Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ennyire értéktelen...

Miért ennyire értéktelen hulladék a forint?

Figyelt kérdés

Nem kell nagyon messzire menni, ugyanazért a munkáért 4x annyi elkölthető pénzt kapsz.

És ez még nagyon messze van a hanyatló nyugattól.

Az orbán hívők miért nem érzékelik a valóságot?

2022. jan. 3. 08:39
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
75%
A forint az egy fos.
2022. jan. 3. 11:17
 22/55 anonim ***** válasza:
8%
Csinálj te jobbat
2022. jan. 3. 11:19
 23/55 anonim ***** válasza:
93%
Németországban az Iphone 13 Pro Maxnak 1200 euró az átlagára ami 376os Euró árfolyam mellett 451 ezer forint. Nálunk 450 ezertől indul tehát ez nem átlag ár onnan indul az árukeresőn. Ráadásul a németeknél az 512 GB-os nak ennyi az ára nálunk a 128Gb-osnak
2022. jan. 3. 11:27
 24/55 A kérdező kommentje:

Magyarországra szinte mindent importálnak. Nem tudom milyen exportról beszél az 1ik válaszoló.

Ha itt legyártanak egy bmw-t az nem export, nem az orbán csinálta, ő csak az olcsó munkaerőt adta.

Azt kiviszik nyugatra aztàn eladják 20x áron.

De sok olyan dolog van ami forintba átszámolva itthon 500ft forint, picit arrébb meg 100ft, + a fizetés is 4x annyi. Szóval mit ér a forint? Semmit.

2022. jan. 3. 11:46
 25/55 anonim ***** válasza:

Pontosan.

Csak én már nem akartam ezen is vitatkozni.

2022. jan. 3. 11:48
 26/55 anonim ***** válasza:
4%
Mert időnként leértékelik a forintot, hogy az exportra termelő válalkozásoknak nagyobb legyen a haszna, ahogy már elhangzott itt. Az, hogy ezzel az átlagember számára az árak emelkednek (most láttam, hogy a Spar-ban a napokban a sörök ára 20-30 Ft-tal ment fel, de ez csak egy példa), arra valamelyik nagyokos azt mondta, hogy az nem probléma az előnyök mellett.
2022. jan. 7. 11:33
 27/55 A kérdező kommentje:
Butaság utolsó, mo. import ország. Szinte mindent importálni kell.
2022. jan. 7. 12:16
 28/55 anonim ***** válasza:
#26: Én csak azt mondtam, amivel a tv-ben egy kormyánytag indokolta. Ha butaság, akkor ő is butaságot mondott. Arra nincs rálátásom, hogy kik és mit termelnek exportra, de ismerek olyat, aki ittlévő multicégnek dolgozik, ha euróban kötötték a szerződést, ő jól jár a gyenge forinttal (miközben én meg nem).
2022. jan. 7. 12:57
 29/55 anonim ***** válasza:

#27. Legalább a Googlebe ütnéd be, mielőtt sületlenségeket írsz:

[link]

Kulcsmondat:

"Az első negyedévben 2,7 milliárd eurós többlet halmozódott fel a külkereskedelmi mérlegben, ez szintén történelmi csúcsot jelent."

Tudom, hogy még így sem fog menni, ezért segítek: a gyenge forint országos szinten bőven előnyös nekünk. Az lehet, hogy te egy külföldi nyaraláson nem vagy annyira boldog, amikor a gyenge forintodat át kell váltanod, de a gazdaság szempontjából ez kevéssé érdekes.

2022. jan. 7. 22:22
 30/55 anonim ***** válasza:

" Az lehet, hogy te egy külföldi nyaraláson nem vagy annyira boldog, amikor a gyenge forintodat át kell váltanod"

Mivel egy csomó mindent importálunk, ezért itthon is szívsz a forinttal, mert az import termékek ára emelkedik, inflálódik a fizetésed.

2022. jan. 8. 05:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!