Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Adnál a 4 éves gyerekednek...

Adnál a 4 éves gyerekednek pubertásblokkolót, ha azzal jönne haza, hogy ő transznemű?

Figyelt kérdés

Tehát pl. a 4 éves kisfiad, amikor még éppen csak megtanult beszélni azt mondja, anya, én kislány vagyok, nem érzem magaménak a kukim. Akkor támogatnád-e azt, hogy elkezdjék hormonblokkolókkal a kezelését?

A 2020-as skót törvény alapján jutott ez eszembe, ami még a szülő jogát is megvonja ettől a döntéstől (mármint attól, hogy ellenezze), de most a példa kedvéért maradjunk abban, hogy nevelési szabadság van:

[link]

2022. jan. 1. 12:49
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 Koplárovics Béci ***** válasza:
89%
Nem tudom, hogy sikerült-e elolvasni és megérteni a mandineren linkelt dailymail cikket is, vagy csak a mandiner szövegre támaszkodtál a kérdésednél. Nos, hogy véletlen vagy szándékosan nem teljeskörű fordítás-e a mandiner cikk, azt nem tudom. De az angol cikk nem műtétekről és mégcsak nem is az általad melléfűzött hormonkezelésről szól. Szerintem olvasd el, és utána ki tudod venni a zabszemet a seggedből.
2022. jan. 1. 13:08
 12/68 anonim ***** válasza:
81%
Én nem tudom kimondani ezt a szót, nem hogy 4éves :D :D
2022. jan. 1. 13:09
 13/68 anonim ***** válasza:
90%

"A 2020-as skót törvény alapján jutott ez eszembe, ami még a szülő jogát is megvonja ettől a döntéstől"

Ez nem törvény, hanem a tanárok számára útmutató, és semmi köze a pubertásblokkolókhoz. 4 éveseknek csak akkor adnak pubertásblokkolót, ha az idő előtt beindul. Pubertásblokkolókat csak azoknak adnak, akiknél már megkezdődött a pubertás.

2022. jan. 1. 13:13
 14/68 anonim ***** válasza:
99%
Még soha nem találkoztál 4 évessel ugye?😄 A másik, pubertásblokkoló, 4 éves elég messze van még a pubertás kortól.
2022. jan. 1. 13:14
 15/68 A kérdező kommentje:

11 - mivelhogy műtétet nem is említettem, én is "csak" a pubertásblokkolókról beszéltem, betudom a feltételezésedet annak, hogy politikailag igen erősen befolyásolva vagy, ezért automatikusan rááll az agyad bizonyos előre beléd táplált összefüggésekre.

Az angol cikk itt nem szól a hormonkezelésről, de más cikkek meg szólnak. Az olvasást, tájékozódást ezért épp neked javaslom:

[link]

2022. jan. 1. 13:17
 16/68 anonim ***** válasza:
74%

Angelina Joliet sokáig dicsérték, hogy meghallgatta az óvodás korú lánya akaratát, hogy ő bizony fiú. Fiú néven hívta, olyan ruhákban járatta. A sajtó valamiért azt nem veri annyira nagy dobra, hogy csak gyerekkori szeszély volt és kamaszként újra lányként él.

Ismerek olyat aki felnőttként is úgy volt, kb 2 évig volt "férfi" utána újra nőként élt.

2022. jan. 1. 13:32
 17/68 Koplárovics Béci ***** válasza:
86%
#15: ez a cikk meg nem 4 évesekről szól. Szóval miért szeretnél ferdíteni? Értem én, hogy a célod az, hogy összemoss mindent mindennel, de ezt a szándékos félrevezetést az aluliskolázottakon kívül ki eszi meg?
2022. jan. 1. 13:36
 18/68 anonim ***** válasza:
16%
#17, akkor beismered, hogy elmebetegség lenne egy négyévest átnevelni a másik nemre? (cikktől függetlenül)
2022. jan. 1. 13:46
 19/68 Koplárovics Béci ***** válasza:
83%

Az elmebetegség szó használata erős túlzás, de tény, hogy nem normális dolog. Ugyanakkor a cikkben nincs szó átnevelésről. Az persze kérdés, hogy a gyerek honnan veszi azt, hogy az ő neme más (szülőktől? nevelőktől? mesékből? szomszédnénitől? mástól?).

Ez szimplán egy újabb "fidesz-közeli" csúsztatás. Ami legalább annyira nem normális dolog. Kár, hogy az egész fidesz-média erre épül.

2022. jan. 1. 13:55
 20/68 anonim ***** válasza:
86%
#18 Elismered, hogy elmebetegség lenne szarral fogat mosni? Erről is lehet vitatkozni, csak éppen értelme nincs, főleg nem politika rovatban.
2022. jan. 1. 14:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!