Ha a nemi irányultságom miatt kérhetek magamnak többletjogokat, akkor a magasságom okán miért nem?
Miért nem létezik alacsony emberek mozgalma?
Aki 165 cm alatt van, jelentős megkülönböztetést szenved el pl. a párkeresés terén, főleg, ha ráadásul még férfi is (halmozott diszkrimináció): a legtöbb nő a magas férfiakat szereti. Egy alacsony embert számos kimutatás szerint diszkrimináció ér, sőt kifejezetten gúny tárgyává tesznek munkahelyen, iskolában, az élet minden területén. Nincsek alacsonyak számára kiéptett szekrénysorok, így a pipiskedés miatt állandó megszégyenülésben van részük, ha valami el akarnak érni a felső polcon. Egy alacsony ember még csak el sem rejtőzhet, hiszen hiányossága nyilvánvaló mindenki számára - így súlyosabb hátrányok érik még egy melegnél is.
Csak a kérdező kommentjeit olvastam.
Az, amit mi szeretnénk, az nem többletjog. Hisz, ha megadnák, akkor a heterók is házasodhatnának azonos neművel (az más kérdés, hogy nem tennék, ahogy mi sem tesszük ellenkező neművel). Más szempontból nézve a heterók összeházasodhatnak azzal, akit szeretnek, mi nem. Ez a heterók számára, ebből a nézőpontból többletjog. Viszont akárhogy nézed, a melegeknek egy nézőpontból sincs többeltjoga.
A Fidesz nemrégiben tett változtatása miatt már NEM fogadhatunk örökbe. Abszolút nem. Mármint elméletileg magán személyként (tehát csak az egyikünk lenne a gyerek hivatalos szülője) igen, csak hátrébb sorolva. Gyakorlatilag nem engedik a melegeknek (több általam ismert meleg is megerősítette ezt).
Én ismerek látásból valakit, akit 16 évesen kidobtak, vélhetően ilyesmi miatt, ő a saját lábára tudott állni (már amennyire tudom), de ez nem mindenkinek jön össze.
Az alacsonyakkal nekem semmi bajom sincs, még azt sem mondanám, hogy kevésbé jönnek be. Ha jól néz ki arcra és jól tartja magát, akkor részemről majdnem mindegy a magasság.
Nem a 15-ös vagyok, de azért ezt végig írom.
Mégis miért lenne egy heteró jogi házasság többet éri egy nem heterónál? Mitől lenne egy heterónak ezzel rosszabb? A heteróknál azért számít, hogy kit szeretsz. mert hát a szomszéd nénit csak nem veszed feleségül ha nem szerettél belé. A kényszerházasság meg manapság nem divat, talán még Indiában néhány családnál él ez a hagyomány. Szóval semmi rosszat nem látok abban, hogy a nem heterók is házasodjanak. Meg ez a többletjog duma is marhaság, elvégre egy heterónak is jogában lenne azt megtenni amit egy nem heteró meg tehet. Csak ugyebár akinek nem érdeke az nem fogja megtenni. Ennyi, kész, pont.
Kérdező, te mit zagyválsz össze?
Aki azonos neművel akar házasodni, az mióta heteroszexuális? 😂😂 Nyilván meleg és szeretne ettől még úgy élni, mint egy normális ember, mivelhogy nem bűnöző, elmebeteg stb, akit korlátozni kéne. Ja meg igen, nem mindenféle kiskapukat akar keresni meg okosba megoldani, mintha kevesebbet érne, törvénybe ütközne az ő párkapcsolata. A társadalmi nyomásról nem is beszélve. Igen, sokakat a saját szüleik megvetnek. Ismerek ilyen férfit személyesen, az apja látványosan másként bánik vele, simán a szemébe mondja, hogy “életem nagy csalódása vagy”, évekig nem is beszéltek. Megkülönböztetésről meg csak annyit, hogy a mostohafiának pl simán vett egy autót, eltartotta, mikor évekig héderezett, nem keresett semmilyen munkát, a saját édesgyerekétől meg lakbért kért, mert a covid miatt munkanélküli lett és haza mert költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!