Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nyugat-Európában miért alakult...

Nyugat-Európában miért alakult úgy, hogy az emberek zöme nem engedheti meg magának a saját lakást, ehelyett albérletben laknak?

Figyelt kérdés
Szerintem ez nagyon szomorú és borzalmas. Sajnos Magyarországon is kezd elterjedni ez a rendszer.

2021. szept. 27. 22:00
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
50%
Nyugaton a mobilitást többre értékelik, mint a saját tulajdont. Egy bérleti szerződést könnyebben fel tudnak mondani, ha-akár az állandó, akár az új-munkájuk máshova szólítja őket, mint egy saját lakást, amivel viszont röghöz vannak kötve.
2021. szept. 27. 22:05
 2/21 anonim ***** válasza:
34%
A nyugatban ne nagyon keress logikát. Értelmes ember ott még nem született.
2021. szept. 27. 22:07
 3/21 A kérdező kommentje:

Ha akarnának, tudnának venni? Én a saját tulajdont tartom legtöbbre.

2021. szept. 27. 22:08
 4/21 anonim ***** válasza:
53%
Ez igy, ebben a formában nem igaz! Aki böven megengedhetné magának a saját tulajdonu lakást, ö sem tekinti ezt életcéljának, inkább bérel. Mitöl lenne ez annyira szomoru és borzalmas? Gyakran nagyon is ésszerü. Gondold csak el, hogy Szegeden élsz de egy jo állásajánlatot kapsz Györböl. Ha bérleményben élsz, sokkal könnyebben tudsz élni ezzel a lehetöséggel.
2021. szept. 27. 22:11
 5/21 anonim ***** válasza:
64%

Aki megengedheti magának az ott is vesz, nyugi. A többiek meg takaróznak a süket dumával, hogy így mobilisabbak. Persze és ha új munkat kapnak, az egész pereputty megy velük, gyerekeket kiveszik az iskolából, óvodaból, házastárs is munkát vált, hogyne.

Ott is pont olyan emberek élnek mint mi, akik 30 eves koruk felett maradnak a seggükön ugyanabban a városban, nem költözködnek. Max túl csórók lakast venni, ezért bérelnek.

2021. szept. 27. 22:15
 6/21 A kérdező kommentje:

Számomra fontosabb az, hogy felépítsem az életemet magam körül, hogy egy állásajánlat miatt elköltözzek az ország másik végébe.

Lenne egy lakásom, amit berendeznék, ahogy akarok, egy udvar, amit gondoznék. Erről szólna az élet.

2021. szept. 27. 22:20
 7/21 anonim ***** válasza:
28%

Németben élek, vállalkozó vagyok,építési vállalkozó.Nem panaszkodom elég jól élek, élünk a családdal.

2000-ben jöttem ki, akkor még mint kőműves.Pár év után mikor már jól beszéltem, megláttam az üzleti lehetőséget, hogy itt egy építőipari céget csináljak.

Elején dolgoztam én is benne, de pár év alatt, annyira beindult, hogy több nagyobb városban is csináltam céget.

Hamburgban vettem most 30km-re a várostól egy szerény családi házat.

850 ezer eurot fizette érte.

Amúgy semmi extra nincs benne, 300nm, 4 szoba + nappali, minden szobához külön fürdőszoba, dupla garázs.egyszerű kert, grillsarokkal,jacuzzival,benn van még egy kisebb fitnesz terem szoláriummal, szaunával.

Errefelé ez átlagos, de ennyibe kerül.

48F

2021. szept. 27. 22:20
 8/21 anonim ***** válasza:
69%
Általában nem csak a munka köt az adott varoshoz, hanem a barátok, család stb rengeteg minden. Ezeket nem dobja el meg egy csodálatos mindenek fölötti nyugati ember se egy xaros alkalmazotti pozícióért.
2021. szept. 27. 22:25
 9/21 anonim ***** válasza:
76%

Dehogy ertekelik tobbre. Ez egy kamu szoveg, mintha roghoz kotne egy lakas. Pontosan tudja a nyugati is, hogy ha el kell koltoznie, akkor ha el nem is adja, kiadja. Meg foglalkoznia se kell vele, vannak ra cegek, akik mindent inteznek, utana raneznek, mindennel foglalkoznak, ami egy kiadott lakasnal felmerul, nem mint itthon, hogy talal az ingatlanos valami berlot aztan annyi a szolgaltatas.

Egyszeruen olyan draga, hogy sokaig nincs ra. De nekem se Ausztriaban, sem Uk-ben se amerikaban nem olyan egyik ismerosom se, hogy ne lenne mar neki, vagy ne dolgozna azon, hogy legyen.

Ott hamarabb jott el a fogyasztoi tarsadalom, mikor sokkal tobb dologra koltenek es igy sokkal nehezebb kitermelni az egyre dragabb ingatlanok arat.

Itthon is, ha azt nezed, hogy ugyanugy nem lenne hova maszkalni, mit akar csak 25 eve, akkor konnyebb lenne lakast venni.

De ha az atlag ember leul es elkezdi osszeadni mennyibe kerul az 1-2 kocsi plusz a fenntartasa, az, hogy nem egy cipod van meg ket nadrag, ket polod, hogy net van, kabel tv van, okos telefon, szamitogep, netflix, spotify, fesztival belepo, draga taska, hust nem heti ketszer eszel, a gyerek nem egy vajas kiflit meg egy almat kap reggelire oszt jo, kutyakaja, allatorvos, feherjepor, juj mikulas mintas agynemu, kiment a divatbol a szekrenysor, mindent elhasznalunk, kidobunk (regen a nejlon zacskot is kimostuk, amig szet nem ment teljesen) stb stb szoval iszonyat sok penzt elkoltunk minden felere.

Regen ilyen nem volt, nem is volt mit venni. Nem volt ennyi fajta muszaki cikk, elofizetes, kaja, ruha, jatek stb. Az ember vett egy szoba butort leelte az eletet vele. Otthonlaktak a szuloknel, ahol gyujthettek. Nem kellett anysgilag se beszallni, mert mire? A szuloknek se volt mit venni, 20 eve megvettek mindent, nem koltekeztek, hogy a gyerekre szoruljanak , termeszetes volt, hogy azert laknak ott, hogy minden penzt eltegyenek.

Ha most is igy elnel, ha csak nem valami extra szar fizetesed van, tudnal par ev alatt lakashiz jutni, minimum az önerohoz. De ki akar igy elni? Igy van ez a vilagon, csak mi kicsit lemaradva jutottunk ide.

2021. szept. 27. 22:29
 10/21 A kérdező kommentje:

"Ha most is igy elnel, ha csak nem valami extra szar fizetesed van, tudnal par ev alatt lakashiz jutni, minimum az önerohoz. De ki akar igy elni? Igy van ez a vilagon, csak mi kicsit lemaradva jutottunk ide."

Én most is így élek. Nem nagyon vásárlok semmit. Nincs igényem ilyenre. Ugyan abban a ruhában járok évek óta. Nagyon keveset költök.

2021. szept. 27. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!