Balosként eljutottam oda, hogy inkább szavaznék Orbánra,
minthogy MZP-re vagy Karácsonyra. Más is van így?
8: így van, ez is informálja a választókat, szóval a kérdező azt kéri számon, hogy miért van egy választáson rivalizálás... érthetetlen
2021. okt. 3. 18:57
Mi bajod az Igen Szolidaritással?
Ha nem tetszik az Összefogás, akkor ott van az Igen Szolidaritás. Az egyetlen igazi baloldali párt.
Az Összefogással én sem szimpatizálok, de rájuk szavazok, mert még mindig jobb lenne a kormányváltás, mint ha maradna a Fidesz. Bár szívem szerint az ISZOMM-ra szavaznék.
2021. okt. 3. 19:00
Pont az jó az Összefogásnak ha csak 2 jelölt marad mert akkor a szavazatok több mint 50 százalékát kapja egy jelölt. Mindenhol máshol is így működik. Mellesleg pont a DK erőszakolta ki, hogy ha már muszáj két fordulósnak lennie a választásnak (mert amúgy egy fordulót akart) akkor legalább legyen egy 3. ember aki a megosztja a szavazókat. Arról nem is beszélve, hogy a két vitát is úgy kellett kierőszakolni belőlük. Nézz a többi országra hogyan zajlanak ott az előválasztások és rájössz, hogy ez így normális. Bárki aki azt mondja, hogy bármelyik jelölt ilyenekkel bomlasztó hatással van az Összefogásra fogalma sincs miről beszél.
2021. okt. 3. 19:00
Te se vagy balos.
Inkább vágnám fel az ereimet, mint Orbánra szavazzak. Az én szavazatomat soha nem kapta meg, nem is fogja.
MZP nekem se a legszimpibb, de ha ő nyeri akkor rá még fogok is szavazni, ha nem akkor inkább szavarok lehet másra, de Orbánra soha.
2021. okt. 3. 19:01
15/38 A kérdező kommentje:
Látom van zavar a fejetekben, nem is kicsit. MZP-t tartottam a legalkalmasabbnak az első fordulóig, ezért szavaztam rá. Függetlenül ettől még alapjáraton balos vagyok, a kettő nagyon nem zárja ki egymást.
Nyilván csakis Fideszes troll lehetek, még véletlenül sem egy csalódott ellenzék párti. Nézzetek szét, az összes nagyobb fórumon azt hangoztatja mindenki, hogy mennyire csalódtak bennük, na de mindegy. Majd rájöttök.
2021. okt. 3. 19:05
17/38 A kérdező kommentje:
Mint említettem korábban is, ha nem Dobrev nyer, akkor senkire sem fogok szavazni jövőre.
Igazad van, Karácsony és MZP is nagyképű, egoista... különösen MZP. Korábban is írtam már...egy nagyon nehéz ember, totálisan kompromisszumképtelen. Onnan tudom, hogy ismerem...
2021. okt. 3. 19:08
Most komolyan látatlanba ítélkezel? A fidesz sok évig széjjel lopta az országot, és a népet, a többiről meg kb semmi kézzel fogható nincs. Ha akkor írtad volna ezeket a sorokat, amikor Márky-Zay vagy Karácsony kormányzása alatt eltelt volna 4, de inkább 8 év akkor úgy volnék vele hogy mondasz valamit, de így? Ez jelenleg csak korai vagdalkozás, és össze vagy zavarodva.
2021. okt. 3. 19:09
A DK taktikája, hogy kis de elkötelezett szavazóbázisukat felhasználva nyerjék a szavazásokat. Sajnálom ha téged zavar, hogy nem a legnagyobb kisebbségnek kedvez ez a felállás hanem azt nézi, hogy a kettő jelölt közül ki tudja jobban megszólítani a többi jelölt szavazóit.
2021. okt. 3. 19:13
Kapcsolódó kérdések: