Ha a nemi irányultságom miatt kérhetek magamnak többletjogokat, akkor a magasságom okán miért nem?
Miért nem létezik alacsony emberek mozgalma?
Aki 165 cm alatt van, jelentős megkülönböztetést szenved el pl. a párkeresés terén, főleg, ha ráadásul még férfi is (halmozott diszkrimináció): a legtöbb nő a magas férfiakat szereti. Egy alacsony embert számos kimutatás szerint diszkrimináció ér, sőt kifejezetten gúny tárgyává tesznek munkahelyen, iskolában, az élet minden területén. Nincsek alacsonyak számára kiéptett szekrénysorok, így a pipiskedés miatt állandó megszégyenülésben van részük, ha valami el akarnak érni a felső polcon. Egy alacsony ember még csak el sem rejtőzhet, hiszen hiányossága nyilvánvaló mindenki számára - így súlyosabb hátrányok érik még egy melegnél is.
Tom Cruise nem panaszkodik, érdekes.
Danny DeVito se. Pedig 147 centi magas ès még ronda is.
#1/4
Női kvóták (egyes országokban), csak nők számára igénybe vehető konditermek és egyéb szolgáltatások, szórakozóhelyekre ingyenes belépés, válás esetén 90%-ban a gyerek nőhöz kerül, korábban mehetnek nyugdíjba, később halnak meg, fizikai munka esetén kisebb súly emelésére kötelesek stb... stb...
A melegek, leszbikusok NEM többletjogokat akarnak, hanem UGYANANNYIT, mint a heterók. A házassághoz, örökbefogadáshoz, egyáltalán a léthez való jog mióta többlet? A heteróknak ez mind megvan, míg egy meleg pár sok helyen az utcán nem sétálhat kézenfogva (nem smárolva!) beszólások, netán fizikai attrocitások nélkül.
Egyébként meg jó lenne, ha a magad nevében pattognál. 150 cm vagyok felnőtt nő létemre, az életben soha nem tapasztaltam az általad leírt nem létező “problémákat”. Vagyis de, fel kell ágaskodnom a felső polchoz, de nem vagyok emiatt hisztikriszti, hogy jajj, ez megszégyenítés. Sőt, ha kell, segítséget is kérek gond nélkül, volt már, hogy egy ránézésre kb 12 éves colos “kis” srác vett le nekem valamit. Na és akkor mi van? Ennyi erővel egy 2 m-es ember meg megszégyenítésnek érezhetné, hogy le kell hajtania a fejét a busz ajtajában.
6:
A melegekre is ugyanozok a jogok vonatkoznak, mint a heterókra: én heteróként szintán nem házasodhatok azonos neművel.
Mondok jobbat: egy meleg uganúgy megházasodhat, szervezhet ceremóniát, rendelhet tortát, meghívhatja a családját, barátait az esküvőre, és egy rendőr sem fog odamenni gumibottal szétverni őket. A jogi intézmény pedig erre a bejegyzett élettársi kapcsolat, amivel a melegek elenyészően kevés százaléka él.
Az egész hajcihő tehát csak arra megy ki, hogy ezt a kapcsolatot márpedig csakazértis hívják házasságnak, hiába, hogy ez sok millió keresztény magyar emebr értékeit sérti. Na ez számotokra az "egyenlőség".
Örökbe fogadni most is tud meleg pár, mindössze a férfi és nő tagú párok (szexuális beállítottságról szó nincs) vannak első helyre sorolva. Miért? Mert a gyerek érdeke az első, hogy lásson anya és apa mintát, nem pedig a melegek egyenlőségérzete.
A kommented második szakaszát pedig nyugodtan el lehetne mondani meleggel is, pl.: "Meleg vagyok felnőtt nő létemre, az életben soha nem tapasztaltam az általad leírt nem létező “problémákat”. Vagyis de, coming outolnom kell, de nem vagyok emiatt hisztikriszti, hogy jajj, ez megszégyenítés."
De gondolom ez már "más" megítélés alá kerül :D
6# Az alacsony emberekre is ugyan azok a körülmények vonatkoznak mint a magasakra, a felső polc nekem is pont ugyanannyi cm magasan van mint neked.
És ha már "a melegek is házasodhatnak más neműekkel", nekem is van szemmagasságban polc meg neked is, ne a másik polcról akarjál dolgokat hanem arról ami a te magasságodban van.
Egyetértek, Fero89.
A kérdés csak az, hogy a melegek miért lázadoznak ugyanazért, amiért az alacsony emebrek nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!