Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki Karácsony Gergelyre...

Aki Karácsony Gergelyre szavaz, az őszintén mit lát benne?

Figyelt kérdés
Mit gondol az, aki rá szavaz? Én nem vagyok fideszes, mielőtt bárki elkezdene itt engem szapulni, se MZP fan, nem fogok szavazni se valszeg az előválasztás második fordulójában, de nem értem Karácsonyban mit látnak az emberek. A testbeszédéből is az jön le, meg a gesztusaiból is, hogy egy tök bizonytalan, határozatlan politikus, bármennyire is próbál néha magabiztosnak tűnni. Nincs nyelvvizsgája, azt mondta először hogy van, aztán szembesítették vele, hogy nem igaz, akkor is próbált ködösíteni. Milyen tulajdonsága miatt lenne alkalmas szerintetek miniszterelnöknek? Hogy tudná képviselni Magyarországot nemzetközi szintéren? Hogy tudna összefogni egy hatpárti koalíciót? Tudna határozott döntéseket hozni?

2021. okt. 3. 21:25
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
24%

"egy tök bizonytalan, határozatlan politikus"

Amire amúgy pont szüksége lenne most az országnak, mert jelenleg az a baj, hogy olyan "határozott" a vezetés, hogy még az emberek helyett is kitalálja, hogy mit kell gondolni, és olyan "magabiztosak", hogy a szakértőknél is jobban tudják.

Megfontolt vezetésre lenne szükség.

"Nincs nyelvvizsgája"

Amúgy ez pontosan úgy van, hogy volt, csak lejárt. Vannak nyelvvizsgák, amik x idő után elvesztik az érvenyességüket, valami ilyesmi volt Karácsony esetében is.

Szóval az, hogy épp nem tudta, hogy érvényes-e a nyelvvizsgája, azt nem kellene rajta számonkérni. Ha engem kérdeznének meg, akkor én is azt modnanám, hogy nekem van, aztán ki tudja.

"Ennyire nincs igény egy jobb kormányra? Teljesítmény nem kell, csak ne Orbán legyen, az már jó?"

De van igény, csak a teljesítmény nélküliség is jobb, mint amit Orbán csinál.

Jelenleg évről évre rosszabb itt élni, ha csak stagnálni kezdenénk már jobban járnánk.

"gondolom tud angolul, meg neki már talán nyelvvizsga is kellett a diplomához"

Mondjuk ne nyelvvizsgához kössük már ezeket. Tolmácsokkal fog így is együtt dolgozni bárki lesz a miniszterelnök.

Ez rettentő szánalmas.

"Pl. MZP egyébként pont ilyen lenne"

Tekintve, hogy ugyanazt képviselik Karácsonnyal, így most magad ellen érvelsz.

"Pedig normál esetben nyelvtudás nélkül egy multihoz sem mehetne ügyintézőnek"

Akkor nem tudod milyen multik vannak.

Mert még nyelvvizsga szintjét sem kell tudnod, pedig az is nagyon messze van az angol tudástól.

"Mondjuk mindenki másnak a diplomához is elvárják"

Ami még mindig nem egy jó rendszer.

Nem legitimálhatod az érvedet egy rosszul működő rendszerrel.

"Mindegy, hogy a nevét nem tudta leírni, nincs jogsija, nem beszél nyelveket, kit érdekel?"

Mondjuk egy miniszterelnöknél egyik se szempont, max az első, de az meg itt nem áll fenn.

Mintha óvodában lennék... "A miniszterelnök tudjon vezetni, heyget mászni és repülni is".

Röhej.

"Bezzeg ha én egyszerű magánemberként azt mondanám, hogy minek nyelvvizsga a diplomához, egyből szétszednének, hogy aki egy idegen nyelvet se beszél"

Akkor azt mondanánk, hogy igazad van.

Te tényleg ilyen ostoba vagy? Számtalan kérdés volt már ebben a témában és mindenhol kivétel nélkül megmondták, hogy vannak diplomák, amikhez felesleges és ostobaság nyelvvizsgát szerezni.

"Akkor itt miért nincs ez a mentalitás, hogy aki egy idegen nyelvet sem beszék, minek akar miniszterelnök lenni?"

Amúgy az eddigi ismereteink alapján Karácsony jobban beszél angolul, mint Áder "I'm a meeting" János.

2021. okt. 4. 10:08
 22/44 anonim ***** válasza:
50%

20# nem állítom, mert tudom,ahogy nincs ( nem is kellett akkor a diplimahoz!!)....😂

DE!! Ő nem is hazudott mást, mint Karigeri és ennek ellenére teljes értékű angol nyelvtudással bír!!!

2021. okt. 4. 10:24
 23/44 anonim ***** válasza:
48%

Amúgy a valóság kedvéért.

Karácsony lektorátusi nyelvvizsgát tett, amit a média is lehozott.

2021. okt. 4. 11:24
 24/44 A kérdező kommentje:

"Amire amúgy pont szüksége lenne most az országnak, mert jelenleg az a baj, hogy olyan "határozott" a vezetés, hogy még az emberek helyett is kitalálja, hogy mit kell gondolni, és olyan "magabiztosak", hogy a szakértőknél is jobban tudják."

Egy miniszterelnöknek valójában ez is a dolga. Hogy döntéseket hozzon. Akkor is, ha valakinek ez nem tetszik. Ezért vannak 4 évente választások, hogy értékeld a munkáját. Eddig egy stabil 50% környéki tömb értékelte ezt az egyetlen pártot, ami egymaga több szavazatot kapott majdnem, mint 6 másik párt. Akkor csak nem mindegy ki lép fel ellenük egy választáson nemde?

"De van igény, csak a teljesítmény nélküliség is jobb, mint amit Orbán csinál."

Tehát nincs igény jobb kormányra szerinted, neked elég a teljesítménynélküliség is. Na pont ezért állhatnak ki ilyen személyek a közéletbe, mert nincs elvárása az embereknek. Én pl. igen is elvárnám, hogy aki vezetni akarja az országot, annak jóval magasabb végzettsége legyen, mint nekem, de legalább az én szintemen elért eredményeket hozza már!

"Mondjuk ne nyelvvizsgához kössük már ezeket. Tolmácsokkal fog így is együtt dolgozni bárki lesz a miniszterelnök.

Ez rettentő szánalmas"

Ja, igaz, ne támasszunk semmilyen elvárást! Egy jogásznak is minek megtanulni bármit is, úgyis lapozgathatja a jogszabályt munka közben. Egy háziorvosnak minek kijárni a 6 éves orvosit, úgyis csak gyógyszereket ír fel, azt meg neten is el tudja olvasni, hogy mire mit írjon... ennyi erővel egy miniszterelnök is lehetne analfabéta is, úgyis van, aki helyette olvasson nemde?

"Nem legitimálhatod az érvedet egy rosszul működő rendszerrel."

Ja, szerinted nem hivatkozhatok egy érvényben lévő, mindenkire kötelező jogszabályra, csak azért mert neked nem tetszik. Értem. Ennyi erővel a piros lámpán is hadd lehessen már átmenni. Ha senki gyalogos nem jön, nem baromság megállni? Te ezeket az "érveket" végiggondolod amúgy?

"Mondjuk egy miniszterelnöknél egyik se szempont, max az első, de az meg itt nem áll fenn."

Már megint ez a semmi se szükséges hozzá... mindegy, ha valaki esetleg analfabéta, ha semmi végzettsége nem lenne sincs baj, úgyis lesz mellette valaki, aki majd csinálja helyette nemde? Bezzeg egy sima munkahelyre meg előírják milyen végzettség kell, és milyen egyéb kompetencia. Akkor nem kéne ezeket is eltörölni, ha az ország legmagasabb pozíciójához semmi nem kell? Vagy innentől, ha egy komoly multihoz mennék, és azt mondanák, hogy ez kevés, akkor hivatkozhatok arra, hogy dehát minek, ha egy miniszterelnöknek sem kell ennyi előírás?

"Akkor azt mondanánk, hogy igazad van.

Te tényleg ilyen ostoba vagy? Számtalan kérdés volt már ebben a témában és mindenhol kivétel nélkül megmondták, hogy vannak diplomák, amikhez felesleges és ostobaság nyelvvizsgát szerezni."

Sajnos pont te vagy annyira ostoba, hogy vitatkozni is kár veled, de mégis muszáj, hogy aki esetleg opvassa a kérdést, nehogy így gondolkodjon, mert ez nem szerencsés.

Nagyon nem így van. Egyetemi csoportba nálunk felvetette valaki, hogy töröljék el a nyelvvizsgát, erre több százan neki estek, hogy minek akar diplomát, aki még egy sz.ros nyelvvizsgát se tud letenni? Sőt, a jobbak jöttek, hogy hogy olvas akkor külföldi publikációkat, rangos külföldi szaklapokat stb? Vagy itt mindenki csak a minimum kettesre jàtszik, aztán adják már oda azt a söralátétet? Senki nem akar tényleg jó lenni abban amit csinál? Fejleszteni magát? Valójában aki így gondolkodik, hogy semmi nem kell semmihez, az az ostoba, nem az, aki igen is elvár bizonyos dolgokat.

2021. okt. 4. 12:23
 25/44 molnarmarcell21 ***** válasza:
20%

ma 12:23

Most a nyelvtudás a kérdés vagy a nyelvvizsga? Mert Orbánnak sincs nyelvvizsgája.

Nekem sincs egyébként, pedig nyelvszakon (is) végeztem.

2021. okt. 4. 12:29
 26/44 A kérdező kommentje:

"Kérdező: alapjövedelem, közösségi költségvetés, megújuló energiaforrások (tudjuk, a jobboldal számár a klímaváltozás nem létező probléma :D :D), progresszív adórendszer."

Ezt a választ most vettem észre. Te ezeket elhiszed amúgy? Az alapjövedelem mellesleg minden józan gondolkodású ember szàmára egyértelmű politikai hovatartozástól függetlenül, hogy ingyenélőket teremt, és senki semmit nem fog csinálni.

Megújuló energiaforrások, klíma: maradjunk annyiban, hogy ez ne egy 10 milliós ország gondja legyeny hanem Kínáé meg az USA-é. A legnagyobb szennyezőké. Persze törekedhetünk bizonyos dolgokra mi is, de ez nem a mi sarunk. Az elektromos autó, amut annyira tolnak, mellesleg egy bullshit. Kiszámolták, hogy sokkal jobban szennyez, mint a sima benzines, utána lehet olvasni. Bányászás, előállítás, töltés, kidobás, keletkezett hulladék stb. Tudom, ezt a kormàny is támogatja 2,5 millióval, nem is igazán értem.

2021. okt. 4. 16:58
 27/44 anonim ***** válasza:
0%

"Egy miniszterelnöknek valójában ez is a dolga."

Tévedés, egy diktátornak az a dolga, amit írsz, de egy miniszterelnöknek pont az a feladata, hogy figyelembe vegye más emberek szavát.

"Tehát nincs igény jobb kormányra szerinted, neked elég a teljesítménynélküliség is"

Kínos, amikor nem megy az olvasás.

Tegyük fel, hogy -10 és 10 közötti skálán van egy kormány teljesítménye és a 0 teljesítményről beszélünk.

Mivel a fidesz jelenleg mínuszban van, így egy 0 teljesítménnyel rendelkező kormnáy is jobb, vagyis de, jobb kormányt akarnak.

"Eddig egy stabil 50% környéki tömb értékelte ezt az egyetlen pártot"

A kúria kimondta, hogy választási csalás volt 2014-ben és 2018-ban, így a szavazat szám irreleváns.

"Ja, igaz, ne támasszunk semmilyen elvárást!"

Te kéred számon máson, hogy legyenek elvárások, mikor láthatóan senki nem támasztott veled szemben elvárást, hogy megtanulj olvasni?

Szánalmas...

Nem ezt írtam. Ha abnormálisan támasztasz elvárást, akkor egyrészt, nem lesz jobb eredmény SOHA. Másrészt, ezt az unfair mentalitást tanulja meg a diák is, ami társadalmi szempontból rossz.

Nem várhatod el, hogy valaki 6.-ban megtanuljon integrálni, amikor csak a hatványozást adtad le neki.

Magyarországon nincs olyan minőségű nyelvoktatás, hogy elvárható legyen a nyelvvizsga.

"Ja, szerinted nem hivatkozhatok egy érvényben lévő, mindenkire kötelező jogszabályra, csak azért mert neked nem tetszik."

Nem, mondjuk a kommentjeid alapján elhiszem, hogy ezt sikerült felfogni.

Ha az a cél, hogy jó ország legyünk egy jó kormánnyal, akkor marhaságokra nem hivatkozunk.

Leegyszerűsítettem a szintedre, hogy felfogd.

"Már megint ez a semmi se szükséges hozzá... mindegy, ha valaki esetleg analfabéta"

Hát, láthatóan te funkcionális analfabéta vagy, mivel megint nem erről volt szó.

Jogsi és nyelvtudás egyáltalán NEM KELL egy ország irányításához. Ez egy szintre emelni az analfabétizmussal olyan szinten ostobaság, hogy az kimondhatatlan.

Mintha egy 5 évessel beszélgetnék.

"Sajnos pont te vagy annyira ostoba, hogy vitatkozni is kár veled"

Az amit csinálsz, azt nem vitatkozásnak hívják. Ahhoz alapvető szövegértési képesség kellene, ami láthatóan neked nincs meg.

Az elmúlt 3-4 reakciód kb. arról szólt, hogy melyik állításomat hogyan értelmezted félre, és így nem az adott témára reagáltál.

"Egyetemi csoportba nálunk felvetette valaki, hogy töröljék el a nyelvvizsgát, erre több százan neki estek, hogy minek akar diplomát, aki még egy sz.ros nyelvvizsgát se tud letenni?"

Áh, szóval mivel láttam EGYETLEN EGY szőke nőt, ezért szerinted minden nő szőke.

Logikus.

"Valójában aki így gondolkodik, hogy semmi nem kell semmihez, az az ostoba, nem az, aki igen is elvár bizonyos dolgokat."

IGen, meg az is ostoba, aki szerint ezt mondtam, miközben nem.

Nos, mivel én nem ezt mondtam, így én nem vagyok ostoba, viszont mivel szerinted ezt mondtam, így te a fentebbi szabály szerint ostoba vagy.

Mellesleg sok mindent elárul az is, hogy egyetemista vagy, illetve hogy neked egy egyetemi csoport az alap.

2021. okt. 5. 11:18
 28/44 anonim ***** válasza:
0%

Bocs, még akartam reagálni másra.

Nem én írtam, de láthatóan ehhez se értesz.

"ingyenélőket teremt, és senki semmit nem fog csinálni"

Ez bizonyítottan hazugság.

Egyrészt, más ki lett próbálva több országban is, és mindig az lett az eredmény, hogy nem teremt ingyenélőket, mivel a munkavállaló kedv változatlan marad.

Ez a médiában "kudarcként" szerepelt, mivel a kutatás célja az volt, hogy növekedjen a munkavállalói kedv, de mivel nem változott, így kudarcként értékelték.

Másrészt, az alapjöveledem minden értelmes ember szerint elkerülhetetlen lesz, mivel az automatizáció és mesterséges intelligencia miatt számtalan munkahely szűnik meg. A fidesz 2030-ra 1 millió munkahely/munkakör megszűnéssel számol.

És igaz, lesznek új munkahelyek, de aki eddig mondjuk a kukás autóval járta a várost és kukákat emelgetett, az nem fogja tudni ellátni a gépek karbantartását, így ha nem akarod, hogy éhezzenek az emberek, akkor lesz alapjövedelem.

"Megújuló energiaforrások, klíma: maradjunk annyiban, hogy ez ne egy 10 milliós ország gondja legyeny hanem Kínáé meg az USA-é. A legnagyobb szennyezőké. "

Megint hülye vagy.

Egyrészt, mindenkinek KIVÉTEL nélkül kellene ezzel foglalkoznia, így a 10 milliós országnak is.

Másrészt, ha összeáll mondjuk sok 10 milliós ország, akkor ki tudja kényszeríteni a nagyoktól is ezt. Az EU-nak pont az volt a koncepciója - részben -, hogy megvédjék egymást a nagyok - akkor Amerika és Oroszország - befolyásától.

"Kiszámolták, hogy sokkal jobban szennyez, mint a sima benzines, utána lehet olvasni."

Igen, az elkészítésig, viszont használattal együtt már nem igaz.

Sok mindentől függ, de átlagban teljes élettartamot nézve kijelenthető, hogy olyan 50%-kal alacsonyabb a káros anyag kibocsátása.

Utána lehet olvasni:

"The researchers say average “lifetime“ emissions from electric cars are up to 70% lower than petrol cars in countries like Sweden and France (where most electricity comes from renewables and nuclear), and around 30% lower in the UK."

[link]

Tipikus esete vagy annak, amikor a hülye próbál okoskodni.

2021. okt. 5. 11:37
 29/44 A kérdező kommentje:

#27 #28

Szánalmas a vergődésed, de láthatóan más is így gondolja, ezért áll közelebb a válaszod "hasznossága" bőven a 0-hoz, mint a 100-hoz.

"Tévedés, egy diktátornak az a dolga, amit írsz, de egy miniszterelnöknek pont az a feladata, hogy figyelembe vegye más emberek szavát"

Egy diktátort nem tudsz 4 évente megválasztani. Az emberek 4 évente megválasszák, ezért joggal gondolhatja, hogy jól csinálja, amit csinál. (Ha sok mindenben sokan nem is értenek vele egyet, ahogy én sem mindenben, de a többség igen).

"Az elmúlt 3-4 reakciód kb. arról szólt, hogy melyik állításomat hogyan értelmezted félre, és így nem az adott témára reagáltál."

De, én pontosan annak megfelelően értelmeztem a baromságaidat, amit azok jelentenek, és egy miniszterelnöknek igen is ERŐSEN ILLIK angolul folyékonyan beszélnie, még ha írásba nincs is adva érthetetlen okokból. Ezen nincs mit vitázni, felesleges a vergődésed oldalakban.

"Nem én írtam, de láthatóan ehhez se értesz."

Ki nem sz.rja le, hogy te írtad vagy sem? Mondom hogy veled vannak a bajok. Engem nem érdekel ki írta, és egy szóval sem mondtam, hogy te írtad volna, én reagáltam egy kommentre, amit később vettem észre. 🤣🤣🤣🤣🤣

Na innentől kár veled "vitatkozni", mintha galambbal sakkoznék. 😅😅😅😅😅

2021. okt. 5. 11:50
 30/44 anonim ***** válasza:
40%
Őszintén? Én EMBERSÉGET látok benne, így, csupa nagy betűvel. Nem akart miniszterelnök lenni, az emberek beszélték rá, mert ők is ugyanezt látták meg benne. Kit érdekel ha nincs nyelvvizsgája? Addig is a tolmácsok segítik. Egyébként meg rajta van az ügyön, angol tanárhoz jár. A személyiségéből árad egyfajta kedvesség, nyugodtság. Másrészt sok tapasztalata is van már, mégiscsak ő Budapest főpolgármestere. Azt mondom, Legyen Karácsony!
2021. okt. 5. 16:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!