Az EU miért vezetett be a kisebb értékű kínai
termékekre termékekre?
Figyelt kérdés
Ekkora baromságot.
Rendeltem egy lighting USB átalakítót és amikor hozta a postás, fizetnem kellett érte 800 forintot, így már meg sem érte annyira.Alig volt különbség, mintha a lehúzós magyar/nyugati webshopokból vettem volna.
A piacgazdaságban nem a fogyasztó az isten?
Mi ez a baromság,hogy vámolni kell?Megint más péniszével verik a csalánt az EU-s hivatalnokok.Elmehetnek a fenébe.
Csomó mindent betudtam szerezni olcsón és a minőségükkel is elégedett vagyok.
Ugyanilyen cuccok, Magyarországon, Nyugaton jóval drágábbak.
2021. nov. 7. 16:50
1/9 anonim válasza:
A legtobb kinai cucc meg igy is olcsobb, mint itthon. Foleg ha nem is kaphato.
Az afa egy 200Ft-os termeknel nem gaz. A posta vamkezelesi dija a para. Amigy onli e 400 FT lett volna.
2021. nov. 7. 16:53
2/9 anonim válasza:
Nekem jött vagy 5 cucc múlt hónapban Aliexpressröl, nem kellett semmilyen plusz költséget fizetni (az áfán kívül, ami már benne volt a vételárban).
2021. nov. 7. 16:57
3/9 A kérdező kommentje:
Én ebayról rendeltem és Kínából jött ez is.
2021. nov. 7. 16:59
4/9 anonim válasza:
Sima védővám.a világ tele van olcsó kínai cuccokal.helyettük vegyél olyat ami itt készül,vagy fizess adót a kínaiak után.
2021. nov. 7. 17:08
5/9 A kérdező kommentje:
4.
A probléma,hogy elektronikai eszközökből nem nagyon van, ami itt készül.Mind made in china.
Akkor meg nem teljesen mindegy?
2021. nov. 7. 17:10
6/9 anonim válasza:
Elég gáz az EU-tól csalódtam bennük. Főleg a magyaroknak, nem adózunk így is eleget? De amin nagyon megdöbbentem az a magyar posta gyakorlata amennyiben nem rendelt áruról van szó csak ajándék a rokonodtól vagy éppen a saját cuccodat postáztatod haza ami nem is érték hanem mondjuk a tankönyveid, füzeteid és Londonban hagytad akkor 4.000Ft a vámkezelés!! Ez lopás.
2021. nov. 7. 17:28
7/9 anonim válasza:
4) kevés van az biztos.ott a hama például.
2021. nov. 7. 17:53
8/9 anonim válasza:
Szerintem ez jó. Így lehet gátat szabni annak, hogy minden termelés Kínába menjen. És Európai szinten is helyeslem. Gátat kell szabni Kína erősödésének, és ez a legjobb módja, hogy a termelést visszahozzuk, vagy legalábbis máshova üldözzük.
2021. nov. 7. 17:57
9/9 anonim válasza:
És milyen érdekes, hogy a fidesz, minden ellen tiltakozik, ami az unióból jön, de érdekes módon, a szegény emberek kifosztása ellehetetlenítése ellen eszébe sem volt tiltakozni. Hanem simán engedi az 50-100 vagy 200 százalékos adok kivetését.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!