Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Viselitek a maszkot tömegközle...

Viselitek a maszkot tömegközlekedésen?

Figyelt kérdés
Szabályosan vagy orr alatt, áll alatt, fülön lógatva?

2021. nov. 10. 07:35
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
21%

Minden zárt helyen viselem azzal együtt, hogy megvan a harmadik oltásom teljes védettségével, így kevés eséllyel kapom el, ha mégis, sokkal kevésbé fertőzők.

Egyszerűen azért, mert felelős ember vagyok.

2021. nov. 19. 18:21
 42/48 A kérdező kommentje:

41es büszke vagy magadra?

Én nem vagyok hajlandó egy anyagdarabbal a pofám előtt élni, pláne úgy, hogy én is beadattam az oltást. Teljesen elszemélyteleníti egymástól az embereket. Ez nemcsak annyi, hogy hú, semmiség, csak felrakod. Nem, ennek sokkal, de sokkal komolyabb lélektani háttere van.

Most nagyon csúnyát fogok mondani, de nem fogom a saját életemet tönkretenni azért, akár hosszabb távon is, hogy megvédjem vele a 90 éves, cukorbeteg, szívbeteg, magas vérnyomásos, 15féle gyógyszert szedő Piroska nénit, aki sajnos egy "időzített bomba". És ezek tények, hiába szépítjük. Aki szerint Piroska néninek még sok éve van hátra, az demagóg és álszent. Szóval sz*pjak azért, hogy Piroska néni ne decemberben haljon meg Covidban, hanem februárban szívinfarktusban.

Még egyszer szeretném megerősíteni, hogy nem abból a száraz tényből eredeztetek, hogy fél percre fel kell vennem a maszkot, ha veszek 1 db ásványvizet a kisboltban, hanem ez az egész jelenség, ez az egész elv. Piroska néni példája meg nem konkrétan a 90 éveseket szimbolizálja, hanem azokat, akik sajnos nagyon betegek. És még annyit hozzátennék, hogy valószínűleg ha én 90 éves lennék, akkor már nem félteném a tyúksz*ros életemet, hanem igenis elfogadnám, hogy bármelyik pillanatban beüthet a krach, lefőtt a kávé. Volt idő élni, hanem ilyenkor kell remegni, hogy jaj, nem akarok meghalni.

2021. nov. 19. 18:33
 43/48 anonim ***** válasza:
30%
@42 Mondjuk ma halt meg covidban az 52 éves szomszédom, szóval ha 90 évesekkel szemben még okénak is tartod a szociopátiát, akkor is jelezném, hogy nem csak őket érinti.
2021. nov. 19. 19:15
 44/48 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem annyira nem kell büszkének lenni, hogy a minimum elvárható dolgot, amivel csökkenthetem a járványt, megtegyem

- a rendszeres oltás (3. is, ha majd az is a hatását veszti, akkor a következőt stb.)

- zárt illetve zsúfolt téren a maszk

- távolság tartása, lehetőség szerint kerülni a tömeget

- kézfertőtlenítés

Igen, ez is elv, és szerintem olyan alapvető dolog, mint hogy kitörlöm a seggem szarás után. Megteszem, de nem vagyok rá büszke, hanem természetes alap.

"Én nem vagyok hajlandó egy anyagdarabbal a pofám előtt élni, pláne úgy, hogy én is beadattam az oltást. "

- A 3. oltást is beadattad magadnak? Ha nem, mikor jár le a két oltásod védettsége (ha egyáltalán beadattad mindkettőt), csak mert az sem ad végleges védettséget, kb. 4 hónapig véd.

A delta variáns jóval fertőzőbb és veszélyesebb a korábbiaknál, a védettek száma csökkent, mert a harmadik oltást kevesen adatták be maguknak, pedig már sokaknál esedékes lenne, ha emlékszel arra, hogy négy hónappal ezelőtt milyen mennyiségben osztották az első két oltást.

Továbbá figyelembe véve, hogy az oltás sem nyújt száz százalékos védelmet, csupán csökkenti a fertőződés és a fertőzés esélyét.

Vannak hasonló öntörvényű emberek, akik hasonlóan gondolkodnak: "én nem vagyok hajlandó KRESZ-tábláknak, jelzőlámpáknak szót fogadni", "Én nem vagyok hajlandó békén hagyni azokat, akiket nem akarok."

Ráadásul sokan vannak maszkozni nem akarók, de mellette oltást sem akarók, és ugyebár te se tűzöd ki a védettségi igazolványodat a személyiddel a mellkasodra, hogy mindenki tudja, hogy te védett vagy, és törvényen felül állsz, mert vannak "elveid"?

"hogy megvédjem vele a 90 éves, cukorbeteg, szívbeteg, magas vérnyomásos, 15féle gyógyszert szedő Piroska nénit, aki sajnos egy "időzített bomba"."

A delta variáns fiatalok között is szedi az áldozatait, olykor egészségesek közt is. Aztán meg ha jönnek a durvább szigorítások, akkor meg azért hőzöngesz.

Több ismerősöm is dolgozik EÜ-ben, és az olyanok miatt, akik húzzák az orrukat, hogy maszkot kell felvenni, ők kénytelenek sok órán át tetőtől talpig védőruhában, pelenkában (mert a védőruha egyszer használatos, és drága) dolgozni COVID-osokkal, és akár zsákolni a holttesteket.

Én téged se sajnálnálak, ha COVID miatt hosszas kínlódás után meghalnál, azt mondanám, magadnak kerested a bajt.

Mindenki nekimehet a falnak teljes gázzal az autójával, ha akar. Viszont másokat is veszélyeztetni már nem okés!

2021. nov. 19. 19:53
 45/48 anonim ***** válasza:
22%
Ahh max orr alatt. Nemfogok fulldokolni hulyek miatt lol.
2021. nov. 20. 11:08
 46/48 anonim ***** válasza:
68%
"nemfogok", "fulldokolni" és a "hülyék miatt" egy mondatban lol.
2021. nov. 20. 17:23
 47/48 anonim ***** válasza:
30%
Lol ez azthiszi dogat irunk
2021. nov. 20. 18:49
 48/48 anonim ***** válasza:
33%
Csakis kizárólag orr alatt hordom.
2022. jan. 4. 17:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!