Az oltáspártiak miért veszik fel a szurit, hogy ne kelljen visszavenni majd a maszkot újra?
Külföldi példák alapján teljesen egyértelmű, hogy jönnek még "hullámok".
Szóval az a kérdésem, hogy aki nagyon oltásmániás azt nem zavarja, hogy megbetegedhet és akár meg is halhat?
Az is érdekelne, hogy az immunitás ellenére szívesen veszi vissza bárki újra a maszkot és abban éli majd a mindennapjait?
Végül szeretném megkérdezni, hogy problémát okoz valakinek akit beoltottak és vállalja a sorozatos szurit, hogy akár 4-6 havonta kell majd ismételni kitudja meddig?
Autóbalesetben is meg lehet halni biztonsági övvel, meg túl lehet élni anélkül. De én azért be szoktam kötni magam indulás előtt.
Más vírusok, pl influenza ellen is gyakran kell ismétlő oltás, az is minden évben új. Amúgy meg de, zavar, mert rettegek a tű látványától is. A maszkot sem szívesen hordom. De veled ellentétben rájöttem, hogy mindannyiunk érdeke, hogy ennek a szarnak vége legyen, és oltás nélkül sose lesz.
Kedves 1-es mindenki magából indul ki! ;)
2-es és 4- es ha nektek nem probléma folyamatos szuri, akkor váljon egészségetekre!
10-es lehet, hogy az oltást sokan azért veszik fel, mert nem szeretnének megbetegedni és bíznak az orvosokban, politikusokban! Kérlek emlékezz arra, hogy ez egy kisérleti stádiumban lévő valami és a hatásáról nagyon megoszlanak a vélemények!
Mindenkinek köszönöm a válaszát! A személyeskedésre nem hinném, hogy kellene reagálnom.
Hát nem lesz könnyű a válasz, és erős kétségek vannak a megértéshez.
Főkérdésre: szimplán nem akarnak súlyos betegek lenni, pláne nme akarnak meghalni.
1. Nem külföldi példákból, hanem a populációelmélet ismeretben tudom, hogy jönnek. Már 2020 március elején tudtam.
2. A mánia és az ésszerű viselkedés két drasztikusan különböző eset. Vedd észre: te is feltételes módban fogalmaztál. Ha konyítasz valamit a valószínűséghez, nyilvánvaló lesz, hogy 1% eséllyel meghalni és 99% eséllyel meghalni rendkívüli mértékben nem mindegy. Aztán meg nem mindegy, kicsit vagy nagyot leszünk betegek. Nem mindegy, 10 napig vagy két hónapig. Nem mindegy, néhány napig vagy egy hónapig fertőzünk. És akkor még szó se esett arról, hogy más országban, mondjuk Svájcban jó eséllyel meggyógyítanak, itt pedig biztosan nem. Ha szerencséd van (jó a szervezeted), túlélheted.
3. A maszkviselést kissé elnagyoltad. Vagy nem kissé. Nem éljük "mindennapjainkat" maszkban. Itthon például nem tesszük fel. Kirándulás közben se. És még sok más esetben se. Az immunitás és a maszk két külön dolog. Aki oltva van, (immunis), fertőződhet, de nem betegedhet meg. És néhány nap múlva már nem fertőz. A maszk egy szükséges rossz a sokkal rosszabb bekövetkezésének jelentős csökkentésére. Ha rajtam van, én kevésbé fertőződöm, én kevésbé fertőzök. Megint csak nem mindegy, 1% vagy 99%.
4. Most kaptam a harmadikat. Okoz problémát a dilettáns szervezés. Okoz problémát, ha ehhez a nem létező egészségügyhöz kell fordulnom. De maga az oltás 5 perc, kedves emberek (csodálom is, hogy bírják), aztán kicsit érzem a környékén az izmaimat. Egy napig. kevésbé, mint mikor beverem a könyököm. Fél évente most még. Ha tovább, az az oltástagadók miatt van. A "ki tudja meddig" pedig azért nem izgat, mert tudom kezelni. És tudom, meddig. De nem is ez a fontos. Hanem az, a világjárvány ellenére - bár sok kényelmetlenséget okoz a dilettáns szervezés, főleg nálunk de külföldön is - azért nagyjából élem a megszokott életemet. Mondjuk így: veled ellentétben. Nem izgulok, nem hisztizem, nincsenek problémáim, értem ami történik, mi kell még a normális élethez? Na és veled mi van? Te is teszed a dolgod zavartalanul?
#11 Ez az autós példa így nem túl pontos.
Úgy lenne pontosabb, ha mondjuk évente egyszer el kéne menned egy rally versenyre versenyzőnek, ahol kb tartanod kell a tempót a rendes versenyzőkkel, egy bukócsövezett autóval.
Ezzel minden évben megspékelve a vezetési készségedet, ami azért nem veszélytelen még a bukócső ellenére sem.
"csak éppen ez ingyen van, tovább tudományosan igazolt a hatása, tehát teljesen rossz a hasonlat."
Ezen azért még gondolkodj el egy kicsit! Semmi nincs ingyen. Fizetjük a tb-t, amiért jelenleg oltást ugyan kaphatunk, de orvosi ellátást nem.
Ha tudományosan igazolt a hatása, miért beszélnek egymásnak ellentmondó dolgot a "sztár" orvosok, virógusok? Az igazság az, hogy kísérleteznek, a hatását majd látjuk pár év múlva esetleg. Nem mellesleg a " tudományosan igazolt hatás" ellenére miért nincs felelősség vállalás az esetleges mellékhatások miatt? Miért tartanak még mindig csak a veszélyhelyzeti engedélyezésnél a vakcinák?
Egyébként oltott vagyok kettővel, de 4 havonta nem fogok oltatni. Pláne, hogy a vírus mutálódik, a vakcinák összetétele pedig nem változik, a deltára ugyanazt kapod, amit az eredeti covid 19-re. (Az influenzánál mindig az adott vírustörzs szerinti vakcinát használják.)
Amúgy persze, hogy nem hatásos az oltás. Ha a vírusokra nincs gyógyszer, akkor oltás hogy lehet?
Most lehet lebutázni.😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!