Mi a véleményetek a progresszív jövedelemadóról?
Alacsonyabb áfa kulcs az alapvető termékekre.
Az áram árképzése már most is olyan hogy a fogyasztás egy részét kedvezményes áron kapod.
Meg kell nézni, hogy mennyi egy családi átlag családi ház gáz és villany fogyasztása. Az menjen rezsicsökkentett tarifával, a többi piaci áron. Aztán máris meg van oldva, hogy a medencét ne rezsicsökkentett energiával fűtse a gazdag.
Fhuu nagyon sok baromságot írtak a tudatlanok.
Ha jól vannak meghatározva a sávok akkor nagyon is jó.
Minden fejlett országban ilyen adózás van.
Nem nem csökkenti a teljesítményt.
Nem csökken a fizetésed ha többet dolgozol/túlórázol. Csak a sáv fölötti rész adózik magasabb kulccsal nem az egész fizud.
Igen. Az átlagkereső jobban jár vele.
Az sem lehet érv, hogy adót csalnának mert akkor ennyi erővel csökkentsünk le minden adót. Nyilván nem járható út.
Szigorral több ellenőrzéssel kell fellépni az adóelkerüléssel szemben.
"Nem csökken a fizetésed ha többet dolgozol/túlórázol. Csak a sáv fölötti rész adózik magasabb kulccsal nem az egész fizud."
Ha a sáv feletti rész magasabb kulccsal adózik, akkor kevesebbet kapsz, mintha minden változatlan lenne.
Én jártam úgy hogy a novemberi túlóráért több nettót kaptam mint a decemberiért amikor még nagyobb volt a hajtás. A főnök széttette a kezét. Bocsi, adósávot léptél.
Ilyet nem akarok soha többet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!