Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapesten miért utálják...

Budapesten miért utálják ennyien a Fideszt (az ország többi részéhez képest)?

Figyelt kérdés

2022. jan. 11. 22:56
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem egy átlag magyar családnak fontosabb az, hogy a gyerekeik 2020 óta ingyen utazhatnak a BKV-n, mint hogy hány teret újítottak fel.
2022. jan. 11. 23:33
 12/62 anonim ***** válasza:
71%
Pardon, 2021 óta, de a lényeg ugyanaz.
2022. jan. 11. 23:34
 13/62 anonim ***** válasza:
11%
Mert nem csak a városházát akarták ellopni innen, hanem a parlamentet is.
2022. jan. 11. 23:41
 14/62 anonim ***** válasza:
85%
Baranyában élek, itt nálunk is mocskosul utálják a Fideszt.
2022. jan. 11. 23:50
 15/62 anonim ***** válasza:
90%

Én sem kedvelem a hajléktalanokat, de azzal, hogy törvényileg betiltják az utcán lakást, még nem lesz megoldva a hajléktalan krédés. Az egy nagoyn ostoba húzás volt.

A felújított terek szépek, ez tény. De szükség van arra a fajta megújulásra is, amit a tömegközlekedés és a biciklis közlekedés hoz be a városba. Az autókat már nagyon régen ki kellett volna szorítani a városból, nagyon régóta egyszerűen nem működik a városban az autós közlekedés és ezt nagyon régóta tudja mindenki. Most elkezdődött ez a folyamat is. Nem lesz gyors, de szükséges.

De a Fidelitas és a méhlegelő példáján látszik, hogy ezt az echte jobboldaliak valahogy nagoyn nem értik. Fú, az nagyon kínos eset volt:D

De hogy a kérdésre is válaszoljak (merthogy az a benoymásom, hogy akérdés nem a főpolgikra ovnatkozott):

Én arra tudok gondolni, hogy mivel a Fidesz kommunikációja elsősorban az alsóbb osztályokat és alacsonyabban iskolázottakat szólítja meg, és Budapesten jobb az életszínvonal és több a magasabban iskolázott (egyszerűen a sok egyetem miatt és az emiatt felköltöző fiatalok miatt) ezért itt kevésbé talál be ez a kommunikáció.

És én nem az M2re meg RTL-re visszavezetve mondanám, mert uganaz a TV és ugyanaz az internet érhető el vidéken és Bp-en is, de valahogy nekem az a benoymásom, hogy a fővárosiak tájékozottabbak. Igazából nem tudom megmondani miért, talán könnyebb itt "találkozásokba" bukkanni. Pl egy falusi öregasszonynak lehetnek elképzelései a külföldiekről, de az utolsó külföldi akit látott az a kivonuló ruszki volt töb bmint 3 évtizeddel ezelőtt. A fővárosban meg mindennapos az utcán összeakadni velük, kocsmákban egymás mellett ülni egy külföldivel, esetleg kollegális kapcsolatban lenni velük. És ez már egy kapcsolódási pont, hogy pl állít valamit Orbán külföldről, azt itt a fővárosban elég könnyen megkérdezheted az adott országból származó haverod, hogy tényleg így van-e. És lássuk be, egy személyes kapcsolatnak jobbna hisz az ember, mint egy politikusnak.

Nomeg azt se felejtsük el, hogy a fővárosban több a fiatal. Nyilván, a vidéki nagyvárosokban is több a fiatal mint a környező kis településeken, egyszerűen mert az egyetem és a jobb munkalehetőségek oda vonzzák őket. A Fidesz meg már csak nevében fiatal, egyébként baromi öregek már. A fiatalok meg nem akarnak apáik-nagyapáik gondolkodásmódja alapján élni. Minket sokkal kevésbé érdekel az, hogy pl mások hogyna élik a szexuális életüket, nem csinálunk belőle güyet. Viszont pl ott a klímaszorongás, ami nagyonis rányomhatja a pecsétjét az életünkre, hisz aki most 20 éves, az jó eséllyel tanúja lesz a klímakatasztrófának és egy eddig soha nem látott civilizációs tragédiának, ráadásul felmerül a kérdés is, hogy érdemes-e egyáltalán gyereket szülni erre a világra, ahol a legjobb előrejelzések szerint is nagyon nagy baj lesz 50 éven belül. Mert ez az öreg Fideszt már nem érdekli, ők rég a föld alatt lesznek amikor ránkszakad igazán a szar, de a jelenlegi döntéseik befolyásolják a mi és a gyermekeink jövőjét, életbenmaradását.

2022. jan. 12. 00:14
 16/62 anonim ***** válasza:
91%
A fideszt nem nehéz utálni, inkább az a kérdés, hogy miért tetszik nekik annyira a magyarországi baloldal.
2022. jan. 12. 00:57
 17/62 anonim ***** válasza:
84%
Jelentősen nagyobb arányban végeztek felsőoktatási intézményben, sokkal magasabb az átlagjövedelem, többen beszélnek legalább angolul, többet utaznak. A Fidesz nem erre a demográfiára lő. És ebben a világon semmi lekicsinylő nincs, szimpla politológia.
2022. jan. 12. 02:35
 18/62 anonim ***** válasza:
77%
mert van agyuk
2022. jan. 12. 03:33
 19/62 anonim ***** válasza:
74%
#7 és minden nap hazudtatok valamit
2022. jan. 12. 03:35
 20/62 anonim ***** válasza:
84%

ha a fidesz felújít egy teret, akkor az összes fát kivágják onnan. sok köszönet nincs abban amihez hozzányúlnak. a Városligetet is inkább hagynák békén

azért tetszik a #7 többes szám első személyben beszél

2022. jan. 12. 03:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!