Ahol felmondási tilalom van és kötelező oltás, mit
csinálnak, ha valaki nem olttatja magát?
Figyelt kérdés
Érdekes anomália: vannak bizonyos helyek, eü, rendvédelem, stb, hogy nem mondhat fel a munkavállaló a jelen helyzetben. Ugyanakkor pont ezek a munkahelyek (is) elvileg azt mondják, hogy kötelező az oltás, ha nem olttatsz, 1 év fizetetlen, utána felmondás. No, akkor itt hogy van? Nem léphetsz ki, de nem olttatsz. Akkor a fizetetlen szabadság játszik? Vagy mi?
Egyszerűen elmondva kérdező a lényeg, munkavállalói felmondási tilalom van, de munkáltatói kirúgási az nincs.
És ennyi. Gyakorlatban az fog történni az oltást nem vállalók körében ami eddig is, kirúgdossák őket vagy szabira küldik. Viszont az oltást vállalók már nem mondhatnak fel.
2021. nov. 21. 14:31
12/13 anonim válasza:
Annyiban modositom, azt amit előbb írtam, mert közben olvastam az MT-t, hogy van amikor jogszabály alapján vagy fizetetlenen, (Pl a gyermekgondozás miatt) és van amikor a felek megállapodása miatt és ez utóbbinál ha jól értem felmondhat ha munkáltató ha másik munkát vállal a fizetetlenen lévő alkalmazottja.
Azt nem tudom, hogy kiköthetik-e, hogy nem dolgozhatsz, de ha ti mondjátok én elhiszem. Nálunk (autoiparban dolgozom) dolgozhatsz, csak olyan helyen nem ahol bmilyen hátrányt okozok a cégnek, de be kell jelenteni, hogy hol és mit szeretnék és ennyi.
2021. nov. 21. 14:51
13/13 anonim válasza:
Azért nem kicsi gazemberség történik az ügyben, ilyen pofátlanságra azért a Fidesztől sem számítana az ember. A kormány érdekes módon január 31-ig ad haladékot a harmadik oltásra majd csak akkortól él a kirúgási lehetőség. Persze addig viszont nem mondhat fel a szerencsétlen dolgozó aki nem akar oltakozni harmadjára is. Tehát a leghúzósabb részében az egész évnek (az egészségügyben) nem hagyhatja ott az egészségügyet akkor sem ha pontosan tudja, hogy februárban már ki van rúgva oltatlanság miatt, addig ott kell gályáznia oltatlanul is amíg a kormánynak ő kell. Hihetetlen cinikus pofátlanság. Én táppénzre mennék akár fizetetlenre is ezt nem hagynám ha tudnám hogy februárban meg kirúgnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!