Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy sokan...

Miért van az, hogy sokan jogosnak tartanak minden kilakoltatást?

Figyelt kérdés
Ha valaki tudna vizetni a jövedelméből, de nem akar, akkor jogszerű a szerződés felmondása. De ha valaki önhibáján miatt (baleset, fidesz bűnei stb) nem tud fizetni, akkor milyen jogon rakják az utcára, a gyerekes családokat?

2021. szept. 17. 15:00
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Lenne egy házad, a bérlő nem tudná fizetni. Te mit tennél?
2021. szept. 17. 15:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem a bank/lakás kiadó problémája, neki a pénz kell. Ha kölcsön kértél, vissza is kell adni, mert a banknak is el kell tudnia számolni azzal a pénzzel. Vizsgán se engednek át ha épp nem tudtál eljönni, akármi is volt az oka.

Az más kérdés hogy a szociális védőháló színvonala, hát nem épp a skandináv országokra jellemző. De minek is az! "Nem vagyunk mi kommunisták!" menjen csak utcára mindenki aki nem nagytőkés kapitalista!

Szerintem nem az a gond hogy kirakják ha nem fizet, hanem hogy engedjük olyan helyzetbe kerülni az embereket, hogy már az alap kiadásaikat se tudja fedezni... 12-13 ezer forin családi pótlékkal sokra mennek a gyerekesek...

2021. szept. 17. 15:07
 3/9 A kérdező kommentje:
Ha tudná fizetni a jövedelméből, csak NEM AKAR, akkor nyilván felmondanám a szerződést. De ha NEM TUD, abban az esetben elfogadnák és inkább valami szociális segélyt igényelnék neki. Amúgy meg az ilyen utóbbi esetekben kéne valami állami támogatás, ami mind a tulajdonost, mind az adóst segítené
2021. szept. 17. 15:08
 4/9 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem az hogy nincs segély az nem a kilakoltatás problémája, hanem az állam "nemtörődöm" hozzálállása, ugyanaz a kategória mint amikor emberek halálra fagynak a lakásukban mert nincs mivel fűteni. Ennek nem a piaci szereplők között kéne rendeződnie, hanem az államnak kéne kicsit támogatóbban/védelmezőbben fellépnie a polgáraiért. Ha meg majd utcára kerülnek akkor mehetnek a börtönbe hogy ne legyenek útban, hiszen mind tudjuk hogy a hajléktalanság büntetendő...
2021. szept. 17. 15:13
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát igen. Sajnos ez Magyarország
2021. szept. 17. 15:16
 6/9 anonim ***** válasza:
30%

Ez is egy hozzáállás csak épp a valóság meg az, hogy nagyon kevés olyan ember van aki önhibáján kívül kerül ilyen helyzetbe.

Biztos van olyan helyzet is amikor méltányosabban kéne bánni emberekkel de azért ha mondjuk a másik oldalon állnál és neked lenne kiadó lakásod nem tudom mennyire élveznéd azt ha valaki azért nem fizetne. Ez egy szerződés amiben a bérlő vállalja, hogy ő fizet a lakásért cserébe, ahogy nem kapsz ingyen kaját, nem utaztatnak ingyen nem tudom miért pont a lakhatás lenne ilyen amit egy másik személy kárára kéne megoldani.

ma 15:13

Láttál te már hajléktalan szállót? Ilyenkor üresen pangnak, még télen is hacsak nem extrém nagy hideg van akkor sincs teltház. Az nem az állam felelőssége, hogy az emberek az ilyen lehetőségekkel nem élnek.

2021. szept. 17. 15:22
 7/9 A kérdező kommentje:
Oké én ezt értem, de pont ezért kéne az, hogy aki önhibáján kívül kerül ilyen helyzetbe, azt az állam támogassa, és ebből tudja fizetni a szerződést. Persze ha önhibájából nem fizet, akkor persze jogerős ítélettel kilakoltathatják
2021. szept. 17. 15:29
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
Mert a dolog árát meg kell fizetned, amit igénybe veszel. Ha drága, költözz olcsóbb helyre. Nagyon könnyű ezzel az "önhibáján kívül kerül ilyen helyzetbe" dologgal takarózni.
2021. szept. 17. 15:32
 9/9 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van. Korábban is leírtam már, hogy ha tudná fizetni, csak nem akar, akkor jogosan kezdeményez a tulajdonos fizetési meghagyást, polgári pert, majd a jogerős ítéletre végrehajtást. De ha pl. egy baleset miatt nem tud dolgozni, akkor jövedelme sem lesz. Ilyenkor még logikus, hogy a megmaradó pénzét karjára, ruhára stb.-i költi, mint a bérleti szerződésre. Persze ebben az esetben a bérleti szerződés felmondása helyett lehetne szociális támogatást igénybe venni, ami ha igazolva van a fogyatékosság, a korábbi jövedelemmel megegyező támogatást nyújt az adósnak, aki így tudja fizetni a szerződést
2021. szept. 17. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!