Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Történelmi csúcson a lakáshite...

Történelmi csúcson a lakáshitel-állomány, minek a jele ez?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek erről, normális, hogy a társadalmunk ilyen mértékben eladósodik csak azért, hogy lakhasson valahol?

[link]

2021. dec. 6. 10:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%

Ez egy nagy, óriási, gigantikus ráb-szásnak a jele :D

A sok hülye cigómentalitású tróger magyar halmozza a hiteleket, mintha nem lenne holnap.. pedig tanulhattak volna már a devizahitelekből..

De van egy rossz hírem, lesz holnap, aztán majd sírhattok megint, mint a devizahitelesek, hogy óbááán, mentsél meg minket a gonosz bankoktól :DDD

Nagyon remélem, hogy ezúttal nem fogja őket megmenteni senki :D

2021. dec. 6. 11:15
 12/20 anonim ***** válasza:
84%
11 én is nagyon remélem hogy a sok szefóst aki nettó 160ra vette a csokos panelt nem te, meg az én adóforintomból húzzák ki a ganajból. Kommunizmus amúgy sem divat már
2021. dec. 6. 11:25
 13/20 anonim ***** válasza:
85%
A rövidtávú gondolkodás jut eszembe, pont ahogy a kormány gondolkodik, nem számít neki, hogy milyen környezeti hatással lesz pl a Fertő-tavi vagy Balaton-parti beépítések, a másik, hogy ocsmány és hogy az ott élők se szeretnék ezt, eladnak mindent és bevásárolják magukat mindenhová. Ez ki hat a népre is. Ők is rövidtávon gondolkodnak. Pedig az én szüleim spórolásra tanítottak...
2021. dec. 6. 11:31
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szerintem egyébként ez a rossz gazdasági világfolyamatoknak a jele. Én nem gondolom, hogy normális egy életre eladósodni, hogy lakhasson az ember valahol. Én azt hiszem ez már rég túlmutat a spóroló ember kontra dőzsölő, hitelből élő ellentéten. A spórolással sem lehet már semmire menni, valamikor teljesen elfogadottá vált, hogy ne lehessen tulajdonhoz jutni egy átlag fizetésből + néhány évnyi spórolásból, hanem rá legyen az ember kényszerítve az adósrabszolgaságra.
2021. dec. 6. 11:54
 15/20 anonim ***** válasza:

Azért nem semmi, hogy konkrétan betettem a számokat amik cáfolják a kérdező állítását, hogy most sokkal több hitel lenne lakásokon, mint korábban, de csak folytatjátok a kamuzást.

Legalább nézzétek már meg a valóságot!

[link]

[link]

Még a rettegtető cikkekben sem arról beszélnek, hogy jaj de milyen sokan vettek fel hitelt, hanem hogy az összege nőtt meg egészében a hitelállománynak.

"A lakáshitelek állománya október végére új történelmi csúcsra, 4517,7 milliárd forintra nőtt, ez éves bázison 15 százalékos bővülés. "

[link]

2021. dec. 6. 12:58
 16/20 A kérdező kommentje:
15-os, nem csak a darab számít, hanem az állomány is! De elfogadom a véleményed, hogy szerinted ez nem rossz jel és semmi baj nincs azzal, hogy rekordot döntött a hitelállomány.
2021. dec. 6. 13:12
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Szar fizetésre nem adnak se babaváróhitelt, se kedvezményes hitelt. Komoly önerő is kell manapság már ahhoz, hogy bármit megvegyél. Gondolom, aki itt szefosozik, meg azt kívánja, hogy mindenki menjen csődbe, az vagy 15 éves és fogalma sincs arról hogyan működik a lakásvásárlás, vagy annyira szarul keres, hogy még egy panelt se tud megvenni, mert abszolút nem hitelképes.
2021. dec. 6. 14:15
 18/20 anonim ***** válasza:
38%

Az az érdekes, hogy nem merül fel az emberekben, hogy normális-e, hogy lakhatás ennyire drágul, és spekulálnak a lakásokkal.

A lakhatás alapvető dolog, ezért minden befektetési célú ingatlant meg kellene adóztatni, csak az lenne adómentes, amiben az illető él, a saját lakása. Akinek a nevén olyan lakás van, amiben nem ő él, akkor azok után adózni kellene.

Mindjárt nem lennének így elszállva az ingatlanárak, mert kevésbé érné meg a gazdagoknak ebbe önteni a pénzt.

2021. dec. 6. 14:24
 19/20 anonim ***** válasza:

#16 "15-os, nem csak a darab számít, hanem az állomány is! De elfogadom a véleményed, hogy szerinted ez nem rossz jel és semmi baj nincs azzal, hogy rekordot döntött a hitelállomány."

Mivel darabra nem több hanem kevesebb olyan család van aminek lakáshitele van, ezt nem nevezheted romlásnak.

Az, hogy nőtt a hitelállomány összege az azt jelenti, hogy kevesebben vettek fel nagyobb hiteleket.

Nem mondtam, hogy ez jó vagy rossz. Azt mondtam hogy nem igaz az az állításod, hogy rosszabb lenne a helyzet, "hogy a társadalmunk ilyen mértékben eladósodik csak azért, hogy lakhasson valahol". Kevesebben fizetnek lakáshiteleket, mint 2010-ben, vagyis sokan már visszafizették és annak ellenére vettek fel kevesebb ember lakáshitelt, hogy vannak a támogatott hitellehetőségek. Ahogy azt is megmutattam, hogy nem ugyanaz a hitel szerkezete.

Korábban sem azokkal a hitelekkel volt gond a devizaválságban, amik még támogatott forint lakáshitelként lettek felvéve, hanem a piaci alapon felvett kockázatos kamatozású devizaalapú hitelekkel. Most is ez van, hogy az államilag támogatott forint lakáshitelek állománya a jó hitel, mert stabil, kis kockázatú, kiszámítható és hosszútávú befektetést jelent. Ami baj, ha valaki erőn felül vesz fel kockázatosabb piaci hiteleket.

Nem a lakáshitel állomány a gond vagy ha egy beruházásra vesznek fel hitelt, mint ablakcsere vagy hőszigetelés, hanem ha egyéb fogyasztási hitelekkel adósodnak el az emberek, mint egy utazás vagy egy harmadik tévé, netán a legújabb telefonmodell a gyereknek. Amik viszik a pénzt és nem hoznak hasznot, ellenben miattuk másra nem jut pénz. Akinek van mit költeni az nem hitelre vásárol ilyeneket.

2021. dec. 6. 14:48
 20/20 anonim ***** válasza:
18%

17

Vagy épp nem síkhülye, és nem vesz fel fel mindenféle átb-szós, rizikós deviza meg csok hiteleket.

Pl. én is ilyen vagyok.

Mindig is úgy voltam vele, hogy én nem vagyok hajlandó nyugdíjas koromig egy hitel miatt kiszolgáltatva lenni se banknak, se állambácsinak, se senkinek.

Nem vagyok hülye, hogy beszopjam az átb-szásokat, mint a csok, meg a devizahitel - aki annyira szefós volt, hogy csóróként felvette, az így járt, mert pontosan lehetett tudni, hogy meg fog drágulni.

A csokkal is ugyanez van, aki bevállalja előre a 3 gyereket, és felveszi a pénzt, az hülye, mint a s-ggem, és meg is érdemli, hogy kivágják, mint macskát sz-rni, ha nem jön össze a 3 gyerek.

Én olcsó albérletekben laktam vagy 15 évig, közben egy csomó pénzt félretettem, amikor szembejött valami jó lehetőség, befektettem, azon is szép pénzeket nyertem.

Néhány éve pedig kp-ra vettem egy kertes házat bp. agglomerációban.

Így most 38 évesen van egy fasza kéróm egy fasza helyen, és zéró hitelem.

Ezt bárki megcsinálhatná, csak az emberek nagyrésze:

1. lusta, nincs önfegyelme, sem kitartása

2. síkhülye, és azt hiszi, hogy a hitel az ingyenpénz, még karácsonyra is hitelből vásárol meg nyaralni is hitelből megy, mert olyan életszínvonalat akar fenntartani, akár hitelből is, amit amúgy nem engedhetne meg magának

Hát az ilyeneket én k-rvára nem tudom sajnálni, sőt, a f-szom kivan vele, amikor az ilyen életképtelen, darwini zsákutca embereket az én adómból segítik ki a saját hülyeségükből, meg mostmár a csokkal az én adómból még szaporítják is őket.

2021. dec. 6. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!