Egy transzra hogyhogy nem sértő még azt mondani, hogy transz?
Ezt úgy értem, hogy ők az ellenkező nem valamelyikének hiszik magukat. Ennek értelmében az, hogy nem nőként vagy férfiként hivatkozok rá (aminek hiszi magát), hanem transzként, sértő és diszkriminatív kellene hogy legyen.
Valaki látja ebben a logikát?
Az nem a biológiádtól függ, hogy te melyik féllel azonosulsz.
Attól mert nem női testtel születtél még nem jelenti azt, hogy nem azonosulhatsz a nőkkel. És ugyan ez igaz fordított esetben is, bár azt senki se hangoztatja itt, hogy mennyire utálja a transzférfiakat (nőket akik a férfi nemmel azonosulnak).
Vagy csak attól féltek, hogy véletlen egy transznővel randizgattok majd? Mert csak szólok, általában olyan személyt keresnek a transzok (függetlenül attól, hogy transznő vagy transzférfi), akit nem zavar a múltja, hanem a jelen helyzetében szereti/fogadja el.
És általában a transzok nagy részénél a heterók pont kiesnek a halmazból emiatt.
Remélem érthetően fogalmaztam.
Mert a kissebbségek kitalálták hogy sértő a név ,újakat találtak ki.
1.A bu zik mostmár melegek
2.a cigányok mostmár romák
3.a fogyatékosok fogyatékkal élők
4.a bolondok mentális problémákkal küzdők
5.a süketek halláskárosultak
A bzizás az sose volt pozitív jelentésű, csak szólok.
A cigány és roma tudtommal nem ugyan az az etnikum/népcsoport.
A 3-as pontban amit mondasz az a hivatalos megnevezés, mert egy hivatalos szövegben durván hangozna a simán "fogyatékos" kifejezés.
A 4-es pontodra csak annyit, hogy nem minden mentális problémával élő bolond. Mindegyiknek meg van a saját neve, ezért van egy összefoglalónév mint "mentális problémákkal küzdők".
5: Általában a köznyelvben a siket használatos, I-vel. A halláskárosult/hallássérült pedig megint inkább hivatalos megnevezés.
Mielőtt butaságokat írsz előbb járt kicsit utána annak amiről írni akarsz.
33.A cigányok találták ki a roma szót magukra,amivel több cigány barátom sem ért egyet.
A meleg-homoszexuális szavak régen nem voltak a köztudatban ,
Attól mert nem voltak a köztudatban attól még nem pozitív jelentésű a bzi szó. Legalább is én még sose találkoztam vele, hogy valaha is pozitív értelemben használták volna.
Bármi olyat tudsz felmutatni ami bizonyítja, hogy a roma és cigány egy és ugyan az? Mert az itt nem elég, hogy a barátaidnak nem tetszik a szó.
S mint mondottam vala, tudtommal a cigány és roma két külön népcsoport, így nem felcserélhető a nevük. Mint ahogy például a magyarok se szlávok, ily alapon jogos a nemtetszés kifejtése ha tévesen megnevezés alá sorolod be őket.
35.Hogy lenne 2 külön népcsoport? Nem tudom honnan vetted ezt.Magyarországon tévesen használják magukra,de nem mindenki.
1971 ben LOndonban találták ki egy cigány elit hogy onnantól kezdve őket Romáknak kell szólítani,ez lett a Roma kongresszus.
Magyarországon a cigányok nagy része most is cigánynak mondja magát.A roma latinul embert jelent,nincs olyan hogy Roma nép!
Nekünk 2-3 éve még ezt tanította a társadalomismeret tanár, hogy az két külön népcsoport. Az meg csak érti a dolgát ha már tanári diplomája van belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!