Most az "utca embere" (értsd: propaganda) szerint 600 forintért is tankolni fognak az emberek, mert "muszáj menni". De érdekes módon, ha szétesik a tragacs és be kell nyúlni a zsebbe, akkor hirtelen már nem muszáj menni?
Nincs autóm és nem is volt, pedig ksh szerint a felső 10%-ba tartozom kereset szerint, tehát éppen tellene. Anyu-apu párnába dugdosott segitsége, hitel, családi újrahasznosított pénzek nélkül is, illetve külföldön a bontóban turkálás nélkül is, valamint bűnözés (=seftelés) nélkül is.
Mondjuk azt fel nem foghatom, hogy városi emberek általában csak egy-egy szűkös fizetés határai között nyomorognak, de "autó kell, mert menni muszáj"
MUSZÁJ.
engem nem érdekel a mögöttes érzelmi vonal, ami miatt az emberek úgy érzi, hogy "muszáj". Értem én, meg kell felelni, nehogymár azt mondják, hogy én vagyok a gyalogbéka.
De érdekes módon, ha ki kell fizetni pár száz ezret, akkor hirtelen megmagyarázható, hogy nem ül kocsiba a polgár.
2014 korul en voltam az aki allandoan a telefonjan porgette a facebookot es nezegette a memèket, mert volt penzem mobilnetre
anno engem neztek hulyenek
mint ahogy anno engem neztek hulyenek a bt fulhallgato miatt is, mondvan h minek az, semmi ertelme
a mogottes ok az volt h penzbe kerul es nem a legolcsobb
most, hogy elerheto a mobilnet es a gyors telefon is, igy mar mindenki letszuksegletnek erzi h egesz nap a telefonjat nyomkodja es megallas nelkul videokat nezzen
pedig regen pont ezek az emberek mondtak h ez felesleges
pedig valojaban az egyetlen mogottes ok az volt, h penzbe kerult
most meg mar akarmennyibe kerulne ok akkor is kifizetnek a mobilnetet meg mindent
#20 "A fősodor nem te vagy akkor se, ha (mondjuk ebben az országban) kilencmilliomod társaddal együtt képviseled. "
Minimálisan sem érted mit jelent ez a szó, hogy "fősodor"? Vagy egy újkomcsihoz lenne szerencsém, akiknél a bolsevik elnevezés, azaz a többség, mindig is csak az erőszakos és gátlástalan kisebbséget takarta? Ez a bolsevik haladóprogresszív, neokommunista megfelelője, a "fősodor"?
Azért segítek kicsik visszatérni a mese és a propaganda világából a valóságba. A fősodor kifejezés azt jelenti, hogy a többséget képviselik - vagy éppen maga a többség véleménye, amit képviselni kell. A 10 milliós országban ha 1 millióan gondolnak valamit szemben a 9 millióval, akkor nem ők a fősodor, ők egy tizednyi kisebbség. A fősodor éppen velük szembe megy.
"A fősodort az állam hozza létre, ez a dolga."
Nem. Ezt hiszik a hozzád hasonló társadalommérnökösködők - hétköznapi néven, komcsik. Az államnak nem dolga az emberekkel, az akaratukkal szemben valamilyen teljesen mást rájuk kényszeríteni. Az államnak az a dolga, hogy éppen a többség akarata szerint végezze a feladatait. Tudod, demokrácia! Erről szólnak a választások és ezért azok kerülnek kormányra, az állam vezető pozícióiba, akiket a többség megválasztott.
de legalább most már világos, hogy nektek miért nem tetszik a demokrácia, hiszen az a sok hülye szavazó nem képes megérteni, hogy csakis az lehet a követendő amit ti akartok és nem amit ők sokkal többen.
"Nézzük csak ebben az országban:"
Nézzünk. Hátha segíteni tudok, hogy a valóságot észrevedd.
" a lakáskörülmények siralmasak, és most nem az számít, te vagy én mekkora és milyen felszereltségű lakásban lakunk. "
Nem, valóban nem az számít. Az számít, hogy a magyar háztartásoknak több, mint 80%-a a saját tulajdonában lakik és így nincsen kiszolgáltatva még nyugdíjasként is annak, hogy valaki más mennyi pénzt kér el tőle a bérlakásért.
De persze megint a belpesti nyilvánult meg belőled, mert máshol nem okoz olyan problémát a lakhatás - megjegyzem Budapesten is 77%-a a háztartásoknak a saját ingatlanában lakik.
"Csakhogy nemcsak az államnak vannak feladatai e téren. Az állampolgárnak is. Mégpedig az, hogy összefogjon a rendellenességek észlelésekor és fellépjen ellene. Hogy amennyiben egy kormány nem teszi a dolgát megfelelően, akkor ebből a köze l10 millióból a döntő többség (akinek van rá lehetősége, a betegnek, idősnek és még másoknak nincs) határozottan fellépjen ellene, akár a kormány elzavarásával. Ennek itt nem sok nyomát látom. "
Hát, pedig az hogy 2010-ben, 2014-ban és 2018-ban is messzire zavarták a hatalomtól a ballibeket, az szerintem eléggé jól látható. A magyar emberek kiálltak magukért és 2010-ben elzavarták a kormányt, majd azóta is tettek róla, nehogy újra hatalomba kerülhessenek.
Talán ha nem a magad elvakult szemüvegén keresztül próbálnál másokra nézni, hanem azt látnád ami tényleg van és meg is próbálnád azt érteni, akkor nem hinnéd, hogy az 1 a többség szemben a 9-cel.
amlegtobb ember egy igenytelen proli es csak a rovidtavu gyors es olcso kielegules erdekli
gondolkodni nem szeret es csekely adottsaga is van hozza, o a torzsi szanalyok szerint szeret elni az erzelmei menten
de ezert nem kellene civilizaciot fenntartani, ha erre van igenye a populacio domto reszenek akkor menjenek a jurtaba vissza es ugraljanak a tuz korul estenkent
szerintem boldognak ereznek magukat akkor is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!