Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ennyire értéktelen...

Miért ennyire értéktelen hulladék a forint?

Figyelt kérdés

Nem kell nagyon messzire menni, ugyanazért a munkáért 4x annyi elkölthető pénzt kapsz.

És ez még nagyon messze van a hanyatló nyugattól.

Az orbán hívők miért nem érzékelik a valóságot?

2022. jan. 3. 08:39
1 2 3 4 5 6
 31/55 A kérdező kommentje:

A portfolio valami fideszes kamu oldal.

Nézz már körül, nem nagyon látsz magyar terméket, max élelmiszert.

De minden mást importálni kell.

2022. jan. 8. 07:32
 32/55 anonim ***** válasza:

"Az lehet, hogy te egy külföldi nyaraláson nem vagy annyira boldog, amikor a gyenge forintodat át kell váltanod, de a gazdaság szempontjából ez kevéssé érdekes."

Én tudom. Csak még a külföldi pénztáraknál nem tudják, nincs olyan gomb rajta, hogy ez magyar, és náluk drága az euro.

Mikor lesz már itt olyan világ, hogy az egyszerű kisember is számít a politika szemében, nem csak a menedzser vállalkozó érdeke az isten?

2022. jan. 8. 09:04
 33/55 anonim ***** válasza:

#31. Najó, én veled befejeztem, nyilvánvaló, hogy egy tinivel vitatkozom, akit hitében még a tények sem zavarhatnak meg. Fideszes portfolio hazudik és több az import, aha (Szent Isten).

#32. Én a saját zsebemen is érzékelem, hogy egyre jobban megy az országnak az utóbbi pár évben. Lehet, hogy most gyengébb a forint, de egy külföldi nyaraláson is szabadabban tudok költekezni, mint korábban, meg az import termékeket is könnyebben fizetem ki, mint korábban. És messze nem vagyok egyedül ezzel. Erről beszélek, amikor azt mondom, hogy a gyenge forint az egész ország gazdaságán segít, így a saját életemen is. Ezek régi közgazdasági törvényszerűségek, és bizony ha ezt követi az ország vezetése, épp azzal tartja szem előtt a kisember érdekeit, amit annyira hiányolsz (és fel sem ismersz). Ha mi is bevezetnénk az eurót, annak egyértelműen a vesztesei lennénk (lásd még: Szlovákia és a PIGS országok).

2022. jan. 8. 09:49
 34/55 anonim ***** válasza:

#32: "Én a saját zsebemen is érzékelem, hogy egyre jobban megy az országnak az utóbbi pár évben."

Akkor jó neked, valszeg innen ered a fellengzős (tipikus fideszes) szöveged.

Csak még annyit: jártál te mostanában Szlovákiában? Mert én igen, mivel havonta, kéthavonta egyszer Kassára járunk át vásárolni, és valahogy nem látom az embereken azt a nagy vesztes feeling-et. Feltűnően jól öltözött, enni-inni, szórakozni, vásárolni járó embereket látok, a főutca divatszalonokkal és ékszerboltokkal van tele, városomban (valaha Kassához hasonló volumenü és jellegű volt) ezzel szemben kínai-bazárok, bálásruha boltok és zálogházak váltakoznak, az utcán a csóróság sugárzik a népről, akik jórésze az itteni összeszerelő cégeknél robotol.

2022. jan. 8. 10:25
 35/55 A kérdező kommentje:

meg az import termékeket is könnyebben fizetem ki, mint korábban"

Látszik hogy azt se tudod mi az az import.

Ha valami külföldön 1 dollár, akkor te azért forintban többet fizetsz. Ez csak a szokásos propaganda szöveg.

Hogy is mondta a vezéred? 300ft felett le kell mondani.

De mondj már akkor 1db márkát ami nem import áru. Élelmiszeren meg pár forintos apróságokon kívül.

Pl autók, elektronikai cuccok, vagy akár ipari nyersanyag, nemesfém földgáz ilyesmi.

Még a telefonod tokját is importálták.

Akkor miért annyira szuper a gyenge forint?

Ezek alapján a nyomor országokban ahol egy dollárt több ezerért vesznek, nekik szuperül élnek.

Mert egy 10 dolláros cucc 2 havi keresetük.

2022. jan. 8. 14:11
 36/55 anonim ***** válasza:

#34. Tudod ott élni valahol és átugrani turistáskodni az elég nagy kettő. A szlovákok akkor húztak el mellettünk, amikor nálunk erős volt a forint, be is vezették az eurót. Az talán kijelenthető, hogy a válság alatt jó volt számukra a közös pénznem, de ettől függetlenül semmiképp. Aztán úgy hozta az élet, hogy akkor előztük vissza őket (2018-ban), amikor nálunk gyenge a forint, náluk meg 1 euró = 1 euró. A világ picit bonyolultabb ennél, a személyes megfigyeléseid pedig durván félrevezetőek, így természetesen nem lehetnek érvek a világon semmire.

"valszeg innen ered a fellengzős (tipikus fideszes) szöveged"

A primitív személyeskedésed meg gondolhatod, mennyire hat meg, ráadásul én is ugyanúgy írhatnám, hogy látván a megdöbbentő tudatlanságotokat és közgazdasági hozzá nem értéseteket, nem csodálkozom, hogy ellenzéki szavazók vagytok. Csak én nem szeretek ilyen bénán érvelni.

2022. jan. 8. 14:25
 37/55 anonim ***** válasza:

#35. "Látszik hogy azt se tudod mi az az import."

Világos, hogy te vagy fogalmatlan, nyisd meg újra a fentebbi cikket, vagy keress másikat, ha az nem tetszik (spoiler: nyugati fény nem lesz jó).

"Ha valami külföldön 1 dollár, akkor te azért forintban többet fizetsz."

Csak tudod az a nem mindegy, hogy mennyi pénzem van rá. És elárulom, 2015 óta lényegesen több, mint előtte, így a gyenge árfolyam is kevésbé visel meg. Ez olyan, mintha azzal érvelnél, hogy szegény norvégok, milyen drága náluk minden termék a boltban, milyen jó lehet ukránnak lenni, ahol meg jó olcsó minden...ja, csak ha elfelejted hozzánézni, hogy mennyit tudnak az egyes helyeken az emberek vásárolni a pénzükből, akkor az összehasonlításod enyhén szólva félrevezető. Ugyanez van a forint árfolyamával is. Kit érdekel, mennyi a pillanatnyi árfolyam, ha szinte bármelyik termékből vagy szolgáltatásból sokkal többet tudok vásárolni, mint pár évvel ezelőtt? És mint írtam korábban, ezzel így vagyunk nagyon sokan. Ez az egyik oka, amiért ezek az emberek nem váltják le a Fideszt. Olyan apróságokra már ki sem térek, hogy az import egy része is kiváltható belföldi beszerzésből, teljesen feleslegesen írok itt. :)

"Hogy is mondta a vezéred? 300ft felett le kell mondani."

Beszoptál egy paintelt képeken, DK-s FB-csooortokban terjedő ostoba hoaxot, a helyzet csak a szokásos a ballib oldalon.

[link]

Tudom, hogy megfogadtam, hogy veled többet nem állok le, de basszus rendesen bűnös élvezet. Dagonya a mocsokban. :))

2022. jan. 8. 14:39
 38/55 A kérdező kommentje:

Elvakult fideszesre nem pocsékolom a betűket.

A vezéred bármit csinálhat, úgyis ugyanazt fogod ismételgetni.

Azt hogy mennyivel jobb minden, te mennyivel jobban élsz stb.

Már saját magad ellen harcolsz, kezdesz összezavarodni.

"A primitív személyeskedésed meg gondolhatod, mennyire hat meg"

"Tudom, hogy megfogadtam, hogy veled többet nem állok le, de basszus rendesen bűnös élvezet. Dagonya a mocsokban. :))"

Ne személyeskedjünk, mi?

"személyes megfigyeléseid pedig durván félrevezetőek, így természetesen nem lehetnek érvek a világon semmire."

"Csak tudod az a nem mindegy, hogy mennyi pénzem van rá. És elárulom, 2015 óta lényegesen több, mint előtte, így a gyenge árfolyam is kevésbé visel meg"

Ez meg a te személyes megfigyelésed.

Ennyi eszed van,hogy mire a végére érsz, elfelejted hogy mit írtál az elején.

A gyenge forint nem pozitív dolog és kész. Az hogy te ugyanúgy meg tudod venni a tescos pálinkát, az semmit se jelent.

Az eu-ban akkor is mo. majdnem a legszegényebb, ez egy tény.

És várom a felsorolást hogy mi az amit NEM importál mo.

2022. jan. 8. 15:00
 39/55 anonim ***** válasza:
A magyar export lehet , hogy több de ha kicsit kibontjuk a dolgot akkor meglátjuk , hogy nem jelent semmit. Az export nagy része Németországi autóipari multikat jelent. Ha jól tudom az Audi a magyar export 20%-át teszi ki egyedül. De ezeknek a 99% nem itt kerül értékesítésre. Tehát a multinak érdeke itt legyártani a terméket ,mert magasabb rajta a haszon mivel az bérek és forint is jóval a nyugati szint alatt vannak. Nincsenek nagy cégeink akik haza piacra gyártanának vagyis van pár de minimális. Ezért mi mindent úgy importálunk (Tv, Telefon, Tablet, Ruha, Autók, Elektronikai alkatrészek stb) így a hétköznapi értelemben szinten minden használati tárgy aránytalanul drága mivel a nemzetközi kereskedelem fizető eszköze a dollár, regionálisan meg az Euró de mind a kettő esetben fent áll az a dolog ha gyenge a forint akkor hiába mondjuk 1 dollár egy kínai termék ha azért az 1 dollárért most 290ft-ot adok holnap után meg 305ft az az 1 dollár így nyilván drágábbak a termékek.
2022. jan. 8. 16:56
 40/55 anonim ***** válasza:

#36: Örülök, hogy neked és sok másnak egyre jobb itt az élet, nekem meg engedd meg azt az örömöt, hogy ne így ítéljem meg a saját tapasztalataim alapján.

Lekezelő stílusodból nem kérek többet, egyébként nem vagyok ellenzéki szavazó, ugyanis nem járok szavazni, de ha az is lennék, azért van itt állítólag demokrácia, hogy lehessek.

2022. jan. 8. 17:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!