Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaza van Puzsér Róbertnek a...

Igaza van Puzsér Róbertnek a nyílt levélben, amit Márki-Zay Péternek címzett?

Figyelt kérdés
[link]

2021. okt. 1. 23:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
17%
Ti tényleg azt gondoljátok, hogy a balliberális ellenzéki szavazók (akik nagy többségben vannak ellenzéki oldalon) elfogadják majd mzp-t miniszterelnök jelöltnek? Szerintetek miért dobrev és karácsony végzett az első két helyen? Hadd segítsek. Ellenzéki oldalon látens fideszeseken kívül senki nem akar egy újabb konzervatív vezetőt 12 év Orbán után.
2021. okt. 2. 02:06
 12/18 A kérdező kommentje:

#11.

A balliberálisok leszavaznak MZP-re Orbán ellen, mert Tőle balra van és ha nincs más jelölt, akkor Őt választják.

Ahogy én is és az ismerőseim is…

Hiszen mint írtam, én is balliberális vagyok, csak a szélsőségeseket elítélem ugyanúgy baloldalon mint jobb oldalon.

Viszont a jobbikosok, akik a második legtöbben vannak, sem Karácsonyra sem Dobrevre nem szívesen fognak leszavazni.

Jakab Péter közel 87 ezer (éles választásban nyílván még több) szavazója ha nem MZP a jelölt, nagy eséllyel a Fideszre fog szavazni.

Ezt tényleg olyan nehéz megérteni?

Egyébként lehet, hogy Karácsony is úgy gondolja, hogy Ő kisebb eséllyel győzhet mint MZP és visszalép a javára, mert miniszterelnök helyettesből még lehet miniszterelnök… Nem tudom.

De ez tényleg durva 4D sakk lenne a részéről.

2021. okt. 2. 02:20
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

11: tévedsz, ha azt hiszed, hogy több balliberális van ebben az országban, mint konzervatív jobboldali. Viszont jelölttől függetlenül, nekik is Orbán leváltása az elsődleges céljuk, ezért ha egy ideális világban tegyük fel, hogy Dobrev és Karácsony visszavonulnának, akkor MZP megnyerné. Ehhez viszont pragmatikusan kell gondolkodni, nem bal és jobb dichotómiákban.

A csalódott, kiábrándult fideszesek, a jobboldaliak és a balliberálisak is MZP-re szavaznának Orbán helyett. Így viszont ugyanoda kerülünk: Dobrev megkapja a sok szavazatot, ami egyértelműen megakadályozza az Orbán-rendszer leváltását.

Kicsit gondolkodni is kell, nemcsak felelőtlenül szavazni, utána pedig sírni, hogy miért nincs rendszerváltás.

2021. okt. 2. 02:27
 14/18 anonim ***** válasza:
44%

Az 1#-el egyetértek:

Puzsér kicsit nyal ide, nyal oda, és tök jól elvan, mint egy bíró, aki a tuti meggmondásának a legmagabiztosabb személye - gondolja ő ezt magáról.

Bírtam egy darabig, de ez is bizonyítja, hogy csak egy szélkakas.

2021. okt. 2. 07:55
 15/18 anonim ***** válasza:
15%
#12: te úgy vagy balliberális, amennyire én konzervatív. Egy balliberális sosem fog orbán 2.0-ra szavazni. Én sem. mzp azt szajkózza, miszerint Dobrev sosem nyerhet Orbánnal szemben. EZ a fidesz narratívája. Ahogy mzp is a kiábrándult vagy látens fidesz szavazók embere. Tudod, mi balliberálisok sem vagyunk hülyék. Látva, hogy Karácsonynak csak a saját karrierje számít, mi szépen átmegyünk az balliberális erős emberhez a második fordulóban. Dobrevhez. Ti nyugodtan szavazzatok mzp-re.
2021. okt. 2. 13:15
 16/18 anonim ***** válasza:
41%
El se olvastam még hahahahahaha
2021. okt. 2. 21:32
 17/18 anonim ***** válasza:
19%

"Viszont a jobbikosok, akik a második legtöbben vannak, sem Karácsonyra sem Dobrevre nem szívesen fognak leszavazni.

Jakab Péter közel 87 ezer (éles választásban nyílván még több) szavazója ha nem MZP a jelölt, nagy eséllyel a Fideszre fog szavazni."

Rossz helyzetértékelés!

Én mint Jobbikos jelen esetben szemrebbenés nélkül szavazok Dobrecre is vagy Karácsonyra is, mert az ország érdeke hogy Orbán eltakarodjon!

A Jakab szavazók is beállnak a győztes mögé a nagy szavazáson, és nem fognak a Fideszre szavazni! (azok a Jobbikosok, akik képesek lennének a Fideszt hatalmon tartani, azok már régen a Mi Hazánkban terpeszkednek (a Jobbiktól ellopott mandátummal!)

Szerintem a dolgokat két részre kellene bontani:

Orbán legyőzése

az ország rendbetétele

Szerintem Jakab lett volna képes garantáltan eltakarítani Orbánt - de ez nem jött össze.

Fekete-Győr jó lesz majd a 2022-es győzteseket leváltani '26-ban...

Az,hogy Karácsonytól kik és miért vannak elájulva, azt nem tudom, de sem Orbán leváltására, sem további kormányzásra nem tartom alkalmasnak.

MZP és Dobrev közül szerintem az előbbi meggyőzőbben takarítaná el Orbánt, míg Dobrev - a kapcsolatai és a tapasztalatai révén - hamarabb helyre tudná pofozni az ország tekintélyét!

Kettőjük közül bármelyiket tudnánk támogatni!

2021. okt. 3. 06:55
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Mi ez a pusztító alpáriság?🤣🤣🤣
2021. okt. 3. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!