Miért mondják, hogy a "transzneműség" normális?
Azt még hozzátenném hogy az állatvilágban sincs ez a "klasszikus" homoszexualitás, pusztán eröltetett módon probáljátok belemagyarázni. Pl a bonoboknál az "orgia" megléte, nem azért csinálják mert az összes egyed biszex, hanem ez náluk afféle szociális kötelékek erősítése. A vizilóvaknál a dominancia jel, e a szimbolikus bikák közötti "hágás". Amit még szerettek előhozni azok a delfinek, de ott meg jobbára a frissen adult példányokról van szó, akikben túltengnek a hormonok, hasonlóképpen mint mikor a süldő kutyák plüssöket hágnak nemtől függetlenül.
Nem állítom hogy az állatoknál nem lehetnek ilyen genetikai anomáliak, de hogy viszonylag hamar kihullanak az szinte bizonyos.
Egyébként, látod én pl meleg vagyok és nálam sincsenek olyan tünetek, amelyek miatt én nem tudnék dolgozni, vagy nem tudnám tovább folytatni a tanulmányaimat, már pedig ha ez komoly betegség lenne, akkor ez feltünne környezetemnek, hogy valamiben különös a viselkedésem, de nem az, mert jól dolgozok, a teljesítményem jó, jól tanulok, mert nem bukdácsoltam...
Ezt Evelyn Hooker 50-es években bebizonyította klinikai szakpszichológusként vagy pszichiáterként, mikor átlagos más mentális betegséggel nem küzdő melegeket és heteroszexuális férfiakkal töltetett ki teszteket, hogy önmagában az eltérő nemi identitás vagy szexuális orientáció még nem mentális betegség.
Én
Egyébként én is voltam vidéken Debrecenben aktivista, és tudod miért? Nem csak a melegségem miatt, hanem mert már kamaszként olvastam ily aktivizmusról, lásd, hogy Gobbi Hilda a német megszállás idején a közömbös többség megszólítására Petőfi Sándor Mit nem mond az a német című versét nyomtatta szórólapokra, amit katonai dzsipből terjesztett az utcán, meg tudod nálunk apám szülőhazájában is komoly hagyománya van annak, hogy nem törődünk bele abba, hogy ha az embereket vagy a nemzet egészét elnyomásában tartják. Míg nálatok csak 48, és 56 volt.
Addig az apám lengyel hazájában volt 1830-31, 46, 48, 1863-64, 1905 is, amelyek mind a független lengyel állam helyreállítását tűzték a zászlójukra.
A kommunizmus idején volt 56-os forradalom, 68-as diáklázadás, 70-es évekbeli Gdanski sztrájkhullám, 80-as években is volt ami miatt meggyengült a kommunizmus, ja és ez idő tájt már Lengyelországban elkezdtek megjelenni az első meleg szervezetek és szamizdat újságokat is kiadtak.
Előtte meg a két világháború között is sok szó eset már értelmiségi körökben a melegségről, transzneműségről.
Ja,mert egy transznemű biztosan nőket fog zaklatni a wc-ben,ugye?
Arra nagyobb esély van,ha bemegy a férfi wc-be,akkor őt fogják zaklatni a heteroszexuális férfiak.
És mi lenne a a wc-k koedukáltak lennének?Akkor mindenki zaklatna mindenkit?
Miért pár elmebeteg zaklató ember miatt kell mindenkit rendszabályozni?
Amúgy minden wc-ben válaszfalas wc-knek kellene lennie.
Én a férfi wc-ben sem tartom normálisnak a piszoárt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!