Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem teszik kötelezővé...

Miért nem teszik kötelezővé mindenkinek az oltást!?

Figyelt kérdés

A párom ápoló, tőle tudom, hogy a kórházba kerülők 90% -nak nincs egyáltalán oltása, a többinek maximum egy volt április - májusba.

Megkapták a kártyát és nem vették fel a másodikat.

Ha meg akarják állítani, akkor vagy kötelezővé kellene tenni.

Vagy akinek nincs fél évnél frissebb oltása, azt korlátozni.

2021. nov. 3. 13:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/86 anonim ***** válasza:
14%

Megnyugtatlak, nem csak egyszer. Viszont az se mindegy, hogy milyen súlyos tünetekkel, illetve milyen súlyos fertőzőképességgel mellette. Az oltottak is elkaphatják, de azért egy fokkal mégiscsak jobb, ha a tüdőben nem terjed, csak a felső légútból történik ürítés. Ez talán sok szövődménytől is megment.

És igen, a két oltás sem elég, harmadik oltásra is szükség van. Hogy aztán kellenek-e továbbiak, és ha igen, milyen sűrűséggel, még nem tudjuk.

2021. nov. 3. 17:51
 42/86 anonim ***** válasza:
80%
41) persze hogy kellenek,jó példa rá gulyás.remélem készül iható változat és akkor vedelhetitek minden hónapban.
2021. nov. 3. 18:23
 43/86 anonim ***** válasza:
100%

A probléma csak az, hogy :

1.) Nem tudjuk a fertőzöttek számát, a járvány elején még azt mondták, 80%-on tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel átmegy. Tesztelni sokszor össze-vissza tesztelnek, aztán az alapján becsülnek.

2.) A halottak elsöprő többsége öreg és/vagy alapbetegségekkel, esetenként igen súlyos alapbetegségekkel rendelkezett, sokuk jó eséllyel egyébként is meghalt volna. Lehet, hogy nem ebben az elmúlt kettő, hanem öt év alatt. Mert ugye azt nem mondhatjuk el, hogy egy 87 éves szívbeteg dédnagypapa előtt még ott az élet, COVID ide vagy oda.

3.) Nem kommunikálják egyértelműen, hogy mit tekintenek COVID okozta halálesetnek.

Importáltam egy táblázatba az utolsó 5000 elhunytat koronavirus.gov.hu-ról.

Átlag életkor: 73 év

50 év alatti elhunytak száma: 285 (5,7%)

35 év alatti elhunytak száma: 53 (1,04%)

18 év alatti elhunytak száma: 2 (0,04%)

80 év fölötti elhunytak száma: 1576 (31.52%)

2021. nov. 3. 18:24
 44/86 anonim ***** válasza:
60%

41-es, csak kérdezem, van-e olyan momentum, vagy körülmény, amit ha megismernél, azt mondanád átvernek minket ezzel a járvánnyal? Vagy ezzel az oltással?

Csak kíváncsi vagyok, mert eléggé úgytűnik nekem, hogy te ezt mindenre kiterjedően úgy gondolod, hogy ez így van.

Igaz nem kérdezte senki, de elmondom, hogy nekem van olyan dolog, amivel meg lehetne győzni, hogy higyjem el és oltassak😄. Persze ezt kínosan kerüli minden hivatalos szerv az egész világon.

2021. nov. 3. 18:41
 45/86 anonim ***** válasza:
93%
#2: Akkor fizessenek az elhízottak, a dohányosok, az alkoholisták is, hiszen ők is tehetnek róla, hogy megbetegszenek.
2021. nov. 3. 19:54
 46/86 anonim ***** válasza:
97%

#2-es vagyok, támogatom az ötletet!

2021. nov. 3. 19:56
 47/86 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező, nem veszed észre a kérdésedben az önellentmondást?

Ha te be vagy oltva, akkor téged megvéd a csodaszérumod, tehát nem tök mindegy neked, hogy a másik mit csinál? Ha meg nem véd meg az oltás, akkor miért akarsz másra kényszeríteni olyat, ami ezek szerint mégsem alkalmas arra, amire mondjátok?

Amúgy gyanítom, hogy az ápoló párod nem mindenben mond neked igazat, mert nekem is vannak ápolónő ismerőseim és szerintük ugyanannyi oltott van mint oltatlan és többnyire azok halnak meg, akiknek más bajuk is van, függetlenül attól, hogy oltottak-e. Szóval örülök, hogy nem vagy féltékeny típus, de én azért utánanéznék, hogy nem csal-e meg a párod.

2021. nov. 3. 19:59
 48/86 anonim ***** válasza:
13%

A kérdező nem a beoltottak akarja ezzel a koronavírustól védeni, de még a beoltatlanokat sem, hanem az országot a korlátozásoktól.

Egyébként hivatalos statisztikák is megerősítik hogy jóval több az oltatlan a kórházakban.

2021. nov. 3. 20:03
 49/86 A kérdező kommentje:

#47: igen, cipeltetve, féregtelenítve vagyok...

A covid miatt nem is annyira aggódom, közvetett környezetembe is van olyan aki jelenleg aki házi karanténba.

(bár az, hogy az ételfutárral csak úgy a kapuban maszk és minden nélkül, majd még kézfertőtlenítés nélkül a futár beszáll és viszi a többi címre az ételt, és esetleg mellé egy kis ajándékot...)

Ami a kérdést illeti, úgy értem, hogy az értelmetlen lezárások, egész országot érintő korlátozások helyett...

Tudom, nem túl fair, de azokat védené akik nincsenek oltva, illetve az egészség ügyet se terhelné olyan mértékben, de a gazdaságot se állítaná meg.

2021. nov. 3. 20:18
 50/86 anonim ***** válasza:
100%
48) a fidesztől kell megvédeni ezt au országot meg az idióta védekezésüktől.a leállított gazdaságtól,eü-től, megalomán épületek felhúzásáról amik a veszélyhelyzet idején is folytatódtak.
2021. nov. 3. 23:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!