Feminista szemmel melyiket kell felvenni az alábbi példában cégvezetőnek? A férfit vagy a nőt?
Figyelt kérdés
Volt egy vitám egy kolléganőmmel, aki felvetette, hogy törekedjen a cég arra, hogy 50% nő legyen a vezetői sorokban. Én az alábbi példát vetettem fel neki kiemelve azt, hogy nem tud úgy nőket előnybe hozni a felvétel során, hogy azzal ne diszkrimináljon férfiakat nemi alapon:
Adott egy üres vezetői pozíció, és adott rá egy férfi és egy nő jelentkező. A férfinak egyértelműen jobbak a referenciái, mint a nőnek. Viszont a cégnél nincs meg az 50% nő a vezetőségben, amit a feministák akarnak.
Akkor melyiküket kell felvenni úgy, hogy közelebb kerüljünk az 50% nő célhoz, de a férfit se diszkrimináljuk nemi alapon csak azért, mert hímvesszője van?
2021. nov. 27. 16:28
41/42 anonim válasza:
Én az 50% férfi kvóta követelést várom az általános iskolai pedagógus pályára. :-)
42/42 anonim válasza:
Kérdés, hogy mi a cél? Hogy jól menjen a cég és keressenek a nők is sokat, mert ért hozzá a vezető, vagy hogy legyen minél több nő a cégnél, hogy teljesüljenek a kvóták. Ezt esetleg meg is lehetne szavaztatni a cég női dolgozóival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!