Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ahol felmondási tilalom van...

Ahol felmondási tilalom van és kötelező oltás, mit csinálnak, ha valaki nem olttatja magát?

Figyelt kérdés
Érdekes anomália: vannak bizonyos helyek, eü, rendvédelem, stb, hogy nem mondhat fel a munkavállaló a jelen helyzetben. Ugyanakkor pont ezek a munkahelyek (is) elvileg azt mondják, hogy kötelező az oltás, ha nem olttatsz, 1 év fizetetlen, utána felmondás. No, akkor itt hogy van? Nem léphetsz ki, de nem olttatsz. Akkor a fizetetlen szabadság játszik? Vagy mi?
2021. nov. 21. 12:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%

Azért mert a kormány szokás szerint idétlen és kivitelezhetetlen szabályokat hoz, eddig is ment minden a maga rendjén, legfeljebb néhány balek megütötte a bokáját.

Itt sincs semmi bonyolultság. Ahol elrendelik a kötelező oltást, ott az érdekelt eldönti, mi számara a kevesebb macera. És ebből következően vagy elküldik vagy marad, függően a felek helyzetétől és tárgyalási képességeitől.

Kizárólag az egészségügyben tiltotta meg az elmebajos a felmondást. És gondolod, hogy aki megmakacsolja magát, annak ez számít? Egyelőre ha elmegy onnan valaki, az elsősorban a betegnek baj mert meghalhat, másodsorban a kormánynak, mert ha látványos lesz a kórházak összeomlása, akármi történhet. Még lincselés is. Aki pedig elmegy, titokban fog dolgozni, lesz munkája, nem kell aggódni.

2021. nov. 21. 12:40
 2/13 anonim ***** válasza:
21%
Lekötözik és erőszakkal beleszúrják.
2021. nov. 21. 12:58
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Pont ez a kiskapu. Kirúgják.
2021. nov. 21. 13:01
 4/13 anonim ***** válasza:
38%

Mint munkáltató, amennyire én látom:

- Eldönthetem, hogy kötelező legyen-e az oltás vagy sem.

- A döntésemről értesítem az érintetteket, szabok egy határidőt, hogy mikorra kell ezt elintézni.

- Amennyiben addigra ez nem valósul meg, akkor indul a fizetetlen szabadság, ami egyben felmondás a munkavállaló részéről is nagyrészt, mert senki sem fog ingyen otthon ülni.

Azonban nem árt érteni, hogy ez egy kerülő út a vállalkozónak, mert amennyiben a munkavállaló mond fel, akkor elesik egy halom juttatástól, amire jogosult lenne ha én mondok fel neki. Tehát nekem nem kell felmondani neki, mert nem oltat, hanem van egy szabály, amivel kényszeríteni tudom, hogy ő mondjon fel.

Részemről én ezt nagyon jó megoldásnak látom erre a problémára.

2021. nov. 21. 13:01
 5/13 anonim ***** válasza:
54%
Simán fizetetlen szabadságra küld és ez idő alatt még a havi 7710 ft. egészségügyi szolgáltatói járulékot is neked kell fizetni a semmiből.
2021. nov. 21. 13:10
 6/13 anonim ***** válasza:
66%
Fizetetlen szabadságon vagy de nem kereshetsz másik munkát mert nem mondhatsz fel. Hát ez cumi.
2021. nov. 21. 13:35
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Fizetetlen szabi alatt akár teljes munkaidős állás is vállalható.
2021. nov. 21. 13:43
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Fizetetlen szabi alatt dolgozhat másik helyen bárk. Bejelentési kötelezettsége van a munkahelye felé és ennyi.

Én gyed alatt fizetetlenen vtam és mellette elmentem dolgozni egy másik helyre is. Senkinek semmi köze hozzá.

2021. nov. 21. 13:49
 9/13 anonim ***** válasza:
32%
A legtöbb munkáltató kiköti a munkaszerződésben hogy csak a hozzájárulásával létesíthető másik jogviszony. Az állami alkalmazottaknál is így van.
2021. nov. 21. 13:51
 10/13 A kérdező kommentje:

Ezeket az ÁLTALÁNOS példákat értem, de nem ez a kérdés.

Mi van ott, ahol NEM MONDHAT FEL A MUNKAVÁLLALÓ????? Katasztrófavédelem, Rendőrség, egészségügy... stb...

2021. nov. 21. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!