Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ennyire értéktelen...

Miért ennyire értéktelen hulladék a forint?

Figyelt kérdés

Nem kell nagyon messzire menni, ugyanazért a munkáért 4x annyi elkölthető pénzt kapsz.

És ez még nagyon messze van a hanyatló nyugattól.

Az orbán hívők miért nem érzékelik a valóságot?

2022. jan. 3. 08:39
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:

#40. Amint elkezdesz fideszesezni, azonnal el is veszíted a jogot a megsértődésre, ha válaszul merészelek rávilágítani ennek az érvelésnek a primitív jellegére.

"nekem meg engedd meg azt az örömöt, hogy ne így ítéljem meg a saját tapasztalataim alapján"

Kérlek, felőlem nyugodtan. Csak azt ne próbáld beállítani, hogy akkor mindenki másnak is rossz, mert ez tényszerűen nem igaz. Ahogy például nekem sem rossz (mert nekem meg az jár, hogy így érezzem, főleg ha joggal érzem ezt), hanem egyértelműen pozitív irányba halad az életem: és sokadjára írom le (hátha egyszer még a kérdező is megérti), hogy ezzel én messze-messze nem egyedül vagyok. Az emberek legelőször is a pénztárcájuk alapján szavaznak, régi igazság. 12 éve Fideszkormány van, jelen állás szerint marad is. Ebben igen komoly szerepe van a személyes jólétnek is. Amúgy a korábbi szlovák példára visszatérve: jártam nemrég Pozsonyban is, ami állítólag főváros. Maradjunk annyiban, hogy bár nem tartom rossz helynek, úgy enyhén szólva kellemesebb Budapesten élni, a bezzegszlovákia ma már nagyon nem működik.

#39. "ha gyenge a forint akkor hiába mondjuk 1 dollár egy kínai termék ha azért az 1 dollárért most 290ft-ot adok holnap után meg 305ft az az 1 dollár így nyilván drágábbak a termékek"

Azt gondolnám, hogy ezt már eléggé kifejtettem korábban, de akkor egy kicsit újra. A napi árfolyamingadozáson kicsit távolabb tekintve te inkább azt választanád, hogy 270 forint legyen az euró árfolyama és legyen 75.000 forintod, amiből költhetsz, vagy legyen inkább 360 forint egy euró és 200.000 forintod, amiből költhetsz? Vagy legyen 270-es árfolyam mellett 200.000, 360-as árfolyam mellett pedig 400.000 forintod? Melyiket szeretnéd választani? Úgy, hogy ráadásul arra senki sem kötelez, hogy az átváltási költséget te személyesen is viselj. Ha ezt átgondoltad és megválaszoltad, akkor ezt szerintem meg is beszéltük.

2022. jan. 8. 18:47
 42/55 A kérdező kommentje:

Utolsó csak egy példa, hogy te is felfogd.

1ik ismerősöm lengyelországba jár ki dolgozni, de nem folyamatosan. Magyarországon is van bejelentett folyamatos munkája, de van olyan hogy hetekre, hónapra kimegy.

Ugyanazt csinálja amit magyarországon, csak sokkal jobbak a munka körülmények.

4x annyit keres. De ez még nagyon messze van a híres nyugattól.

De ami tényleg lényeges, abból a 6k forintnak megfelelő forintból ugyanazokat megveszi ott is, csak fele áron, sőt 1/3-ad áron.

Sima élelmiszer. Vagyis még a lengyel zlotyi is 10x annyit ér.

Van olyan ismerősöm aki asztriában, németországban, angliában van. 10+ éve. Azt mondták hogy SOHA se mennek vissza a magyar putriba.

Nem lehet, hogy te csak bemagyarázod magadnak, hogy mennyivel jobban élsz?

Nyilván már öreg vagy, van jó munkahelyed, jól keresel.

De ez nem a fidesz kormány érdeme, hanem a tiéd.

Ne keverd már össze a dolgokat.

2022. jan. 8. 19:05
 43/55 anonim ***** válasza:
89%

"Úgy, hogy ráadásul arra senki sem kötelez, hogy az átváltási költséget te személyesen is viselj"

De köteleznek csak a boltokban. Most gondolj bele logikusan, ha mondjuk az euró ma 280ft és ezen a 280 ft-os euró áron a X,Y kereskedő vesz a Samsungtól egy TV-t már a gyártól és kirakja 80 ezer forintért . Telik az idő és eltelik 6 hónap és a forint 340ft lesz az euróhoz képest ilyenkor a kereskedő nem tudja ugyan annyiért azt a 80 ezrest tv-t mert többet kell neki fizetnie ugyanazért a termékért és természetes, hogy árat fog emelni ,mert ő nem fog veszteségesen üzemelni. De ugyanez ez a helyzet az olaj esetében is ,mert ott is ha MOL 50 dollárért vesz hordót ma 280-as dolláron akkor adja 300ft-ért literjét a benzinnek de ha 2 hónap múlva a dollár 350 ft lesz akkor nyilván megemeli mert neki is drágább. tehát mindenképpen szembesülsz az árfolyam különbségekkel

2022. jan. 8. 19:49
 44/55 A kérdező kommentje:
Így van, utolsó.
2022. jan. 8. 19:54
 45/55 anonim ***** válasza:

#42. Még egyre reagálok:

"Nem lehet, hogy te csak bemagyarázod magadnak, hogy mennyivel jobban élsz?

Nyilván már öreg vagy, van jó munkahelyed, jól keresel."

28 éves vagyok, és az utóbbi pár évben kb. triplázódott az amúgy sem túl alacsony jövedelmem. Ez önmagában nem jelent semmit, de azért pályája elején nagyjából tudja az ember, hogy mik lehetnek a kilátásai, követi a piac alakulását a felnőttléte alatt, még akkor is, amikor még az egyetemen tanul. És a helyzet az, hogy baromira nem a korábban várhatóan alakult a helyzet (nekem és nagyon sok más embernek), hanem szerencsére sokkal-sokkal jobban. Nyilván kellett hozzá szerencse és sok egyéb más is, de legalábbis részben tagadhatatlanul a Fidesz érdeme is, az első pillanattól látszik ugyanis, hogy gazdasági kérdésekben elődeikkel összevetve ég és föld (és nem éppen a szocik javára), ami nekem nagyon jól jön, meg az országnak úgy általában véve is. Kedvező adózási szabályok (én az alacsony SZJA-magas áfa-kombót kedvelem), brutális áfarés-csökkentés, amivel már Ausztriát és Németországot is verjük (egy vagyon folyt be az államkasszába, ebből lehet például családtámogatni is, meg egy sor más dolgot megvalósítani), az országba behozott rakás munkáltató és a szépen lassan elhozott, munkanélküliséget felváltó munkaerőhiányos állapot nem csak bérrobbanást eredményezett (pl. az én munkakörömben is), hanem sokkal kedvezőbb munkafeltételek kiharcolását, a munkavállalók alkupozícióba emelését is elhozta. És tudod azért nem érdekel engem, hogy mennyi egy liter tej a boltban, mert míg pár évvel ezelőtt a 200 forintos tejet is fájt kifizetni, ma 550 forintért veszek egy litert, mert nem az árát nézem, hanem azt választom, amelyiket valóban szeretem, így vagyok mindennel. És nem érdekel, mennyibe kerül, egy csomó terméknek már az árát is elfelejtettem. Ugyanígy vagyok az árfolyammal is. Emlékszem a külföldi családi nyaralásokra és emlékszem a rokonok, ismerősök beszámolóira is. Észnél kellett lenni, nehogy túlköltekezzük magunkat. Míg ma? Pontosan úgy költök Amszterdamban is, mint Budapesten, a Michelin-csillagos étterem is belefér a nyaralásaimba, és nekem ezért nem kellett egy másik országban munkát vállalnom. Nagyon sok ismerősömön ugyanezt látom. Ezt nem lehet annyival lerendezni, hogy tanult és dolgozott szorgalmasan az ember, tehát törvényszerű volt, hogy bejön az élet. Nem, ez qrvára nem volt törvényszerű, ha ugyanezekkel a feltételekkel, de egy évtizeddel korábban végeztem volna a tanulmányaimmal és álltam volna munkába, összehasonlíthatatlanul nehezebb helyzetben találtam volna magam, hiszen Magyarország is sokkalta gyengébb gazdasági helyzetben volt, mint ma. De b+ az euró árfolyama, az aztán marhára jó volt. :) Csak majd megreccsentünk, hogy erősen tartsuk, és még így is egyre gyengült...és akkor hosszú évek múltán is erről a hülyeségről olvasok a gyakorin, mintha ez legalábbis valamiféle gazdasági mutatószám lenne. Meg hogy vezessük be mi is az eurót, amit manapság két ember mond: 1, aki nem ért hozzá és 2, aki gazember. De persze ezt ezen az oldalon mégcsak meg sem lehet vitatni...

Mindenki megnézheti a saját életét és láthatja, hogy hogy alakul. Az enyém a fentiek szerint. Én ezért nem (sem) sírok az "erős forint"-időkért.

2022. jan. 8. 23:49
 46/55 anonim ***** válasza:

Milyen érdekes egy újabb gazdag ezen az oldalon. Miért van az, ha valaki megmeri említeni bármilyen formában azt , hogy a világon van olyan hely ahol jobban lehet élni , mint nálunk akkor egyből jönnek a "nem értem miért picsogtok , én gyári szallagmunkásként is eltudom vinni a családomat Dubaiba a legelitebb helyre bezzeg a Gyurcsány idején a magyar holokauszt idején nem" Meg alapvetően az ilyenek mind informatikusok vagy orvosok vagy jogászok vagy közgazdászok. Ezek szerint ez milliomos gyakorikkérdesek.hu Na mindegy

Na de, ha tényleg jól megy akkor akkor meg nem belőled kell ki indulni. Tudod melyik munka az amelyiket a leginkább keresik darabszámra asz országban ? A Betanított munkást. Mondom magyarán a gyárakban a bio robotokat. Kiss Google keresés után nagy átlagban 180-350ft-os fizuval keresik ezeket az embereket 3-4 műszakban tehát azért még a 350 ezer sem annyira sok pénz szerintem ha az ember normálisan akar élni akkor a 350 ezret gyakorlatilag feléli egy hónapban. Valamint az is egy érdekes dolog, hogy melyik munkakörben mennyi munkavállaló van foglalkoztatva, mert az Operátorok alkalmazzák lenginkább fent említett Audiban is. De tagadhatatlan tény , hogy jó pár szektorban nőtek a bérek mint az informatika, vagy a vendéglátás .Linkelek egy statisztikát a bér növekedésekről az elmúlt 10 évben (2010-2020) és ebből látszik, hogy az egész EU-ban nőtek s bérek nem csak nálunk. Megjegyzem Romániában sokkal nagyobb mértékben , mint nálunk.

[link]

2022. jan. 9. 09:26
 47/55 A kérdező kommentje:

45

28 mi? A magyar oktatás szégyene.

De akkor meséld már el hogy pontosan mit dolgozol.

Melyik az a szakma ami az elmúlt 10 évben 3x annyival többet fizet? Azt is írd le hogy miért az orbán gazdád miatt lett 3x annyi.

Írd le, mert ha nem sima hazugság az egész.

2022. jan. 9. 10:09
 48/55 anonim ***** válasza:
0%

#47. "A magyar oktatás szégyene."

Ez valami randomgenerátor? :D

"Melyik az a szakma ami az elmúlt 10 évben 3x annyival többet fizet?"

Amikor a proli csak úgy tudja elképzelni a világot, hogy valaki tíz éven át buszsofőr vagy karbantartó. :)) A feletted író is vicces a szalagmunkázással. Ha 28 éves koromra jóval átlag feletti életszínvonalat tudtam elérni, akkor nyilván nem nagyon lehetek más, mint fehérgalléros, sok végigtanult évvel, több diplomával. Nem gyanús? :) /Persze ez nem pontos, lehetnék ebben az életkorban mondjuk egy némi tapasztalattal bíró villanyszerelő is, aki katás egyéni vállalkozóként annyit dolgozik, amennyit akar, és kihozhatja magának havonta az egymilliót is akár. De nem vagyok./

"orbán gazdád"

Gurul a gyógyszer, ballibusom? :)

"Írd le, mert ha nem sima hazugság az egész."

Azért ne nagyon éld bele magad, hogy nekiállok itt neked bizonygatni bármit is. Amit fentebb leírtam, az az igazság, úgy alakult az életem...akkor is, ha néhány gyakoris prolinak ez nagyon fáj és inkább a tagadásba menekül. :D Ha nem tetszik valami, akkor esetleg te kezdj el érvelni! Bár beszédes, hogy egy nyamvadt szót nem tudsz megcáfolni abból, amit pl. a jelenlegi kormány gazdaságra gyakorolt intézkedéseiről írtam, marad neked az "euró jó, forint rósz"-féle egybites világkép.

2022. jan. 9. 10:41
 49/55 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem válaszolsz a kérdésre, csak örülsz magadnak.

Mégse tudsz válaszolni egy nagyon 1szerű kérdésre: mi a munkád? Mi az ami 3x annyit ér?

Mind1 is, te csak egy buta fidesztroll vagy. Vettél egy jó kis kínai billentyűzetet, szépen le tudod írni.

Általános iskola 8. osztály. Bocs én telóról pötyögök, fárasztó leírni.

"Ha 28 éves koromra jóval átlag feletti életszínvonalat tudtam elérni, akkor nyilván nem nagyon lehetek más, mint fehérgalléros, sok végigtanult évvel, több diplomával. Nem gyanús?"

Nem gyanús, az a gyanús hogy ostoba vagy.

2022. jan. 9. 10:55
 50/55 anonim ***** válasza:
#48 Nem rád értettem azt, hogy szalagmunkás vagy hanem a nagy többségre , mert sajnos az országban a nagyobbik fele sajnos ilyen munkákat végez, ha te fehérgalléros vagy annak örülök de akkor nem belőled kell ki indulni. Mintha abból indulnánk ki , hogy a Bill Gatesneknek mennyire megterhelő, anyagilag hogy Amerikában 1 gallon benzin 1.50 helyett 1.70 lesz. itt mindig a kis emberekből kell ki indulni ilyenkor aki nem keres havonta 400-500 ezret kézbe. Hanem kevesebbet. Ellenben lenne egy jó tanácsom. Ne nézd le azokat akik kétkezi munkát végeznek ,mert ettől nem tűnik az ember elitebnek vagy jobbnak.
2022. jan. 9. 11:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!