mondom, nem a kereszténységről van szó, hanem minden vallásról.
5. minden rosszról az "elvallástalanodottak" tehetnek?
Nem, de a globális ökológiai katasztrófáról igen.
Egyébként te most kíváncsi voltál valamire, vagy csak kötekedésből tetted fel a kérdésedet?
Mert akkor te még nem nőttél fel a feladathoz, hogy jóra törekedjél. :D
Helló!
Jézus nem hozott létre semmiféle intézményesített vallást.
A Biblia nem beszél ilyenről.
Az első keresztények egy nagy családként voltak együtt, lelki családként. Az intézményesítés csak pár száz évvel később történt meg.
Manapság is van sok kis keresztény felekezet, amely tudatosan nem akar intézményesülni, mert nem látják Isten akaratának (most csak kapásból többet is tudnék mondani Magyarországon meg Erdélyben is). Én nem tartozom jelenleg egyetlen felekezethez sem, de egyetértek ezzel a felfogással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!