Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én gondolom azt, hogy ez...

Csak én gondolom azt, hogy ez a "finn oktatási modell" csak egy provokáció itthon arra, hogy támadják a kormány oktatási rendszerét?

Figyelt kérdés

[link]

Komolyan kérdezem: ki az a hülye, aki elhiszi, hogy napi 3-4 óra tanulással (szintén videóban hallható) valaki megtud tanulni fiatal korára 3-4 nyelven?

Ez a finn oktatási módszer egy jól irányzott propagandának tűnik és az ellenzék hiába várja el, hogy bevezesse a kormány, napi 3-4 óra tanulással nemhogy angolul de még magyarul se fognak megtanulni a tanulók.

2021. dec. 19. 20:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Nincs azzal semmi baj ha megnézzük hogy a többi országban hogy oktatnak és a jó dolgokat persze át is lehet venni.
2021. dec. 19. 20:06
 2/21 anonim ***** válasza:
94%
Viszont ha megnézel oktatási statisztikákat, láthatod, hogy Finnország rohadtul sikeres ezekben. Szóval a Finn oktatás nem csak egy blöff.
2021. dec. 19. 20:17
 3/21 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem nincs szükség finn oktatási modellre ahhoz, hogy valaki támadja a kormány oktatási rendszerét.
2021. dec. 19. 20:18
 4/21 molnarmarcell21 ***** válasza:
89%
Bizony-bizony, végre valaki átlát a szitán: aki jobban csinál valamit nálunk, az pusztán provokációból teszi.
2021. dec. 19. 20:25
 5/21 anonim ***** válasza:
69%

Igazából, ha a felesleges dolgokat lehúznánk a magyar oktatási rendszerből (ének, tesi, rajz, etika, tánc és dráma, a magyar irodalom nagy része), akkor nálunk is elég kevés órája lenne a diákoknak.

És a nyelvtanulást meg megértem, hogyan lehet elsajátítani könnyen. Nálunk zseniálisak a nyelvtanárok és 1 év után középfokúztunk angolból és 2 után németből. Pedig az általános iskolai nyelvoktatásom körülbelül a semmivel volt egyenlő.

2021. dec. 19. 20:32
 6/21 anonim ***** válasza:
8%

És ne haragudj meg, de mi a f Sz értelme van annak, hogy 28 nyelven beszélsz?

Verni kell egy felsőfokú angolt, aztán ahol nem értenek meg, oda nem is érdemes menni.

2021. dec. 19. 20:43
 7/21 anonim ***** válasza:
43%

Egyrészt, a finn oktatási rendszernek is meg vannak a maga problémái, sőt!

Ott sem fenékig tejföl az oktatás.

Másrészt, nem is lehet ezt csak úgy átvenni tőlük. Ennek az egyik oka az, hogy itt is kb.40 év alatt alakult ki a jelenlegi oktatási rendszer. A másik oka, hogy lehet, ez egyszerűen nem is nekünk való, leegyszerűsítve.

2021. dec. 19. 20:45
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem létezik tökéletes oktatási rendszer, de érdemes megnézni, hogy a finnek hol szerepelnek különböző tanulmányi és oktatási listákon és versenyeken, és hogy ugyanezeken a magyarok hol vannak.

Nem olyan rég voltam gimnazista és alapvetően nagyon jó tanáraim voltak, így erről a részéről nem írnék most a dolognak. A tananyag nagyon sok helyen feleslegesen sok, épp ezért a legtöbb tanárom nem is követte a tanmenetet, mert többük szerint amatőr módon volt összeállítva és hol olyasmivel töltöttek sok időt, ami nem igényli, hol fontos dolgokat tudtad le nagyon röviden.

Persze a jó oktatáshoz az is kell, hogy a diák is nyitott és szorgalmas legyen. A világ legjobb rendszere és a világ legjobb tanárai is eredménytelenek lennének, ha az adott diák semmit sem tesz az ügy érdekében. Ez már az egyéni felelősség kérdése, de azért fontosnak tartottam, hogy leírjam.

Nem egy munkát kaptam meg csak azért, mert több nyelven is jól beszélek. Manapság ahol ekkora átjárás van a különböző országok között, hatalmas előnyt jelent, valamint az oktatás és munka világán is kívül szélesíti a látómezőt (például sokkal több könyvet és filmet élvezhetsz, amik nem kaptak fordítást). Nem tudnak mindenhol angolul (például Magyarországon is elég siralmas a helyzet ilyen szempontból), ilyenkor jó, ha tudsz más nyelven legalább pár alapvető mondatot.

25/N

2021. dec. 19. 20:56
 9/21 A kérdező kommentje:

Jó akkor mégegyszer megkérdezem:

A finn oktatási rendszer napi 3-4 órájában (lásd a videóban) a tizenéves kölykök hogy tudtak megtanulni 3-4 nyelven?

Lehetséges magyarázat:

* Vagy felületes a nyelvtudásuk

* Vagy genetikailag a finnek egyszerűen mindenkitől okosabbak és nyilván könnyű ebbe bemagyarázni a jaj nagyon hírös finn modellt. Mint amikor az osztály zsenije megtanul egy verset 5 perc alatt aztán Pistike ugyanígy tesz és csodálkozik miért kapott karót.

2021. dec. 19. 21:55
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Vagy csak az a napi 3-4 óra érdemi tanulással telik, nem a sok sz*rság mantrázásával. A 12 év alatt annyi hasznos dolgot tanultam meg, hogy ha csak azt tanították volna, amire tényleg szükség van, akkor 5 év is elég lett volna. Nem érdekel, hogy melyik vers rímelése bokorrím; nem érdekel, hogy milyen harisnya volt II. Andráson és nem zavar, hogy nem tudok szép szuperplánt rajzolni.

Diplomás mérnökként dolgozom, szóval valószínűleg nem vagyok teljesen buta, de talán Csajkovszkij Diótörőjét is hamarabb felismerem, mint a jó magyar oktatásban részt vett állampolgárok zöme.

2021. dec. 20. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!