Miért nincsenek szakmai minimálbérek mint Nyugaton? Hogy a mérnököket, informatikusokat ne foglalkoztathassák takarító bérekért?
A Fidesz ragaszkodik a kiherélt, gyenge szakszervezetek koncepciójához. Jó irány ez a 21. századi Európában? Hogy a munkáltató úgy zsigerelheti ki a munkaerőt ahogy csak akarja?
Amerikában még egy gyakornok bootcamp-es informatikus is évi átlag 80 ezer dollárt kap, itt nálunk ugyanez diplomával nettó 1000 forint órabér, vagy kevesebb. Rosszabb esetben egyáltalán nem kap pénzt amíg kezdő, ilyet is ismerek nem egyet. A magyarok "megoldják okosban", nem jelentik be az ember meg ilyenek, de nem kéne ezen a koncepción változtatni?
"nettó 400 az bruttó 600 ezer"
Igazából többel kezdtem, csak konkrát számot nem akartam írni, ezért mondtam, hogy nettó 400 felett.
"annyiért még egy seniornak is húzzák a szájukat a cégek Magyarországon ha annyit kér"
Nekem van senior ismerősöm, aki bőven nettó - nem bruttó - 600 ezer felett van.
Jó egyébként én is és az ismerősöm is nemzetközi cégnél van, nem pedig hazai kkv-nál.
"Erre meg itt azt olvasom, "ha nem vagy gyökér" kezdőként is megkapod, hahaha"
Ez egyébként igaz.
Ha nem vagy gyökér megkapod.
Én ezen a területen dolgozom, itt dolgoznak az ismerőseim, és nem ismerek egy embert se, aki teljes állásban nettó 300 alatt kezdett volna.
Én beismerem, hogy a nettó 400 feletti kezdő fizetésem valószínűleg a skálának inkább a felső felében van, de ne tegyünk úgy, mintha egy JÓ programozó éhezne.
Igen, vannak a bootcamp-es code monkey-k, akik valószínűleg nem teljesítenek jól egy interjún, így kevesebbet kapnak.
Kedves kérdező, nézzed már meg a Hays Salary Guide-t, abban elég jó iránymutatás van a jelenlegi piacról.
Junior SW enginier tipikus bére br. 400-650e között
Junior sysadmin tipikus bére br. 600e
Junior UX designer tipikus bére br. 600e
Junior data scientist (1-3 év tapasztalat) tipikus bére 800e
Junior Business anayst (1-3 év tapasztalat) tipikus bére 600e
Ha csak contract van, akkor az órabérek
Linux sysadmin (1-5y exp) 5000-7500/óra
Database admin (1-5y exp) 5250-7750/óra
Technical assistance 1st line support 3500-6000/óra
SAP consultatnt 9750-12000/óra
A fentieknél csak magasabb órabérek vannak.
Nem tudom, mimről beszélsz. Valamit nagyon elb..tál, hogyha egy 1000 ft-os órabér nincsen meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!