Adnál a 4 éves gyerekednek pubertásblokkolót, ha azzal jönne haza, hogy ő transznemű?
Tehát pl. a 4 éves kisfiad, amikor még éppen csak megtanult beszélni azt mondja, anya, én kislány vagyok, nem érzem magaménak a kukim. Akkor támogatnád-e azt, hogy elkezdjék hormonblokkolókkal a kezelését?
A 2020-as skót törvény alapján jutott ez eszembe, ami még a szülő jogát is megvonja ettől a döntéstől (mármint attól, hogy ellenezze), de most a példa kedvéért maradjunk abban, hogy nevelési szabadság van:
"A 2020-as skót törvény alapján jutott ez eszembe, ami még a szülő jogát is megvonja ettől a döntéstől"
Ez nem törvény, hanem a tanárok számára útmutató, és semmi köze a pubertásblokkolókhoz. 4 éveseknek csak akkor adnak pubertásblokkolót, ha az idő előtt beindul. Pubertásblokkolókat csak azoknak adnak, akiknél már megkezdődött a pubertás.
11 - mivelhogy műtétet nem is említettem, én is "csak" a pubertásblokkolókról beszéltem, betudom a feltételezésedet annak, hogy politikailag igen erősen befolyásolva vagy, ezért automatikusan rááll az agyad bizonyos előre beléd táplált összefüggésekre.
Az angol cikk itt nem szól a hormonkezelésről, de más cikkek meg szólnak. Az olvasást, tájékozódást ezért épp neked javaslom:
Angelina Joliet sokáig dicsérték, hogy meghallgatta az óvodás korú lánya akaratát, hogy ő bizony fiú. Fiú néven hívta, olyan ruhákban járatta. A sajtó valamiért azt nem veri annyira nagy dobra, hogy csak gyerekkori szeszély volt és kamaszként újra lányként él.
Ismerek olyat aki felnőttként is úgy volt, kb 2 évig volt "férfi" utána újra nőként élt.
Az elmebetegség szó használata erős túlzás, de tény, hogy nem normális dolog. Ugyanakkor a cikkben nincs szó átnevelésről. Az persze kérdés, hogy a gyerek honnan veszi azt, hogy az ő neme más (szülőktől? nevelőktől? mesékből? szomszédnénitől? mástól?).
Ez szimplán egy újabb "fidesz-közeli" csúsztatás. Ami legalább annyira nem normális dolog. Kár, hogy az egész fidesz-média erre épül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!