Adnál a 4 éves gyerekednek pubertásblokkolót, ha azzal jönne haza, hogy ő transznemű?
Tehát pl. a 4 éves kisfiad, amikor még éppen csak megtanult beszélni azt mondja, anya, én kislány vagyok, nem érzem magaménak a kukim. Akkor támogatnád-e azt, hogy elkezdjék hormonblokkolókkal a kezelését?
A 2020-as skót törvény alapján jutott ez eszembe, ami még a szülő jogát is megvonja ettől a döntéstől (mármint attól, hogy ellenezze), de most a példa kedvéért maradjunk abban, hogy nevelési szabadság van:
40: valóban nincs miről beszélnünk, hiszen kikderülted a kérdést, miszerint támogatod-e a skót törvényt - amiből temrészetesen egyértelmű, hogy támogatod.
Nem csak aberrált vagy, de sunyi és gyenge is.
"12 évesekkel nem lehet, max a vágyálmaidban."
Ezekszerint még a törvényeket sem ismered. 12-14 éves kor közöttivel szexelhet egy 14-18 közötti ember. Ez tehát nem az én vágyalmam, hanem a fideszé... Ez a BTK része, amit a fidesz 2012-ben módosított. Rég volt, gondolom ezért nem emlékszel már rá. Korábban ez a jogszabály (12-14 éves közöttit megdughat egy 18 év alatti) nem volt volt része a BTK-nak. Mikor jössz rá, hogy a fidesz nagyon durván félrevezet téged?
"ööö, igen. Gyermekmegrontás, ha így jobban tetszik."
Barátom, szerinted az nem orvosi probléma, ha egy gyereknél NÉGY ÉVESEN beindul a pubertás? Segítek, az, és nagyon súlyos következményei vannak.
Na még egyszer!
Talán még te is képes vagy felfogni ha elégszer hallod, olvasod.
NEM TÖRVÉNY
45: magyarul a feminista önérzeted felsőbbrendűnek érzed a meleglobbinál. Nekem ok, csak lényegileg ugyanaz vagy, mint a fidesztől rettegők: te a képzelt családon belüli erőszaktól félted a világ összes gyerekét, mert a femináci lobbi veled azt hitette el, hogy minden férfi ilyen. Szomorú sors a tiéd, cseppet sem irigyellek.
46: na mégegyszer!
Helyesled-e a skót törvényt, rendeletet, javaslatot, hívd aminek akarod? Helyesled-e 4 éves kortól a gyerekek nemváltását?
Miért nem válaszolsz igen vagy nemmel? Ennyire gyáva vagy?
Kérdező, itt szó sincsen nemváltásról. Az nem nemváltás, ha az 5 éves John inkább azt szeretné, ha Jane-nek hívnák, "she/her" névmást használna, és inkább a női WC-be szeretne járni. Ugyanis nagyjából ennyiről szól a javaslat: hadd döntsön a gyerek a saját identitásáról, ne pedig a tanár. A tanár fogadja el. Aztán ha kinövi, akkor kinövi, ha meg nem, akkor a pubertás megkezdésekor (amire az esetek szinte összességében kialakul a nemi identitás) meg lehet kezdeni az orvosi kezelést (mind a gyógyszeres, mindpedig a terapetikus részét, szakorvos véleményétől függően). 16 éves kor előtt hormonokat úgysem kaphat (és 18-20 éves kor előtt nem is fog, mert a nagy-britanniai genderklinikáknál több éves várólisták vannak), műteni meg 18 éves kor alatt még jogilag sem lehet, gyakorlatban meg szintén a várólisták miatt örülhet, ha 30 éves korára átműtik.
Ezzel a procedúrával én maximálisan egyetértek, mert az orvostudomány konszenzusa is támogatja.
Kedves kérdező!
Véleményekre vagy kíváncsi, vagy megerősítésre vársz? Ha előbbi, akkor ne minősítgesd azokat, akik veszik a fáradságot, és válaszolnak a kérdésedre. Ha utóbbi, akkor minek fárasztod magad? Kapcsold be a Hír TV-t vagy a Pestti TV-t, és bólogass lelkesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!