Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincsenek szakmai...

Miért nincsenek szakmai minimálbérek mint Nyugaton? Hogy a mérnököket, informatikusokat ne foglalkoztathassák takarító bérekért?

Figyelt kérdés

A Fidesz ragaszkodik a kiherélt, gyenge szakszervezetek koncepciójához. Jó irány ez a 21. századi Európában? Hogy a munkáltató úgy zsigerelheti ki a munkaerőt ahogy csak akarja?

Amerikában még egy gyakornok bootcamp-es informatikus is évi átlag 80 ezer dollárt kap, itt nálunk ugyanez diplomával nettó 1000 forint órabér, vagy kevesebb. Rosszabb esetben egyáltalán nem kap pénzt amíg kezdő, ilyet is ismerek nem egyet. A magyarok "megoldják okosban", nem jelentik be az ember meg ilyenek, de nem kéne ezen a koncepción változtatni?

2022. febr. 2. 15:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
Miért csak őket? Mi a helyzet a tanárokkal? stb.
2022. febr. 2. 15:13
 2/15 anonim ***** válasza:
2%
Mert egy informatikus sem érdemel a közmunkásbérnél többet. Ezért ne is lehesssen ilyet előírni, hogy többet kell kapjon.
2022. febr. 2. 15:14
 3/15 A kérdező kommentje:

"Mi a helyzet a tanárokkal?"

Már bocs, de nálunk tanárnak az megy aki nem akar csinálni úgymond semmi hasznosat, csak ellébecolni az életben.

Aki viszont az iparba akar menni dolgozni, piacképes szakmával, az akar valamit. Viszont ebben az országban, azokat is ezzel jutalmazzák a cégek...

2022. febr. 2. 15:20
 4/15 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, hogyha VALÓBAN informatikus vagy, vagy az akarsz lenni, és nem tudsz az átlagbérnél JÓVAL MAGASABB FIZETÉST kihúzni a munkáltatódból, akkor veled valahol nagyon komoly probléma van: vagy az informatikai szaktudásoddal vagy pedig a személyiséged alkalmatlan a rendszeres munkára.

Menj fel a likedinre, én nem vagyok informatikus, de a toborzó kapcsolataim minden héten 5-10 infós állásajánlatot posztolnak ki, és nem nagyon látok bruttó 500e-nál alacsonyabb bért még junior szinten sem.

2022. febr. 2. 15:28
 5/15 A kérdező kommentje:
4: -.-"
2022. febr. 2. 15:36
 6/15 tobas ***** válasza:
100%

Ez vicc, 1000 forintos vagy annál kevesebb órabérért az ír alá, aki hülye.( nettó 168 027Ft havibér)

Budapesten nettó 300-350 a kezdő informatikus fizetés, vidéken is 250-300, ha sokáig nem talál valaki munkát akkor kicsit lentebb viheti.

2022. febr. 2. 15:40
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozok a 4eshez, én informatikus vagyok, és nem ismerek olyat aki (egyetem mellett, tehát még nem is végzett) nettó 1500-as órabér alatt keresne. Aki meg juniorként dolgozik annak min 300k
2022. febr. 2. 15:41
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

"Rosszabb esetben egyáltalán nem kap pénzt amíg kezdő, ilyet is ismerek nem egyet."

Ez egyébként illegális. Törvényben szabályozva, hogy kell fizetni és asszem, hogy amíg gyakornok/diákmunkás addig ilyen minimálbér közeli értéket minimum. Fejből nem tudom.

Egyébként én se értem a kérdést, ha van tudásod, akkor jó ért kapsz, ha gyökér vagy, akkor nem.

Simán tudsz kezdőként is 400 ezer nettó felett keresni.

2022. febr. 2. 16:00
 9/15 A kérdező kommentje:

Jaj ne vicceljünk már, nettó 400 az bruttó 600 ezer, annyiért még egy seniornak is húzzák a szájukat a cégek Magyarországon ha annyit kér. Erre meg itt azt olvasom, "ha nem vagy gyökér" kezdőként is megkapod, hahaha :D

Amúgy tudom, hogy illegális, épp ezért oldják meg "okosban", főleg a magyar KKV-k, hogy amíg betanulsz, addig le sem szerződnek veled. Szörnyű dolog, hogy ilyen létezik még a mai napig Európában, de sajnos itt mindent lehet a munkaerővel.

2022. febr. 2. 16:30
 10/15 anonim ***** válasza:
94%

Seniorként 600? 😂😂😂

Életem első munkahelye, 0 tapasztalat, be se fejeztem még az egyetemet és úgy keresek bruttóban 600at 😃

Seniorként a 600 nettóban szerintem a nagyon nagyon legalja lehet.

2022. febr. 2. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!