Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Adnál a 4 éves gyerekednek...

Adnál a 4 éves gyerekednek pubertásblokkolót, ha azzal jönne haza, hogy ő transznemű?

Figyelt kérdés

Tehát pl. a 4 éves kisfiad, amikor még éppen csak megtanult beszélni azt mondja, anya, én kislány vagyok, nem érzem magaménak a kukim. Akkor támogatnád-e azt, hogy elkezdjék hormonblokkolókkal a kezelését?

A 2020-as skót törvény alapján jutott ez eszembe, ami még a szülő jogát is megvonja ettől a döntéstől (mármint attól, hogy ellenezze), de most a példa kedvéért maradjunk abban, hogy nevelési szabadság van:

[link]

2022. jan. 1. 12:49
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
3%
Oxigén blokkolót adnék neki.
2022. jan. 1. 14:55
 22/68 anonim ***** válasza:
100%
Minek? Még el sem kezdődött a pubertása
2022. jan. 1. 15:50
 23/68 anonim ***** válasza:
84%
Természetesen nem. 1. Mert fölösleges, messze van még a pubertástól. 2. Mert ebben a korban még nem beszélhetünk véglegesen kialakult nemi szerepekről. 3. Mert tudom, hogy ezzel a fogalommal csak a kormány "gyermekvédelmi" kampányának "köszönhetően" találkozott. Szóval még annyira sem venném komolyan, mint amikor azt mondja, hogy ő varázsló, boltos vagy bábszínész.
2022. jan. 2. 07:59
 24/68 A kérdező kommentje:

23:

Tehát 10 évesnek már mehet? Akkor kezdődik kb. a pubertáskor.

2022. jan. 2. 08:10
 25/68 anonim ***** válasza:
80%
24-es: ha az orvos felírja, miért ne?
2022. jan. 2. 09:30
 26/68 A kérdező kommentje:

25: a 26-ban a válasz. :)

Meg magára a kérdésre is... tényleg nem értem, mit ágáltok a pedofil vádak ellen.

2022. jan. 2. 09:32
 27/68 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, tehát akkor ha egy 4 éves gyereknek írnak fel pubertásblokkolót, mert megindult a pubertás, az is pedofília?
2022. jan. 2. 11:00
 28/68 anonim ***** válasza:
83%

Te gondolom nem adnál. Hiszen mit tudhat jobban egy endokrin szakorvos nálad.

Aztán amikor pl. a gyereked törpe növésű lesz az idő előtti pubertástól, akkor meg majd évente eltöreted és nyújtatod a lábait, hogy nyerj neki pár centi magasságot.

2022. jan. 2. 11:20
 29/68 anonim ***** válasza:
86%

Nem értem, hogy miért kell ide keverni a betegségeket. Ha orvos írja fel betegségre akkor szerintem egy szülő sem kérdőjelezné meg.

A kérdező a nem megváltoztatására gondol. A skót törvény amúgy nem a gyógyszerekre irányul hanem a megnevezésre (he/She), mosdóhasználat stb. Mondjuk ilyen fiatalon ezt sem támogatom mivel nem igazán tudja, hogy miről van szó, lehet, hogy simán annyit lát, hogy a másik nem játékai jobban tetszenek neki és ezért akar más lenni(lány vagyok, én is oda voltam bátyám játékaiért, nem szerettem a babákat, gyereknél simán van ilyen), ez viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy tényleg az ellenkező nemhez szeretne tartozni,csak még nincs tisztában a dolgokkal.

2022. jan. 2. 11:28
 30/68 A kérdező kommentje:

27 - ööö, igen. Gyermekmegrontás, ha így jobban tetszik. Elhiszem, hogy libernyák módjára a következő kérdésed az, hogy "na de ki mondja meg mi a gyermekmegrontás", de nekünk, normálisaknak vannak fogalmaink, és azoknak egyértelmű jelentésük. Pl. ilyen az, ha a kisgyerekek fejlődésébe orvosi szerekkel beavatkozol.

(Imádom ezt a századot, hogy ezt tényleg külön el kell magyarázni a degeneráltaknak.)

2022. jan. 2. 11:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!