Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Történelmi csúcson a lakáshite...

Történelmi csúcson a lakáshitel-állomány, minek a jele ez?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek erről, normális, hogy a társadalmunk ilyen mértékben eladósodik csak azért, hogy lakhasson valahol?

[link]

2021. dec. 6. 10:06
A kérdező szavazást indított:
Ez riasztó jel, rossz irányba haladnak a világfolyamatok.
Ez riasztó jel, a magyar gazdaság halad rossz irányba.
Minden teljesen normális, nincs itt semmi látnivaló.
23 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
19%
Hogy az emberek optimisták, és befektetnek a jövőbe. Bíznak abban, hogy alacsony lesz a munkanélküliség, folytatódik a bérnövekedés és az ingatlanok ára is megy szépen felfelé.
2021. dec. 6. 10:09
 2/20 anonim ***** válasza:
71%
#1 Komolyan? Mert jelenleg ott tart az ország hogy az emberek szórják a pénzt bármennyire is kevés van nekik, az okosság meg kimerül abban hogy "meazóbán"
2021. dec. 6. 10:19
 3/20 anonim ***** válasza:
73%
Annak a jele, hogy a gazdagság virtuális, csak látszat, mert hitelen alapszik, és ez a buborék gyorsan kipukkadhat, ha rosszra fordulnak a dolgok.
2021. dec. 6. 10:20
 4/20 anonim ***** válasza:
53%
Sajnos a kormány nem arra neveli az embereket, hogy takarékoskodjanak, ne adósodjanak el, ha nem muszáj, hanem hogy most egyből mindent megkaphatsz, csak vegyél fel hitelt. A hangyák helyett a tücskök társadalma.
2021. dec. 6. 10:21
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem kevésbé aggasztó mint az aruhitelek aránya.

Viszont sokszor az is benne van hogy az emberek jobb vagy jobb helyen lévő ingatlant vásárolnak mint amire tellne és emiatt talán nagyobb kockázatot vállalnak. De az elmúlt időszak legjobb befektetése az ingatlan, tehát az erteknovekedes optimális helyzetben meg is haladhatta a kamatokat. Szóval az a véleményem hogy ebből semmire nem lehet következtetni.

2021. dec. 6. 10:24
 6/20 anonim ***** válasza:
66%
Mert ez volt a nagy család támogatási program, hogy évtizedekre eladósítani a családokat.
2021. dec. 6. 10:28
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
6 szerinted a csok előtt hogy vettek lakást a családok? Az én szüleim pl jövőre fizetik ki a lakashiteluket pedig 30 vagyok...
2021. dec. 6. 10:37
 8/20 anonim ***** válasza:
20%
7# dettó, én is elmúltam már 30 mire anyámék kifizették a hitelt az építkezésükre. És azért fizették ki 15 év alatt, mert volt egy hitelmentes lakásuk, amit eladtak hozzá, az meg azért volt, mert apám külföldre járt dolgozni így nem olyan nagy hitelt kellett felvenni a lakásvásárlásakor. Szóval most se másabb semmi, mint 15-20-25 éve.
2021. dec. 6. 10:48
 9/20 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező

Megint az a baj, hogy látsz egy számot és nem gondolkodsz, csak leírod azt róla amilyen megoldás neked tetszik.

Ismét ott van a lényeg, hogy MILYEN hitelek vannak ezek mögött a számok mögött?

A lakáshitelek legnagyobb része forinthitel, stabil, kiszámítható kamatozással, jó sok belőle az állami lakástámogatási rendszerben felvéve a CSOK vagy még elődje, a szocpol mellé.

2010-ben a korábbi államilag támogatott hitelekből (2014-ig lehetett felvenni) 318830 db volt, támogatás nélküli 499672 db. Ezekből devizahitel volt 355314 db.

2020 elején pedig államilag támogatott hitelekből 159467 db volt, (azóta ez biztos megnőtt), támogatás nélküli 512184 db. Ezekből devizahitel viszont csak 340 db.

Vagyis 2010-hez képest jelentősen csökkent a lakáshitelek száma 2020-ra, kb. 200 ezerrel, és nem nőtt. Azóta bizonyosan nem vettek fel 200 ezren lakáshitelt ebben az évben. A szerkezete pedig ami fontos, az megváltozott, a devizaalapú hitelek helyett forinthitelek vannak.

2021. dec. 6. 10:55
 10/20 anonim ***** válasza:
34%

Vegye, akinek ennyi esze van

Én nagyon várom már, hogy a sok csok-os gyökér becsődöljön a diákmunkás szintű fizujával

2021. dec. 6. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!