Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Feminista szemmel melyiket...

Feminista szemmel melyiket kell felvenni az alábbi példában cégvezetőnek? A férfit vagy a nőt?

Figyelt kérdés

Volt egy vitám egy kolléganőmmel, aki felvetette, hogy törekedjen a cég arra, hogy 50% nő legyen a vezetői sorokban. Én az alábbi példát vetettem fel neki kiemelve azt, hogy nem tud úgy nőket előnybe hozni a felvétel során, hogy azzal ne diszkrimináljon férfiakat nemi alapon:

Adott egy üres vezetői pozíció, és adott rá egy férfi és egy nő jelentkező. A férfinak egyértelműen jobbak a referenciái, mint a nőnek. Viszont a cégnél nincs meg az 50% nő a vezetőségben, amit a feministák akarnak.

Akkor melyiküket kell felvenni úgy, hogy közelebb kerüljünk az 50% nő célhoz, de a férfit se diszkrimináljuk nemi alapon csak azért, mert hímvesszője van?

2021. nov. 27. 16:28
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
17%

Kommunizmusban gondolkoznak így, államilag felügyelni mindent... Én nem kérek abból, hogy egy nagy testvér felülvizsgálja a döntéseimet, hogy nem-e szexisták? Nem-e rasszisták? Nem-e homofóbok? Azért igazságos, ami van, mert szabad jogod van ahhoz, hogy olyan céget alapíts, ami igazságos. Ha nem tetszik a szexista fószer, csináld jobban, mint ő. De ne kényszerítsd rá másra a saját agyfuttatásaidat. Ha annyira jók a gondolataid, és "mindig tényszerű" vagy, akkor hajrá!

2021. nov. 28. 17:26
 32/42 anonim ***** válasza:
Pl. Egyes német multikban azért elég konkrét és objektív módja van annak a meghatározására, hogy ki jusson fentebb a ranglétrán. Ritka az, hogy ugyanannyi ponttal pályázzon pozícióra 2 ember is, de ilyenkor leginkább mindkettőt pozícióba hozzák és ennek nem gender ideológiai oka van, hanem mert senkinek nem érdeke, hogy a kompetens ne jusson előrébb s ne végezzen nagyobb értéket hozó munkát. Én azt nem tudom és nem is akarom elfogadni, hogy nemiszerv vizsgálat alapján válogassanak. De az objektív értékelést jobban szeretem, mert kiszámítható és tudom, mit kell tenni, hogy előrébb jussak (és nem a főnöknek kell nyalni ezért..), hiába vádolsz mindenkit azzal, hogy a nőket akarjuk elnyomni, s azért ellenezzük a kvótát, mert személyes érdek, mert ez nem így van.
2021. nov. 28. 19:06
 33/42 anonim ***** válasza:
65%
Én egy szóval sem mondtam, hogy a férfiak direkt el akarják nyomni a nőket. Viszont ettől még vannak társadalmi berögződések, amik miatt a nők hátrányból indulnak sok helyen. Fel is soroltam párat. Ezért kell felhívni ezekre a berögződesekre a figyelmet, hogy el tudjuk őket kerülni. De nem gondolom, hogy a férfiak direkt nem vesznek fel nőket, mert csak. Viszont azt gondolom, hogy sajnos a nőknek kétszer annyit kell dolgozni ugyanazért az elismerésért, hogyha egy nőnek jó jegyei vannak akkor azért mert stréber, ha egy férfinak akkor azért mert okos. Hogyha egy mérnököt elképzelek, nekem is rögtön férfi jut eszembe, pedig nő vagyok és ráadásul ilyen területen én magam is. Mégis én magam is gyakran gondolom, hogy egy nő kevésbé okos. És sok nő ismerősöm is ugyanígy gondolkozik. Épp ezért én nem hiszem el, amikor itt férfiak azt állítják, hogy az ő környezetükben senki sem szexista, vagy netán még a nőket diszkriminálják pozitívan. Milliószor jobban becsülöm azt, aki bevallja, hogy igen, gyakran gondolja nőkől, hogy kevésbé jók, de tudja, hogy ez nem igaz és próbál rajta változtatni, mint azt aki tagadja a szexizmust és ezzel együtt a nők nagyrészét hazugnak vagy butának titulálja, amiért nem ismerik fel azt ami szerinte a valóság.
2021. nov. 28. 19:55
 34/42 anonim ***** válasza:
56%

Nagyon elkanyarodtál a témától, de erre reagálva, jogos kérés a férfiak felé a több önkritika ezen a téren de ezt kérni, közben pedig arról tudomást sem venni, hogy a nőknek is van undorító és társadalmat mérgező szokásaik, legalább annyi, mint a férfiaknak nem korrekt és leginkább ez váltja ki sokakban az ellenszenvet.

2021. nov. 28. 20:56
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Én nőként utálom a kvótát, mert megalázónak érzem, hogy emiatt kapjak nőként ugyanannyi esélyt, mint a férfiak, de az tény, hogy nőként többet kell teperni, hogy komolyan vegyenek. Férfidomináns szakmában dolgozom, itt ez még halmozottan igaz.

Azért a nődomináns általános iskolai pedagógus szakterületeken valahogy nem tolonganak a férfiak, pedig a gyerekeknek fontos lenne, hogy legyenek férfitanáraik is.

2021. nov. 28. 22:20
 36/42 anonim ***** válasza:
32%

Ha én férfiként általános iskolás tanárnak mennék, lenéznének, én legalábbis ezt érzem. Mert itt gondoskodni kell a gyerekekről, figyelmesnek kell lenni, és azokat a férfiakat, akiknek erre van hajlama, rendszerint b*ziknak meg papucsoknak bélyegzik. Erre pedig egy lapáttal rátesz a kormány is az alacsony bérekkel, mert a férfiakkal szemben az is elvárás, hogy autót, lakást vegyen, eltartsa a családot, jobban keressen, mint a felesége stb... stb...

2021. nov. 28. 22:41
 37/42 anonim ***** válasza:
92%
És miért nem harcoltok azért, hogy jobban megbecsült szakma legyen? Miért csak az a baj, ha a nők is szeretnének jobban keresni és tanulnak meg tesznek is azért? Jó tanárok férfiak között is vannak, és szükség is lenne jó tanárokra.
2021. nov. 28. 22:43
 38/42 anonim ***** válasza:
48%

Kicsit elvesztem a mondanivalódban 😅. De ha az a kérdés, hogy miért nem gyakoribb az, hogy a férfi megy el tanárnak, s a nőből lesz az üzletasszony, azért, mert a nők nem hajlandóak csóró férfival összejönni, de a férfiak hajlandóak csóró nővel összejönni. Nem annyira jó csajozós duma, hogy 180k-t keresek, van egy suzukim, s anyámnál lakok (persze, ha férfi vagy, ha nő vagy, akkor ebben semmi gáz nincs 😒).

2021. nov. 28. 23:01
 39/42 anonim ***** válasza:
0%

#36 teljesen egyetértek és a legtöbb feminista is, nagyreszük nincs ellene, hogy több férfi dolgozzon "női" szakmákban, sőt. Na meg pláne hogy azok is meg legyenek fizetve és becsülve. Viszont akkor meg ti se legyetek az ellen, hogy több nő akar jól fizető "férfi" szakmában dolgozni. És a férfias szakmákban sokkal jobbak a fizetések.

Visszatérve a #34-re, vicces, mert bennem ment pont azok a férfiak váltanak ki ellenszenvet akik csak a férfiak bajairól panaszkodnak közben meg a feminizmust pocskondiázzáḱ. Ugyebár van belőlük bőven. Mégse írok soha semmit férfiak ellen, általában próbálok is segíteni nekik.

2021. nov. 28. 23:11
 40/42 A kérdező kommentje:

39: egyik legnagyobb hazugság hazugság, hogy bárki ellene lenne annak, hogy nők elférfiasodott szakmákban dolgozhassanak.

Az nem a férfiak hibája, hogy nem ljelentkezik elég nő mondjuk IT-snek.

Viszont várom az 50% nő követelést akkor a szénbányába, építőipari segédmunkába, kiemelten veszélyes munkakörökbe is.

2021. nov. 29. 10:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!