Az alábbi dolgokat bevezetnétek vagy nem? Miért?
-Melegházasság
-Transz identitás elismerése
-Meleg és transz párok általi közös örökbefogadás
-Béranyaság meleg pároknak és IVF leszbikus pároknak
-Abortusz legalizálása 24 hetes korig
-Abortusztabletta legalizálása
-Marijuana, varázsgomba, és LSD legalizálása
-Az állam egy forintot se adhat egyházaknak
12 hetes korig mindenféle fajta vizsgálatokat elvégeznek a magzaton, hogy minél nagyobb százalékban kiszűrhető legyen a fejlődési rendellenesség.
Én inkább ezeket a vizsgálatokat tenném ingyenessé. Jelenleg fizetősek az alaposabb vizsgálatok.
"Az állam had döntse el, mire költ."
Az állam mi vagyunk, bubus. A mi érdekeinket és véleményünket képviseli, és nincs saját véleménye. Ha a kormány a nép feje felett/helyett dönt, azt úgy hívják, hogy diktatúra.
"Az állam mi vagyunk, bubus."
Bubus a drága jó tudod kid.
És hogy kéne döntsön a nép? Jelenleg egy beteg, féldemokrata, félautokrata rendszerben élünk, melynek a demokratikus része, hogy a képviselők képviselnek téged és engem is. Az, hogy milyen szabályok szerint dől el, ki lesz a képviselő, az más kérdés. Ergo, ha a parlament megszavazza, akkor az nem diktatórikus.
(És remélem, hogy jövőre eltakarítják ezt a tolvajbandát, független attól, hogy én támogatom az egyházak támogatását.)
"-Melegházasság
-Transz identitás elismerése
-Meleg és transz párok általi közös örökbefogadás
-Béranyaság meleg pároknak és IVF leszbikus pároknak"
Igazából csak ezek értelmesek a felsorolásból. A drogok nem hiába nem legálisak.
Az meg miért zavar bárkit is, hogy támogatja a keresztény egyházat az állam?
Minek ide abortusz? Elég véletlen legurulni a lépcsőn és volt baba, nincs baba... Oké ez durva kiforgatás volt, de akkor is felesleges az abortusz. Inkább használjatok gumit.
@24 Gondolom egységsugarú 19 éves incel vagy, aki meg szeretné mondani, hogy nőknek mire van szüksége.
Az egyházak támogatása teljesen valid kérdés, egy szekuláris államnak alapvetően nem társadalmi szerződés szerinti kötelezettsége ilyen szervezeteket támogatni. Korábban elhangzottak olyan érvek, miszerint az egyházak komolyan hozzátettek a kultúrális örökséghez, csak azt azért ne feledjük, hogy jelentős mértékben ők maguk generálták azt, hogy a kultúra a szolgálólányukká váljék.
Mi a poklos ménykű az az "incel"? Bár az életkort eltaláltad.
Egyébként azzal mióta mondod meg mások szükségletét, hogy egyértelmű dolgot leírsz? Mert ha nem akarsz teherbe esni akkor logikus gondolat gumit használni (még akkor is ha van minimális esély rá, hogy lyukas vagy elszakad).
Mert a mostani állam szerinted kötelezettségből támogatja az egyházat? Olyan már nem is lehetséges, hogy önszántából teszi?
Az meg, hogy a keresztény egyház miket művelt a múltban... hát, 10 kilós könyvekben lehetne regélni a múltjukról.
@26 Férfiként a világon semmi közünk ahhoz, hogy nők hogy döntenek a saját testükről. Csomóan nem szedhetnek fogamzásgátlót egészségügyi okokból, a gumi elszakadhat, hosszú meddőség után eshet valaki teherbe lehetetlen anyagi körülmények között, kényszerülhetne arra, hogy 15 éves leányanya legyen, mert egy házibuliban beginázták azt az egy pohár pezsgőt, amit meg tervezett inni és még sorolhatnám napestig.
Az életkort nem volt nehéz eltalálni, sokkal egyszerűbbnek gondolod a világot, mint amilyen, de van már róla vélenyed, választanom kellett egyet a 18-22 közötti korosztályból, erre böktem.
Az állam azok mi vagyunk, a képviselőket alapvetően egy társadalmi szerződés tartja a helyén. Természetesen van arra lehetőség, hogy az egyházak támogatást kapjanak, a válaszom lényege az volt, hogy egy szekuláris államban teljesen jogos felvetés megvonni az egyházak támogatását vagy csak a karitatív és oktatási tevékenységekre korlátozni azt.
1) "Férfiként a világon semmi közünk ahhoz, hogy nők hogy döntenek a saját testükről." Jó látni, hogy férfi is hozzászól.
2) attól mert van esély a gumi elszakadására attól még nem árt a használata. ;) Nem csak a nem kívánt terhesség megelőzésére, de nemi úton terjedő betegségek ellen is hasznos.
3) Felőlem mindenki azt tesz amit akar, csak ne várják el, hogy a saját ballépéseik miatt mindenfélét legalizáljanak. Mert biztos meg van az oka, hogy miért tiltották be. Ha meg valaki nagyon akarja akkor ki lehet menni külföldre ahol elvégzik neki.
4) Miért kéne megvonniuk az egyházi támogatást? Mert semmi hátrányod nincs belőle. Nem fogsz kisebb fizetést kapni miatta. :)
Melegházasság - ez még mindig 2 ember kapcsolata. Nem érdekel, hogy a papíron Kis Julcsi neve helyett Kis János neve szerepel. Nem támogatom, de nem is ellenzem.
Transz elismerés - Tudod te mennyi félreértés, konfliktus és kellemetlen szituáció keletkezne ebből?
Örökbefogadás - csak azokat a gyerekeket adnám oda nekik, akiknek tényleg ők lehetnek az utolsó reményük, mert senkinek nem kellenek.
Béranyaság - ezt szerintem érthető okokból nem támogatnám.
Abortusz - megengedőbb és szabadabb törvényekre lenne szükség. Ez is egy megoldás lehet. De a 24 hetet csak az erőszak esetében alkalmaznám, normál esetben pedig 18 hétre hosszabbítanám.
Abortusztabletta - gondolom az eseményutánira gondolsz. Elérhetőbbé tenném (pl. FELNŐTT háziorvos is felírhassa). Az vicc, ha hétvégén történik a baleset gyakorlatilag alig találsz orvost, aki egyáltalán szóba áll veled...
Drogok - valamennyi így is legális. Mondjuk az orvostudományban. Ezt csak akkor legalizálnám, ha nagyon indokolt a használata és nagyon komoly szabályokat szabnék ki rá.
Egyház - amblokk a vallást külön kéne választani az egyháztól. Tartsa fent az, aki hisz benne.
"Transz elismerés - Tudod te mennyi félreértés, konfliktus és kellemetlen szituáció keletkezne ebből?"
Szia.
A 20-as válaszoló vagyok. Csak kíváncsi vagyok a véleményedre. Te (Mint nem transznemű személy), szerinted konkrétan milyen "félreértés, konfliktus és kellemetlen szituáció" származna ebből?
Neked mint nem transzneműnek, milyen negatívumot okozna ez?
Azzal remélem tisztában vagy (a 20-as válaszomban le is írtam), hogy 2020.05.29-ig egy transzneműnek joga volt lecserélnie az okmányain a nevet és a nemet. Ezt a 2000-es évek óta több száz ha nem több ezer transznemű megtette/megtehette Magyarországon. Volt-e neked bármilyen negatívumod ebből?
Én transznemű vagyok, tapasztalatból írom, hogy milyen negatívumokkal jár az, hogy nem cserélhetem le az irataimat:
-A postán egy ajánlott levél átvételekor okirat hamisítással vádoltak meg mert a személyin a kép és a kinézetem nem passzolt egymáshoz (egyre nőiesebb kinézet vs. férfi név)
-Buszon bérletellenőrzéskor csak az igazolványom árulta el hogy transz vagyok, mikor az ellenőr erre felfigyelt hangosan, mindenki előtt b**izni, kö**gözni kezdett, konkrétan nyilvánosan megalázott.
-Dohányboltban az életkor ellenőrzése miatt derült fény erre, az eladó csak kicsit rácsodálkozott, de a mögöttem álló vásárló kikelt magából és válogatott jelzőkkel illetett.
Most próbáld meg elképzelni a fenti szituációkat (egy transznemű szemszögéből) mondjuk egy állásinterjún, egy banki kölcsön felvételekor, vagy épp egy egyetemi jelentkezéskor, vagy ha mondjuk beidéznek bármi miatt a bíróságra.
Vagy elég csak a te szemszögedből nézned. Hogyan reagáltál volna, ha a postán történt esetkor, pont te álltál volna mögöttem az ajánlott leveledet várva? És ez miatt jóval tovább tartott volna neked is mire megkapod, mivel nekem azt kellett magyaráznom a postásnak, hogy miért van eltérés a kinézetemben és az adatokban.
Arról a "kellemetlenségről" (a te szavaddal élve) nem is beszélve, hogy lassan 2 éve adtam be a nem- és névváltoztatási kérvényt (pszichiáter, klinikai szakpszichológus és urológus támogató szakvéleményével együtt), mikor még híre sem volt az ezt tiltó törvénynek (mint írtam a 2000-es évek óta több százan kapták meg a nem jogi elismerését) és azóta pereskedem ez miatt. Már három bírósági pert megnyertem, mely ítéletekben a bíróság sorra kimondta, hogy a BFKH (Budapest Főváros Kormányhivatala) milyen jogsértéseket követett el velem szemben mikor többször elutasította a kérvényemet. Az Alkotmánybíróság is már eltörölte a tiltó jogszabály visszamenőleges alkalmazását (az enyémre és még sok tucat kérvényre nem lehet alkalmazni mert az alaptörvény ellenes). Mégis, hivatalosan még mindig nem kaptam meg a nevem. Most készülök a negyedik bírósági peremre a nevemért.
Én csak élni szeretném az életem, anélkül, hogy bárki felfigyelne rám. De amíg az irataimat nem cserélhetem le addig ez lehetetlen.
Niki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!