A németek közel 80%-a miért lakik albérletben? Miért olyan gyenge náluk a saját lakás kultusza?
Nálunk itt Kelet-Európában ez hihetetlen lenne, itt a lakosság 90%-a örök lakásban lakik, emiatt nem is mobilis. Itt óriási kultusza van a saját ingatlannak, nem is vagy teljes értékű ember, ha nincs valahol egy saját lakásod/házad. Arról nem is beszélve, hogy jövőd sincsen, mert az albérlet felemészti a fizetésed felét, így esélytelen, hogy félre tudjál tenni. Németországban azért nem olyan rossz az arány, az átlagfizetésnek a töredéke egy albérlet, épp ezért a legtöbben nem is érzik szükségét egy ekkora hitel felvételének, amit egy saját ingatlan vásárlása okozna. Sokkal mobilisabbak az emberek, nincsenek helyhez ragadva az ingatlanjuk miatt. Így a gazdaság is jobban pörög, mivel sokkal könnyebb megfelelő szakembert találni a speciális szakterületekre.
Tehát vannak előnyei és hátrányai is a saját lakás kultusznak, vagy annak hiányának.
Honnan alakultak ki ezek a különbségek és szokások? Miért nem vesznek a németek (meg úgy alle zusammen a Nyugatiak) saját lakást? Inkább bérelnek
Azért,mert ott nem olyan hülyék az emberek,hogy képesek az egész fizetésüket odaadni egy lakástulajdonosnak.
Nálunk meg,amint emelkedik valaki bére vagy adókedvezményt kap,egyből felnyomja a lakbért,"én vagyok a jani" módon.
Adj adókedvezményt a tehetőseknek,egyből verik a pénzt el marhaságokra.
Mert nincs rá pénzük.
Kint sokkal rosszabb a fizetés/ingatlanár arány.
Ismerősömék az elmúlt 3 évben 15 milliót dobtak ki az ablakon Németben.
Hidd el ők szeretnének sajátot, de nem futja.
Mert a lakástulajdonost szokás minden pénzügyi helyzetről külön tájékoztatni?
6.
Totál hülyeséget beszélsz.
Nézz utána, ezt a neten is millió oldalon leírják szakértők, én nekik hiszek, nem a te hasraütésszerűen kitalált baromságaidra.
Kint egy családi ház 150-200 millió.
Kíváncsi vagyok a 35o ezres minimálbérből te ezt mikor fizeted ki.
Soha:)
A lakástulajdonosok tisztában vannak vele,hogy bevezették az egykulcsos adót,így több marad a zsebben.
Így van pofájuk többet elkérni,aki meg többet keres az egykulcsos miatt oda is adja,mert egy barom.
"Svájcban is pl. mindenki albérletben lakik."
Svájcban borzasztóan drágák az ingatlanok. Egy normálisabb családi ház 1 millió frank fölött van (280+ millió forint), 20 évre behitelezve a törlesztő belekarcol a havi 2 millióba. Ezt még a svájciak sem rántják csak úgy ki a s3ggükből :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!