Miért nem teszik kötelezővé mindenkinek az oltást!?
A párom ápoló, tőle tudom, hogy a kórházba kerülők 90% -nak nincs egyáltalán oltása, a többinek maximum egy volt április - májusba.
Megkapták a kártyát és nem vették fel a másodikat.
Ha meg akarják állítani, akkor vagy kötelezővé kellene tenni.
Vagy akinek nincs fél évnél frissebb oltása, azt korlátozni.
Engem nem érdekel, hogy az ismerősöd ismerősének az ismerőse mit mond. Messziről jött ember azt mond, amit akar. Ha tudományos szempontból az oltatás a felelősségteljes cselekedet, akkor támasszuk alá tudományos módon, ellenőrizhető számokkal, ne a magyar népmesékkel és ömlesztett adatokkal, amiből nem lehet kiszűrni semmit. Minimum olyan részletes adatok kellenének a regisztrált fertőzöttekről és a lélegeztető gépen lévőkről is, mint amit az elhunytakról publikálnak.
Itt van nekünk hatféle oltóanyag, ami közül elégtelen adatok alapján válassza ki a laikus paraszt, hogy melyiket adassa be magának, mert hogy "mindegyik működik"? Nem egy szakképzett, gyakorló orvosnak kellene az alapján javasolni, hogy az adott embernek az egészségügyi háttértörténete és kora alapján melyik a legmegfelelőbb oltás?
"Szóval azok, akik az oltásba belebetegszenek, tuti, hogy a COVID-ba sokkal jobban belebetegednének, akik az oltásba (már ha abba) belehalnak, tuti, hogy a COVID-ba is belehalnának."
Nem tuti. Akit beoltanak, abba egy űreges tűn keresztül pumpálják bele az oltóanyagot és garantáltan benne lesz. Akit beoltanak, az megkapja az oltást. Olyan szermintem még nem volt, hogy az oltás mellé ment és úgy hagyták. A betegséget viszont vagy elkapja valaki, vagy nem. Aki kevesebbet jár tömegbe/közösségbe, az kisebb eséllyel.
"a mégis első kézből tájékoztató, de nevüket érthető okból fel nem vállaló egészségügyi dolgozók tájékoztatását hiteltelennek minősíted"
Hiteltelennek minősítem. A nevem elhallgatásával én is nyilatkozhatom, hogy COVID osztályon dolgozó szakrovos vagyok.
"Még nem tetted fel a kérdést, hogy a Fidesz miért titkolózik?"
Valóban nem, de ettől még érdekel, mi titkolnivalója van a kormánynak. A véleményem az, ha az adatok alátámasztanák a járványkezelési politikájukat, akkor mozivásznat telepítenének minden városháza elé és élőben frissítve vetítenék ki az adatokat.
72
Bocs felfelé akartam pontozni!
Ha írásban köteleznek, hogy oltassam magam, majd akkor megyek.
Amúgy pedig betartom a szabályokat... maszkozok, de csak ahol feltétlenül kell, stb..
És ami a legfontosabb: nem nézek-hallgatok híreket. Így szinte teljesen olyan az élet, mintha nem is lenne semmi mizéria.
Ja és az is érdekes, hogy valaki azt mondta, hogy a mentő bizonyos helyeken direkt megy fel-alá, szirénázva...
Nekem csak az tűnt fel, hogy egy ízben a mentő nagyon furcsa irányban ment villogva-szirénázva, nem a mentőállomás felől jött, nem is ellenirányban, hanem egyik mellékutcából keresztirányban a másikba...
Meg amikor este tízkor a teljesen üres, de egyenes, széles, belátható négysávos úton szirénázik...
#64: azért a statisztikát nem jó nézni, mert sok helyen erős politikai ráhatás is van. :-(
pl. [link]
Amióta akadozik az üzletek ellátása, végig magas adatokat küld.
Tehát brit tudós módjára megállapíthatjuk, hogy az üres boltok, és töltőállomások elősegítik a vírus terjedését. 😂
Mindenféle statisztika fellelhető a neten.
Igaz ezek átlagember számára elég nehezen értelmezhetők.
Egyes kórházak külön közölnek statisztikai adatokat.
Elég nagy köztük az eltérés -talán a kórházakat minősíti, de az is lehet, hogy ezek környezetében változó az emberek egészségi állapota.
Mindenesetre, akit a pontos adatok érdekelnek, fellelheti a világhálón.
Gyerekek, szerintem gáz van. Feltettem egy kérdést itt a legfrissebb hírekkel kapcsolatban, miszerint hogy van az, hogy az országgyűlés dolgozóinak kötelező az oltás, de a képviselőknek-nem.
A kérdést azonnal törölték indoklás, hozzáfűzés nélkül.
Most kezdem csak megérteni, tkp mekkora dolog ez. Csak reménykedem, hogy ip cím alapján nem visz el a fekete autó.
79
Csodálkozom, hogy erre most jöttél rá.
Még ha nem is fekete autó, de tutira figyelnek, többen, mint azt gondolnánk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!